C-Date anmeldelse (2023) | Er C-date den bedste datingside?

Kort fortalt

C-Date er en god datingside, hvis dit formål er at lede efter uforpligtende dating. Kønsfordelingen er lige, der er relativt mange medlemmer, og funktionerne på datingsiden fungerer godt. Hvis du er på udkig efter noget mere seriøst, kan vi anbefale dig at også prøve datingsider som Match, Academic Singles eller lignende.

Fordele
  • 36 millioner medlemmer på verdensplan
  • Registrering via e-mail
  • Både betalt og gratis datingtjeneste
Ulemper
  • Mellemhøjt antal medlemmer i Danmark

Introduktion

Forsiden på C-Date på PC og mobil

C-Date har over 36 millioner medlemmer på verdensplan. 48 % af deres brugere er mænd, mens de resterende 52 % er kvinder. Det er en god kønsbalance. Vi har været på nogle datingsider, hvor vi har indtryk af, at der kan være overvægt af enten mænd eller kvinder, og det er en smule uheldigt.

C-Date er også en datingtjeneste, som ifølge deres websted har maksimal beskyttelse mod falske profiler og svindelforsøg, og som også hævder, at være det bedste valg til uforpligtende dating. Vi ønskede at teste, om det, som C-Date hævder, virkelig er korrekt, og derudover ville vi teste, hvilke generelle indtryk vi fik af denne datingtjeneste.

Er det nemt at tilmelde sig? Er det nemt at navigere rundt på siderne? Føles det sjovt, spændende og sikkert at være på C-Date? Læs videre for at lære mere om, hvad vi fandt ud af om C-Date.

Startside og registrering

Når man kommer ind på C-Dates websted, bliver du mødt af et stort billede af en attraktiv dames ansigt. Damen på billedet opfylder de klassiske skønhedsidealer med fyldige læber, intense blå øjne og lidt rodet langt hår. Huden er selvfølgelig perfekt, og hendes blik oser kærlighed og erotik.

Her er det indlysende, at der har været nogle marketingeksperter inde over billedet! Kvinden appellerer nok mest til mænd, men også kvinder kan sikkert mærke, at det er svært at flytte blikket fra denne kvinde. Mange kvinder drømmer jo om at leve op til skønhedsidealerne i den vestlige verden, hvilket er grunden til, at det kan være fascinerende at se et billede af en kvinde, der opfylder disse idealer – og så i den grad.

I den venstre del af startsiden finder men en boks med mulighed for at registrere sig som bruger. Der skal man vælge, om men er kvinde eller mand, og om man er på udkig efter en kvinde eller en mand. Det præciseres, at registreringen er gratis, og så står følgende med småt nedenunder: 1. Det er anonymt, sikkert og uforpligtende. 2. Der er diskret partnersøgninger og lidenskabelige sammentræf. 3. Der er sikker profilbeskyttelse kontrol og manuel billedkontrol.

Disse tre punkter gjorde os trygge ved registreringsprocessen. Ikke alene finder vi det meget tiltalende og spændende med lidenskabelige sammentræf, men vi var også glade for, at det lader til, at C-Date tager sikkerheden alvorligt. Det er kedeligt at komme ind på en datingportal med masser af falske profiler, risikoen for oplysninger kommer på afveje, eller hvor anonymitet er på spil. C-Date har taget hensyn til alle disse ting, hvilket helt sikkert vil appellere til brugerne af denne datingside.

Når man har udfyldt, om man leder efter kvinder eller mænd, skal man trykke på knappen “Registrer dig gratis”. Så dukker der seks forskellige billeder med tekst op. Du bliver spurgt, om du er på en C-Date, fordi du ønsker at flirte, møde singler, lege, chatte, se på eller have en diskret affære. Det er rart, at C-Date har tilføjet alle disse muligheder. Vi tror på skræddersyede oplevelser, og så er det vigtigt at have disse oplysninger i baghånden.

Efter at have trykket på en af disse muligheder, føres man føres man over til et billede af en tiltrækkende kvinde og en smuk mand. Det spørgsmål, man bliver stillet, er “Hvem tænder dig?” Når man har trykket på den person, der tænder en mest, kommer man over til den næste slide, hvor man skal oplyse, hvor man kommer fra.

Det er indlysende, at for at man kan matche folk, bør de komme fra det samme geografiske område. Det ville jo være lidt kedeligt og besværligt, hvis man selv kommer fra Aalborg, og så dukker en flok potentielle partnere op fra København. Vi siger ikke, at kærlighed ikke kan trodse geografi, men det er uden tvivl nemmere at tilrettelægge matchning inden for det samme område. På det næste skærmbillede skal man oplyse fødselsdato og civilstatus.

Når det er gjort, skal man sige lidt om ens udseende; hvor høj man er, hvilken øjenfarve man har, og hvilken kropstype man har. På den næste og sidste side i registreringsprocessen skal man oplyse, hvordan man hørte om siden, samt udfylde e-mailadresse og sidst men ikke mindst fastsætte en adgangskode.

