6 tips til at undgå at havne i vennefælden

Uanset om det er en pige i skolen, universitetet, arbejde eller lignende, har de fleste mænd (eller kvinder) tendens til at blive hovedkulds forelsket i en person, der ikke viser dem samme interesse. Det kan være en helt forfærdelig situation. Og det er desværre gerne også sådan, at situationen er fastlåst, fordi man ender i den såkaldte “vennezone” eller vennefælde, som den kan kaldes på dansk. Det bliver særligt slemt, når vedkommende ser dig som en så usandsynlig datingpartner, at hun eller han begynder at fortælle dig om hvem de møder på forskellige datingapps.

De bedste datingsider
Match
Match
Single.dk
Single.dk
Singles50
Singles50
AcademicSingles
AcademicSingles

Problemet er også, at hvis du først er endt i ”friend zone” eller ”vennefælden”, er det utroligt svært at ændre din position. Den person, du er forelsket i, har allerede sat dig i båsen for venner, og desværre er det de færreste der har formået at komme ud af denne bås. Ofte bliver det til en indrømmelse i fuldskab efterfulgt af nogle akavede øjeblikke og derefter sandsynligvis mindre kontakt.

Hvis du vil undgå at havne i vennefælden, er den bedste strategi at være proaktiv fra starten, så pigen aldrig sætter dig i båsen for venner. Der er rigtig mange ting, du kan gøre for at undgå at ende i vennefælden, men her vil vi nævne seks ting, du kan gøre for at reducere sandsynligheden for at ende i vennefælden. Hvis du allerede er havnet i vennefælden, er det særligt vigtigt at læse det 6. trin.

1. Vis intention/hensigt

Hvis du aldrig viser eller kommunikerer intention eller hensigt, er det ikke underligt, at pigen sætter dig i vennefælden. Hvis du ikke viser nogen hensigt, kommunikerer du, at du enten kun ønsker at være en ven, eller at du simpelthen ikke tør vise hensigt, hvilket ikke er attraktivt. Uanset hvad, handler det om at mande sig op nok til at vise pigen, at du er interesseret i mere end et venskab. Spørgsmålet er så, hvordan du gør det. Der er rigtig mange måder, du kan gøre det på.

Først skal du flirte med hende. At flirte kan være udfordrende, men det indebærer at turde at have et spil kørende med pigen; sende nogle sigende blikke, komme med et par frække kommentarer og lignende. Det handler ikke om at være en klovn, det handler mest om ikke at være kedelig. Piger synes godt om personer, der tør udfordre dem på forskellige måder, og ved at gøre dette viser du også pigen, at du ikke sætter hende på en piedestal. En af de kedeligste ting, piger ved, er en person, der kun taler monotont og alvorligt, og som aldrig joker og altid vil være politisk korrekt.

Det er unægtelig svært at forklare, hvad det at flirte er uden at komme til at vise det fysisk. Her kan du se en video med den afdøde skuespiller James Dean, hvor han demonstrerer det at flirte på et højt niveau. Herunder demonstrerer Dean flirt med blandt andet sit konstante skæve smil, hvordan han stiller kritiske spørgsmål til pigen, hans variation af, hvor stor interesse han udviser og lignende.

Hvis du så videoen, bemærkede du måske også et andet punkt, vi vil nævne i forbindelse med det at vise hensigt; hvordan Dean bryder intime grænser. Læg mærke til situationen lige efter et minut, hvor Dean bryder den intime grænse mellem personerne i scenen ved at læne sig meget tæt på ansigtet af sin modpart på en naturlig måde. Du kan næsten automatisk bemærke, hvordan spændingen i interaktionen stiger.

De fleste, der ender i vennefælden, er ofte bange for at vise hensigt, og det indebærer især, at man bryder intime grænser ved at være tæt på pigens ansigt med sit eget ansigt eller anden kropslig kontakt. Du er nødt til at turde at være lidt fysisk og røre den anden person og komme tættere på rent fysisk, end du ellers ville. Vi taler dog ikke tale om uønsket kontakt såsom pludselig at tage pigen på låret eller lignende, men andre mere uskyldige former for kontakt.

Alt dette kan være svært, hvis du ikke er vant til det, og det tager unægteligt en masse trial and error, før du er så god til at flirte som James Dean i videoen ovenfor. Ikke desto mindre bliver du bedre med erfaring, og alle forbedringer hjælper. Husk, at det vigtigste er, at du tør vise hensigt – det skal ikke altid være perfekt.

2. Vis, at du har andre muligheder

Piger er tiltrukket af fyre, som andre piger også er tiltrukket af. Dette er en sandhed, man ikk kan diskutere og som udspringer af en evolution, der har stået på i millioner af år. Hvis andre piger er interesseret i en mand, er der større sandsynlighed for, at manden har de kvaliteter, der skal til for at beskytte kvinden (og hans og hendes eventuelle afkom), ellers ville kvinderne ikke have været interesseret i ham. Dermed fungerer dette koncept som en form for “forvalg”. Når mange piger er interesseret i en mand, og en pige ved dette, vil vedkommende mand starte med et forspring.

De fleste, der ender i vennefælden er ikke nødvendigvis dårlige til det modsatte køn, men de har måske ikke så mange muligheder på datingfronten. Problemet er, at dette som oftest på forskellig vis kommunikeres til den pige, du er forelsket i. Piger er utroligt gode til at tolke den slags, også selv om man ikke siger noget konkret. På den måde bliver du lidt mindre interessant, end hvis du gav indtryk af, at du havde mange andre muligheder på datingmarkedet end hende.

