Be2 anmeldelse og test (2023) – Er Be2 et fupnummer?

Kort fortalt

be2 er en helt fin datingside, men den er langt fra det bedste i vores test. Funktioner, apps og lignende, mener vi, fungerer godt. Problemet er imidlertid, at tjenesten ikke vækker meget tillid. Vi mistænker, at der er nogle falske konti, som mange af brugerne derinde virkede noget tvivlsomme. Men det er jo bare at prøve; registrering er trods alt gratis.

Fordele
  • International datingtjeneste
  • Personlighedstest
  • Relativt lige kønsfordeling
Ulemper
  • Muligvis falske brugerkonti
  • Svært at opsige abonnement

Introduktion

Her ser du hovedmenuen på be2.

be2 er en online datingtjeneste for dem, der ønsker at møde en potentiel partner. Det drives af et aktieselskab med hjemsted i Schweiz og har 180 ansatte (pr. 2010).

På websiderne oplyser be2, at 41 % finder den rette partner via denne datingtjeneste. Desuden oplyses det, at der hver dag registreres 24.000 nye medlemmer, og at kønsbalancen er god (51 % – 49 %).

be2 har eksisteret siden 2004 og er desværre blevet kritiseret i medierne og på nettet af forskellige grunde. Blandt andet gennemførte norske TV2 en test af be2, der afslørede, at datingtjenesten lover mere, end den holder. Vi ønskede dog at teste be2 på egen hånd.

Er dette en datingtjeneste, som vi føler os trygge ved at bruge? Hvilke funktioner tilbydes? Er det muligt at møde en partner på be2? Dette var blot nogle af de spørgsmål, vi stillede os selv, da vi begyndte at teste be2. Læs videre, for at se, hvad vi fandt ud af!

Startsiden

Når du be2s web-adresse, er det første ting, du ser, et billede af et smukt par, der klart er forelsket. Der er ingen tvivl om, at man kommer i datinghumør af dette billede, og det er uden tvivl fristende at registrere sig som bruger på be2.

Men ved nærmere eftersyn lægges der en dæmper på registreringslysten. I højre side af skærmbilledet kan man nemlig se, at be2 var en testvinder i 2020, og at det også er 100 % sikkert at bruge siden. Men vi var lidt forsigtige her, fordi det ikke var muligt at trykke på nogen af disse rubrikker, der viste, at be2 var en testvinder, eller at det er 100 % sikkert at bruge webstedet.

Der står heller ikke noget mere specifikt om, hvem der har udført testen, som be2 har vundet, eller hvorfor det er 100 % sikkert at benyttet denne datingtjeneste. For os ser det næsten ud til, at be2 kun har skrevet disse ting for at snyde kunder til at blive medlemmer, og at disse ting ikke har hold i virkeligheden.

Det kan for eksempel være, at be2 mener, at de er testvinder i deres egen test, eller at de selv mener, at det er 100 % sikkert at bruge webstedet. Sådanne subjektive anmeldelser er dog uinteressante, hvis du spørger os! For at en førsteplads i en test skal have en vis vægt, skal den være udført af en objektiv tredjepart, der har udført testen.

Allerede efter kun at have set be2s startside må vi indrømme, at be2 ikke umiddelbart vækker tillid.

Registrering og personlighedstest

For at tilmelde sig be2 skal du først angive, om du er mand eller kvinde. Derefter skal du angive, om du søger en mand eller en kvinde på siden. Endelig skal du indtaste en gyldig e-mailadresse, og oprette en adgangskode.

Som en klar hovedregel anbefaler vi, at du opretter en adgangskode med mindst et lille og stort bogstav, et tegn og et tal. Ved at oprette en stærk adgangskode forhindrer man andre i at få adgang til ens brugerprofil på be2. Når du har oplyst dit køn, hvad du søger om, samt registreret e-mailadresse og oprettet en adgangskode, du går videre til den næste del af registreringsprocessen, som er en slags personlighedstest.

Pointen med denne personlighedstest er, at be2 skal prøve at matche dig med andre brugere, som du måske kommer godt ud af det med. be2 har udformet en videnskabelig matchmaking-proces, der er afhængig af, at alle brugere indtaster nogle oplysninger om sig selv.

Blandt de oplysninger, der skal indtastes, er “hvordan man ser på opgave deling for et par”, “den første ting du ønsker at vide om en partner,” og “hvornår du indser, at du er forelsket.” Det hele er udformet, så man får et spørgsmål og derefter skal klikke på en af flere svarmuligheder for at angive det der passer bedst på en.

Så når man fx får spørgsmålet om, “hvad er det første, du ønsker at vide om en partner”, præsenteres man for følgende svarmuligheder: “arbejde og fritid” eller “drømme og ambitioner.” Vi mener, at dette er lidt unuanceret og forenklet. Der er sjældent et enkelt svar på spørgsmål som dette, og svaret kan simpelthen være noget i dur med “ja tak, begge dele.”

Det kan jo afhænge lidt af den konkrete situation, hvad du ønsker at vide først, og det bliver dermed lidt kunstigt, når man kun tilbydes to forskellige svarmuligheder her.