Når alt dette er gjort, er det kun at acceptere vilkårene, og så er brugerprofilen oprettet. Det tager omkring et par til fem minutter, og det var en forholdsvis enkel proces. Vi har været på datingportaler, hvor dette har været langt mere omfattende, så vi satte pris på en datingside, der holdt sig til det enkle.

Chatting

Vi kom nemt i gang med en masse chats på C-Date. Det kan have været helt tilfældigt, men svarprocenten på svar fra, vi sendte en besked til, var ekstremt høj.

På nogle andre datingtjenester, som vi har testet, har der været mange, der ikke har reageret, når vi har sendt dem en besked. Dette kan være en kilde til megen frustration, så det var rart at anvende en dating portal, hvor svarprocenten var høj.

Med hensyn til det specifikke indhold af chats, vi har haft på en C-Date, har dette været meget forskelligt. Først prøvede vi lidt med klassiske klichéfyldte samtaler, og prøvede at indlede med noget i retning af “Hej søde” eller “Du er cremen, jeg er fløden, hilsen fra ham den søde.”

Selv om dette fungerede fint, fik vi ikke den store reaktion på disse beskeder. Det er svært at sige, om det har noget at gøre med de personer, der er på en C-Date, eller om sådanne åbningsreplikker bare ikke fungerer helt generelt.

Grunden til, at vi ikke har noget svar på dette, er, at det er svært at se klare mønstre i vores datagrundlag. Imidlertid er det helt sikkert, at vi fik flere og bedre svar, når vi skiftede til en lidt mere klassisk “James Bond” stil på vores chat. Åbningsreplikken kunne så fx være noget i retning af “Whisky, tør eller ristet?”

De, der fangede denne henvisning, reagerede meget godt, og så var samtalen var i gang. Vi forsøgte gerne at starte med lidt flirten og pjat i starten af chatten, og derefter blev vi mere normale og dybe.

Dette kan måske sammenlignes med sådan flirt en i det virkelige liv, hvor man har tendens til at fokusere meget på mystik, romantik og humor i starten. Og så kan man senere skifte til at tale om lidt mere dybe emner som politik, familie, og hvad du drømmer om at få ud af livet. Det var i det mindste denne taktik vi fulgte på en C-Date, og det vidste at fungere meget godt!

Tips og tricks

På C-Date kan du vælge mellem forskellige datingmuligheder.

Vi vil nu forsøge at give dig nogle tips til dem, der er helt nye inden for onlinedating om, hvad det kan være vigtigt at huske på, når du er på C-Date eller andre datingsider. For det første er det vigtigt at have gode billeder. Der kan være flere billeder i lidt forskellige kategorier. For eksempel bør man have et billede, der kun er af ansigtet.

Dette bør være i en god billedopløsning, og dit blik skal være skarpt, men ikke nødvendigvis alt for intenst. Det kan være okay at have et helt almindeligt blik på dette billede – hvis du ser underlig ud, bliver du måske hurtigt opfattet som en underlig person. Det er helt afgørende, at man ikke ser “creepy” i dette billede, særligt ikke hvis man er en mand.

Hvis du ser lidt ”creepy” ud, er dette meget utiltalende for de fleste kvinder, tror vi. Vi har prøvet os frem med lidt forskellige profilbilleder, og dem, hvor vi ser lidt ”creepy” ud, fungerer sjældent godt. Det kan være svært at vurdere, om du ser lidt ”creepy” ud på billeder, især hvis du skal vurdere et billede af dig selv. Det kan være et godt trick at høre nogle venner om, hvad de synes om de billeder, du overvejer.

Vores indtryk er, at især kvinder er gode til at afgøre, om man ser godt ud på et billede. Kvinder har større hjerneområder til kommunikation og social intelligens, og måske betyder det, at det er lettere for dem at afgøre, om et billede af et ansigt er godt eller dårligt. Ud over et billede af dit ansigt, kan du have tre yderligere billeder i følgende forskellige kategorier: et, hvor du foretager dig noget socialt, et hvor du dyrker sport og et i en jobsammenhæng.

Med billeder fra disse forskellige kategorier, kommunikerer man, at man faktisk har et “liv”. Profiler med fx fire selfies eller fire billeder af havearbejde kan godt være lidt uheldige. Når det gælder selfies, kan folk hurtigt tænke, at “Gudfaderbevares, står denne person bare foran spejlet og tager billeder af sig selv?” Med hensyn til billeder af havearbejde, kan folk hurtigt tror, at “Jøsses, det er kun havearbejde, der interesserer denne person.”

Det er vigtigt at fremstå som interessant, og at man lever lidt varieret. En person, der både er ude at spille fodbold, rejser rundt og holder foredrag med arbejdet, og som synes at have et aktivt socialt liv, bliver hurtigt mere populær end en, der fx lader til kun at sidde indenfor og se tv. Vores tip er derfor at tænke grundigt over, hvilke billeder man lægger ud på C-Date.