Så hvad kan du gøre? Selvfølgelig er det svært at fremtrylle mange piger, der er interesseret i dig natten over. Det, du kan gøre, er i det mindste at vise den pige, du er forelsket i, mindre opmærksomhed og i stedet bruge tid på at tale med og flirte med andre piger. Det kan du også gerne gøre, når hun er til stede, så længe du ikke gør det, så det fremgår, hvad årsagen er. Dette giver dig også den bonuseffekt, at du kan øve dig på at blive bedre til at flirte og vise hensigt, og du vil også finde ud af, at den pige, du er forelsket i, egentlig ikke er så speciel.

3. Forgud ikke vedkommende

Et stort problem for de fleste, der ender i vennefælden, er, at de af en eller anden grund begynder at forgude den person, de er forelsket i. Let forelskelse fører ofte til blid daglig stalking på Facebook og Instagram, mens man tænker over, hvor perfekt pigen er. Dette er noget af det værste, man kan gøre i forhold til mulighederne for at komme ud af vennezonen.

Ved at gøre dette, bliver du endnu mere betaget af personen, og dette skaber en ond cirkel. Ved at blive endnu mere betaget af personen, du vil sandsynligvis blive mere desperat, needy og omklamrende, hvilket bestemt ikke er karaktertræk, der vil øge sandsynligheden for, at du kan forføre pigen. Et vigtigt tip her kan være at tænke på alle de fejl og mangler, pigen kan have. Hun har som alle andre dårlige dage, er trist, ked af det, går på toilettet, kan lugte dårligt og lignende. Ingen er perfekt.

Brug i stedet den tid, du havde brugt forgude den person, du er forelsket i til at forsøge at flirte med andre piger eller øge din tiltrækningskraft på andre måder.

4. Sig nej

Mange piger synes godt om en fyr, der af og til siger nej. Det handler ikke om at være et røvhul ved at nægte at hjælpe vedkommende med dagligdags spørgsmål, men noget af det værste, man kan se, er en fyr, der er endt i vennefælden, gøre alle mulige tjenester for den pige, han er forelsket i. Dette vil absolut ikke forbedre dine chancer for at forføre den anden person, og hvis du er havnet i den situation, må du hellere begynde at sige fra.

En anden ting, du også kan gøre, er at sige nej, hvis pigen spørger, om du vil tage en kop kaffe eller lignende, fordi du for eksempel har planer om at hænge ud med en anden pige. På den måde kan du overraske hende lidt, og hun kan få indtryk af, at hun ikke altid ved helt, hvor hun har dig. Punkt 4 kan sandsynligvis let misforstås, og vær opmærksom på, at dette punkt kan næppe være nok til at få dig ud af vennefælden. Pointen er virkelig bare at præcisere, at du ikke altid behøver at sige ja til alt, hvad hun beder dig om. Piger synes også om at skulle jage fyren, og pointen med punkt 4 er egentlig bare at gøre det opmærksom på dette.

5. Spørg hende ud på en date

Du vil aldrig komme ud af vennefælden, hvis du ikke tager initiativ til at komme med nogle aktiviteter, der giver dig mulighed for at tage jeres venskab et skridt videre. Det er derfor, du er nødt til at spørge pigen, om hun er med på at finde ud af noget før eller siden. Du behøver ikke (og bør nok ikke) at bruge ordet date. Det bedste er bare at spørge helt henkastet, om den anden person vil med for at se en film, spille kort, gå en tur eller lignende.

Hvis hun svarer ja, er det vigtigt at huske, at du viser hensigt (punkt 1), ellers vil pigen ikke opfatte dette som en date, men mere som en aktivitet mellem gode venner. Hvis du ønsker at gå for eksempel efter et kys, handler det om at eskalere gradvist med fysisk kropskontakt (naturligvis ingen pludselige omklamrende hænder eller lignende) og derefter se, om muligheden byder sig. Dette vil naturligvis være lettest, hvis I er hjemme hos dig og ser en film eller lignende. Her er det vigtigt at lodde stemningen. Hvis du føler, at der er en stor sandsynlighed for, at du vil få et nej, kan det være en idé at vente med at prøve.

6. Prøv igen senere

Lad os være ærlige. Desværre er det sådan, at hvis du er havnet i vennefælden, er der stor sandsynlighed for, at det ikke bliver jer to. Dette skyldes ikke, at du ikke er god nok, men simpelthen at situationen er gået i hårdknude, og fordi det generelt er svært at komme ud af vennefælden. I dette tilfælde er det bedste, du kan gøre at afslutte lidelserne og skære betydeligt ned på kontakten mellem dig og pigen.

Når du har gjort dette, er det bedre at tage dig lidt tid til at lære andre piger at kende og generelt øve på at blive bedre til at flirte, vise hensigt, være mere mandlig og lignende, så du gør dig selv mere attraktiv og reducerer chancen for, at du havner i vennefælden. Når der er gået noget tid, og du føler, du har udviklet din personlighed en del, kan det være en idé at gå tilbage til pigen for at forsøge at se, om der er mulighed for at komme i en anden kategori denne gang. Men det kan godt være, at du efter at have flirtet en del med andre piger må konstatere, at den person, du engang forgudede, ikke var så perfekt, som du engang troede.