Dating for single forældre

Hvis du er alenemor eller -far, er du langt fra alene – flere og flere enlige forældre tyer til netdating for at finde en ny partner. En travl hverdag gør det nemt at glemme dine egne behov, og det er ikke altid så nemt at finde børnepasning og tid til dating. Derfor gør online dating det lidt lettere for single forældre at møde nye mennesker.

I denne artikel kan du læse mere om dating for single forældre, samt få et par tips med på vejen hvis du selv overvejer at kaste dig ud i det.

De bedste datingsider
Match
Match
Single.dk
Single.dk
Singles50
Singles50
AcademicSingles
AcademicSingles

Mange single forældre i Danmark

Der er flere single forældre i dag, end der var for blot få årtier siden, hvilket gør det lettere at finde nogen, der er i samme situation. Ifølge Danmarks Statistik boede cirka 24 % af børnene i Danmark med kun deres mor eller far i 2021. Antallet af skilsmisser er steget til omkring 15.000 om året i de seneste år.

I følge en undersøgelse som datingsiden Match lavede blandt deres norske medlemmer, anså kun 4% det at have børn som noget negativt. Der er ingen grund til at tro, at tingene er væsentligt anderledes i Danmark. Derfor behøver man ikke bekymre sig over, om det nu engang er sværere at møde nogen, hvis man har børn, i hvert fald ikke når vi ser på disse tal. Vi kan roligt antage, at der er stor accept i forhold til at date en person, der har børn fra tidligere forhold.

Den positive holdning kan skyldes, at det i dag er mere almindeligt for fraskilte forældre at dele ansvaret for deres børn, både med hensyn til pleje og økonomi. Videregående uddannelse, støtteordninger og pasningsordninger gør det nemmere at være enlig forælder i dag og åbne op for spændende kærestetid med den nye partner.

Det, der kan være en udfordring, er imidlertid, at der skal tages flere hensyn, når man vælger en partner. Mange enlige forældre siger, at de ikke kun overveje, hvem de kan lide, men også hvem der er godt for børnene. På mange datingsider kan du udfylde, hvilke detaljer der er vigtige for dig, samt tage personlighedstest for at finde dem, der matcher dine krav.

Bekymringer omkring online dating for single forældre

Flere single forældre siger, at de tøver med at finde en ny partner af hensyn til deres børn. Det er vigtigt at huske, at børnene har det godt, hvis du også har det godt. Det er bestemt muligt både at tage sig af dine egne behov og sørge for børnene på én gang. Du er en god rollemodel, hvis du viser dine børn, at du tager vare på dig selv.

Andre enlige mødre og enlige fædre er bekymrede for, at deres børn bliver jaloux på deres nye partner eller nægter at acceptere den nye kæreste. Andre enlige forældre er bekymrede for, at den nye partner ikke vil acceptere børnene. Der er mange bekymringer om onlinedating for enlige forældre, men husk på, at du ikke finder løsninger, hvis du ikke prøver.

Nogle fraskilte børn kan være skeptiske over for forældrenes nye partner. De kan have brug for en masse støtte og gode samtaler for at gøre overgangen til en ny eksistens så let som muligt. Mors eller fars nye kæreste skal først og fremmest være en god og sikker ven for barnet, og ikke en person, der forsøger at overtage den anden forælders plads.

Hvis det ikke er længe siden, at forældrene blev skilt, er barnet midt i en proces med sorg. Hvis dette er tilfældet, er det vigtigt, at de har tid til at fordøje, hvad der sker, og acceptere deres forældres nye partnere i deres eget tempo. Børnene skal ikke bestemme, om du skal have en ny kæreste eller ej, men lad dog dem styre, hvor hurtigt de kommer videre. Jo mere de nye partnere formår at være sammen med børnene og acceptere deres grænser, des bedre vil I kunne få det i fremtiden.

Tips til online dating som enlig forælder

Du skal være åben og ærlig om at dine børn fra begyndelsen, men ellers er det vigtigt at vente med at inddrage børnene, før du ved, at forholdet er seriøst. Derudover bør du finde en datingside, der er velegnet til dine behov. For eksempel er der datingsider rettet mod yngre eller ældre generationer, mens andre er tilpasset til “de fleste”.

Du bør tage et kig på de forskellige datingsider og overveje forskellige profiler, før du beslutter dig. Du bør sørge for at vælge en seriøs datingside for at undgå at blive udsat for datingsvindel. Selvfølgelig kan der være svindel overalt online og i det virkelige liv, men du bør tage nogle forholdsregler, så din beslutning om valg af datingside(r) er velovervejet. Du skal også tænke godt over, hvem du ønsker at tiltrække, og du skal være bevidst om dine forventninger, når du kommer i kontakt med nogen.

Du bør også være opmærksom på, hvor meget tid du bruger på datingsider. Det kan være meget spændende at chatte med andre, få beskeder fra nye mennesker og masser af positiv opmærksomhed, så sæt klare regler for, hvornår du ønsker at være online. Mange synes også, det er vigtigt at møde kandidater så hurtigt som muligt, så du ikke spilder uger på at chatte med nogen, du ikke har kemi med, når du mødes.

Fordele ved online dating

Der er mange fordele ved online dating for single fædre og mødre, blandt andet at de giver dig mulighed for at kontakte nye mennesker hjemmefra. Du kan chatte, flirte og aftale at mødes hjemme på sofaen uden at skulle finde en babysitter for at komme ud til forskellige arrangementer i håb om måske at møde nogen.

Du får bedre mulighed for at se på de forskellige kandidater på forhånd og stille dem spørgsmål via beskeder. Det kan være betryggende, hvis du er skeptisk over for onlinedating for enlige mødre og fædre. Du kan diskutere de ting, der er væsentlige for dig på forhånd for at tjekke, om personen er et godt match for dig og dine behov. Så er det blot at ønske dig held og lykke med onlinedating og din søgen efter en ny partner.