Føler du, at du ikke har nok billeder, der er gode nok, så overvej en fotograf. Du kan få meget for en tudse eller to, og det er uden tvivl investeringen værd, hvis det fører til et langsigtet forhold til din drøm partner.

Ud over billeder kan det være en god ide at reflektere lidt over, hvilke oplysninger man skriver om sig selv på ens profilside. Hvis man vil skrive noget sjovt, bør det være noget, som det er sandsynligt, at andre også synes, er sjovt.

Hvad angår de skriftlige oplysninger, er det vigtigt, at disse heller ikke er ”creepy” eller underlige. Det samme gælder i chatten. Faktisk er det måske endnu vigtigere i chatten, at man fremstår som socialt afbalanceret og som en relativt almindelig person, end det er, hvor man har skrevet oplysninger om sig selv.

Desværre er folk hurtige til at dømme, og hvis du skriver ting, der er lidt “off” på chatten, kan det hurtigt resultere i få svar og dårlige svar.

Forskellige brugere

C-Date har brugere i alle aldre, forskellige orienteringer og stor variation, når det gælder grunde til at være på denne datingplatform. Mens nogle er unge og leder efter en useriøs flirt, er andre ældre og leder efter et potentielt ægteskab.

Vi kunne godt lide, at brugerbasen var så forskelligartet. Det betyder, at langt de fleste, som bevæger sig ind i datingverden, bør være i stand til at finde, hvad de leder efter, hvis de er på C-Date.

Layout og navigation

På startsiden på C-Date (efter fuldført registrering) vises et billede af forskellige brugerprofiler. Det fremgår også, om man befinder sig i en samtale med en anden bruger. Billederne af de andre brugere var en smule slørede, men vi antager, at dette skyldtes, at vi brugte den gratis version.

I højre side af skærmbilledet vises nogle brugere, som er online nu. Det er meget rart, da det nok er mest nærliggende, at man får et hurtigt svar, hvis man kontakter en eller flere disse brugere. Hvis man er i chathumør, er det rart at få et svar relativt hurtigt, så man ikke behøver at vente en dag eller to.

Desuden er der “kontaktforslag” lidt længere nede på siden. Her står der også, hvilken seksuelle præferencer de forskellige har – det kan fx være sexlegetøj og sensuel sex. Vi syntes, det var lidt sjov men ikke mindst nyttig information. Man vil jo nok gerne finde en, der har de samme seksuelle præferencer som en selv.

C-Date sammenlignet med andre datingsider

Victoria Milan er den datingside, som måske har mest til fælles med C-Date.

C-Date er blot en af utroligt mange datingsider i Danmark, så du har masser af muligheder at vælge imellem. En gennemgang af C-Date alene vil ikke give dig meget, hvis ikke vi sammenligne den med andre datingsider på det danske marked. Så vi gør det nu.

Det er usikkert, om C-Date kan kaldes en nicheside eller ej. Webstedet har mange medlemmer og kan være velegnet til de fleste. Men selve konceptet er, at C-Date primært er rettet mod dem, der ønsker uforpligtende dating, såkaldte ”casual dating”. Derfor kan C-Date bedre sammenlignes med Victoria Milan og måske Tinder, end sider som Giganten Match, elitesiden PartnerMedNiveau, den kritiserede be2 og lignende.

Med hensyn til formål, mener vi, at C-Date er en af de absolut bedste inden for casual dating. Her er der mange konkurrenter, men de fleste af disse er ofte små, helt useriøse sider, der kun er ude efter dine penge. Dem må du virkelig styre uden om. Nogle mere alvorlige konkurrenter som Victoria Milan kan til en vis grad nå det niveau, men også denne datingside  ligger lidt under C-Date.

Tinder er naturligvis en oplagt konkurrent inden for casual dating, da mange bruger netop Tinder til dette. Derfor kan Tinder helt sikkert testes sammen med C-Date for at sammenligne, hvilken der er bedst.

Hvis du er på udkig efter noget mere langvarigt, vil vi ikke rigtig anbefale C-Date. Det er der flere grunde til. For det første er C-Date primært et websted for casual dating, så mange af brugerne ønsker ikke et længerevarende forhold. For det andet er C-Date ikke den største datingside. På for eksempel Match, Møteplassen, Zoosk, PartnerMedNiveau og lignende er der mange flere medlemmer, der er på udkig efter noget mere seriøst. Så giver det ikke mening at bruge C-Date til at lede efter dette.

Alt i alt mener vi dog, at C-Date leverer godt i form af casual dating, når man sammenligner med andre datingsider.

Samlet bedømmelse

Vi synes, at C-Date er en god datingside. Det er nemt at navigere rundt på siderne, og vi fik en høj svarprocent.

Det er godt, at registreringsprocessen er så enkel, og at C-Date fokuserer på sikkerhed. For alle, der ønsker at prøve sig af inden for onlinedating, anbefaler vi C-Date.