Testen bliver dog bedre efter den første side (og 20 % af testen) er udfyldt. Her skal man nemlig rangere forskellige personlighedstræk hos sig selv på en skala fra 1 til 6, hvor 1 angiver, at man er helt uenig, og 6, at man er helt enig.

Følgende fire personlighedstræk skal rangeres på dette stadium af testen: beslutsomhed, hensynsfuldhed, dominans, og hvor social man er. Ud over rangeringen af personlighedstræk, skal man rangere, hvor meget forskellige ting appellerer til en selv, herunder: egeninteresse, refleksion, åndelig vækst, kommunikation, matematik og fysik samt enkelhed.

Disse ting stilles herefter op mod forhold, der kan betragtes som modsætningsforhold, såsom kunst vs. matematik og fysik. Denne del af testen, må vi ærligt indrømme, slog os som lidt kunstig.

Det er svært at definere, hvad der udgør modsætningsfyldte begreber. Det slår os ganske enkelt som om, at be2 har opdigtet en test lidt på eget initiativ, uden at se på etablerede teorier og psykologi eller måske hjælp fra kompetente psykologer.

Men det skal understreges, at dette kun er vores holdning, og at det ikke nødvendigvis er sandt.

I den næste del af personlighedstesten skal man angive, hvordan ens venner vil beskrive en. Selv om vi mener, at dette var et godt spørgsmål, forsøger be2 også her at skabe et modsætningsforhold, selvom der ikke synes at være umiddelbare modsætninger.

For eksempel spørges der, om dine venner vil beskrive dig som intelligent eller åben. Problemet her er jo, at man meget vel kan være en person, hvis venner beskriver en som både meget åben og meget intelligent.

Dette tager ikke testen ikke højde for, så vidt vi kan forstå, og så kan vi ikke vurdere andet end, at svarene hurtigt bliver lidt intetsigende.

I slutningen af testen skal man oplyse, hvor man har hørt om be2, og derefter skal man også udfylde nogle oplysninger om en selv. Blandt andet skal man fortælle lidt om ens udseende (øjenfarve, hårfarve, højde, osv.), hvor man bor, hvilken slags job man har, og man kan indtaste sin årsindkomst, hvis man vil.

Før du fuldfører testregistreringen, er der to ting, der udestår. Det første er, at man skal acceptere be2s vilkår og persondatapolitik (vi gennemgår disse mere omhyggeligt senere i anmeldelsen), og så så skal man udforme en personlig besked.

Dette er en besked, der skal kunne læses af andre brugere og højst må være på 200 tegn.

Profilside

Mange mener, at be2 opretter falske profiler for at få flere medlemmer.

Når man er færdig med registreringsprocessen, bliver man ført ind på ens personlige profilside, og her har be2s matchmaking-system have arbejdet på højtryk for at kunne foreslå matchende profiler, der passer til en.

På vores profilside, var der omkring 20 kontaktforslag, som be2 altså mener, bør passe godt til os. Du kan vælge at sende en besked til et af disse kontaktforslag, men det kræver, at man har et betalt medlemskab (mere om dette nedenfor).

Øverst på din profilside kan man se “kontakter”, “indbakke” (det er her, man kan finde beskeder fra andre brugere), og man kan også se, hvem der er online. I rækken nedenunder kan man navigere i kontaktforslagene og se, hvem der har besøgt ens profil. Desuden kan man se, hvem der har føjet en til deres favoritliste.

Hvis man ser lidt længere nede i højre side af skærmbilledet, er der en slags swipe-funktion, hvor man ser billeder af andre brugere, og så kan man vælge at give en tommelfinger op eller et kryds til dem. Dette mindede lidt om Tinder, så vi forstår ikke helt, hvorfor de har valgt at kopiere denne funktion.

Fra ens profilsiden, kan man også navigere ind på siden med personlige oplysninger. Her kan man se de oplysninger, man har givet omkring uddannelse, udseende, religion osv. Her kan man også uploade et ønsket profilbillede.

Det præciseres, at det ikke er obligatorisk at uploade et profilbillede, men be2 anbefaler alle at gøre dette. Det er vel helt generelt smart at uploade et profilbillede på en datingside, da det ofte kan det være svært at få dates på krogen, hvis man ikke har noget profilbillede.

Betalingsmedlemskab

be2 tilbyder et betalingsmedlemskab med en række fordele i forhold til det gratis medlemskab. Som gratis medlem, får man adgang til “min profil”, personlighedstest, og man kan uploade ens profilbillede, men det er også det hele.

Hvis man vælger at blive betalende medlem i stedet, kan man i tillæg til førnævnte funktioner også sende og modtage ubegrænsede beskeder, tilføje kontakter til favoritter, og se, hvem der har besøgt ens profil.

Desuden er billederne slørede, hvis man bruger det gratis medlemskab, og dette problem forsvinder, hvis man bliver betalende medlem.

Man kan vælge mellem tre forskellige typer af betalt medlemskab på be2. Det mest populære abonnement koster 399 kr.om måneden. og det har en bindingsperiode på seks måneder. Hvis du ønsker at forpligte dig i en kortere periode, kan du betale 499 kr. om måneden (bindingsperiode på tre måneder).

Hvis du føler dig helt sikker på, at be2 er noget, du vil bruge i lang tid fremover, kan du tegne et abonnement på 12 måneder, så får du den bedste pris, som er 299 kr. om måneden.

Du kan vælge at betale med forskellige kreditkort, f.eks. Visa, MasterCard og Amex. I og med at købet er foretage online, har du fortrydelsesret, hvis du ikke er tilfreds med produktet. Dette er naturligvis en sikkerhed, der er rart at kende til, at man har, hvis du tilmelder dig som betalende medlem på be2.

Vilkår og persondatapolitik

be2 præciserer deres ansvar i punkt 5 i deres oversigt over vilkår og betingelser. Det fremgår det blandt andet, at virksomheden ikke er ansvarlig for rigtigheden af de oplysninger, som kunderne har afgivet, og at de desuden ikke er ansvarlige for misbrug af personoplysninger.

Dette gælder således, hvis en tredjepart fx ulovligt får adgang til ens personoplysninger. Vi anbefaler alle, der overvejer at blive medlemmer hos be2, at de nøje gennemgår disse vilkår og persondatapolitikken.

Antal medlemmer og muligheder for dates

be2 oplyser, at de har over 20 millioner medlemmer, og at antallet er støt stigende. De hævder, at den store fordel ved denne datingtjeneste er, at man ikke behøver at bruge tid på at lede efter en potentiel partner – “Vi overtager hele processen med at søge efter en partner.”

Men vi stiller os noget tvivlende over for denne proces, da vi ikke var helt overbeviste af den personlighedstest, som vi gennemførte ved registreringen. Det virkede simpelthen lidt for simpel og kunstig.

Da vi testede be2, kom vi i kontakt med en del andre, men vi oplevede, at det var ret svært at få aftalt dates. Det er muligt, at dette skyldes vores færdigheder inden for onlinedating, men nemt var det bestemt ikke.

be2 sammenlignet med andre datingsider

Vi mener egentlig, at Match er en del bedre end be2 på mange områder.

Der er et utroligt højt antal datingsider i Danmark, og man skal derfor sammenligne be2 med de andre aktører, der er i landet. Hvis man ikke gør det, siger anmeldelsen af be2 ikke meget om, hvorvidt du bør vælge tjenesten eller ej.

be2 er en international tjeneste. Vi har tidligere nævnt, at mange internationale aktører synes at nøjes med at satse på deres renommé i Danmark. Det betyder, at mange tror, at datingside er god, fordi de har hørt en masse om den, da det er et velkendt mærke.

Det, man glemmer, er, at det virkelig ikke betyder noget for os, om tjenesten har mange medlemmer i Tyskland, Frankrig og lignende, så længe der ikke er mange medlemmer i Danmark. Til en vis grad mener vi, at dette er en god kommentar til be2, da vi føler, at be2 ikke rigtig leverer godt nok, når man tænker på, at det er en forholdsvis kendt datingside.

Datingsiden virker noget tam og livløs, og i forhold til andre internationale sider i Danmark som Match, Zoosk, C-Date, PARTNERMEDNIVEAU og lignende mener vi simpelthen, at be2 kommer til kort. Det samme gælder i forhold til nordiske datingsider som Møteplassen, Sukker og lignende. Her ser der ud til at være lidt mere liv.

Det er som at være på en natklub, hvor der er tre andre personer, kun for at finde ud af det dagen efter, at der var 300 på natklubben ved siden af. Det siger sig selv, at det er lettere at finde den rette på de steder, hvor der er mere liv.

Sammenfattende mener vi blot, at be2 skuffer lidt i forhold til konkurrenterne, selv om tjenesten er helt ok.

Samlet bedømmelse

Registreringsprocessen på be2 er temmelig omfattende og tidskrævende. Man skal igennem en lang række spørgsmål i forbindelse med matchmaking, og efter vores vurdering var det ikke altid, at spørgsmålene i den tilhørende personlighedstest ramte hovedet på sømmet.

Vi stiller os derfor lidt tvivlende over for hele denne matchmaking. For at få adgang til nogle vigtige funktioner, er du nødt til at blive betalende medlem på be2. Du kan blandt andet ikke sende beskeder frem og tilbage til andre medlemmer, hvis du bruger gratisversionen.

Derfor er gratisversionen efter vores mening ikke en reel mulighed hos be2. Dette er ikke specielt for be2, da også andre datingtjenester fungerer på denne måde, men det er alligevel en smule ærgerligt. Muligheden for at afprøve en tjeneste bliver meget hæmmet, hvis man ikke ønsker at åbne tegnebogen.

Vi kunne have ønsket os, at be2 fx tilbød en uges prøveperiode, så man kunne afprøve tjenesten lidt før, man køber et betalingsabonnement. Vores overordnede indtryk af be2 er, at det er en ok-minus datingtjeneste. Det tegner til, at der er mange medlemmer på platformen, men medlemskabet, matchmaking-processen og al den negative omtale af be2 gør os lidt skeptiske.