Dating i Odense: Tips og datingmuligheder i Odense

Der bor omkring 180.000 mennesker i Odense, og det er den tredje mest folkerige by i Danmark. Selv om der ikke er nogen nøjagtige tal for, hvor mange mennesker der er single i Odense, vil dette tal ifølge statistikkerne være omkring 30-40 %. Med andre ord har du gode muligheder for at finde en date eller livsledsager.

De bedste datingsider
Match
Match
Single.dk
Single.dk
Singles50
Singles50
AcademicSingles
AcademicSingles

Idyllisk by skabt til romantik

Odense har en idyllisk gammel bydel, der ligger i kvarteret omkring Overgade og Nedergade. Nogle af de gamle huse ligger på deres oprindelige adresse, mens andre er samlet i Bymuseet Møntergården, der ligger i Overgade 48. Flere steder i denne smukt bevarede del af Odense kan man tage et kig ind på gårdspladserne i fornemme gamle købmandsgårde, mens kontrasten til den gamle fattigskole er slående.

Odense er både gammel, ung og attraktiv. Middelalderen kan rigtig fornemmes i den gamle, brostensbelagte bydel – fx i den farverige Nedergade, hvor de skæve og finurlige facader af bindingsværk fortæller en historie om Odense gennem århundrederne. Her finder du også det nybyggede H.C. Andersens Hus, 

Odense har sat sit præg på kulturlivet. Der er masser af barer, spisesteder og klubber her.

Odenses singler er tilfredse med sig selv

Elite singler, som er en datingside, udførte en undersøgelse for noget tid siden. Den viste, at dem, der var single i Odense, var meget tilfredse med sig selv. Faktisk er de i top 10, når det kommer til at bedømme deres egen tiltrækningskraft. Denne undersøgelse lover meget godt, når du vil møde andre singler i denne attraktive by.

Sådan møder du andre singler i Odense

Moderne kommunikationsmetoder er kommet for at blive, og flere og flere singler i Odense bruger forskellige dating-apps. Fordelen ved dating-apps er, at dette er en meget effektiv måde at komme i kontakt med andre singler. En anden fordel er, at de mennesker, du møder her, også er interesseret i dating, og så bliver det mere naturligt at komme ind på emnet hurtigere.

PartnerMedNiveau

Der er mange datingsider, men PartnerMedNiveau er et websted, der har mange brugere i Odense. Denne datingside har også et godt ry. Den er rettet mod personer over 30 år, som også har travlt med både uddannelse og karriere.

Match.com

Dette er en meget populær datingside, hvor du finder over 100.000 profiler. Ikke alene kan du møde singler i nærheden af dig, men du kan også deltage i særlige begivenheder. Detaljerede søgekriterier gør det nemmere at finde den særlige person, der passer til dig.

Tinder

Tinder er en populær app blandt unge, men også blandt den lidt mere voksne del af befolkningen. Her handler det meste om at swipe, indtil du finder en, du kan lide, og som kan lide dig tilbage. Appen har eksisteret siden 2012 og får flere og flere brugere.

Mød singler på en af de mange festivaler

Hvis du er single og fest glad, vil der være mange spillesteder, hvor du har mulighed for at flirte. Der afholdes en række festivaler i Odense, fx Magiske Dage, Tinderbox eller Heartland Festival. Her har du mulighed for at møde andre festelskende singler.

Vælg mellem natklub og bar

I Odense er der natklubber, hvor der spilles høj musik, og mere støjsvage barer, hvis du foretrækker at tale med nogen. Når det kommer til natklubber, er Aya Club, der ligger ved Klingenberg 14, et must. Der foregår er masser af action på dansegulvet her, men der er også mere støjsvage steder, hvor du får chancen for at have lidt dybere samtaler med en potentiel date.

Four Jiggers Club i Jernbanegade er stedet at være. I det mindste hvis du er single og vil møde nogen. Der er en moderne bar med speciale i gin. Butchers på Overgaden 45 anbefales også. Her er det festen, der er i fokus, og i weekenden varer festen næsten natten lang.

Begivenheder for singler

I Odense kan du deltage i forskellige arrangementer for at møde andre singler, og for at udvide din bekendtskabskreds. I alle de større byer er speed dating populært, og Odense er ikke en undtagelse. Hvis du søger efter “Speed-dating Odense” på Facebook, kan du holde øje med, hvornår det vil blive afholdt.

Hvis du er single og studerende i Odense, er universitetet naturligvis et sted, hvor du møder andre singler. Når alt kommer til alt har du her mulighed for at møde mange andre studerende hver dag, deltage i studiegrupper og andre begivenheder, som campus står bag.

Hvor skal du tage på en date i Odense?

Når du har mødt en person, du vil gå på date med, er det næste trin at planlægge din date. En første date behøver ikke at være dyr eller overdådig, og der er meget, du kan gøre – især i Odense.

Odense er kendt for sine mange muligheder. Her kan du gå i biografen, tage på restaurant, til koncert, gå en tur eller tage noget god mad hjem til en af jer. Mange af de steder, hvor du kan møde andre singler i Odense, er også et perfekt sted at tage dem med på en date.

Byvandringer – En anden type date

Under alle omstændigheder løber du aldrig tør for ideer til dating i Odense. Hvis du vil imponere din date med noget andet, kan du invitere dig på en byvandring. I Odense kan I se fx H.C. Andersens Hus, Brandts, Danmarks Jernbanemuseum, Den Fynske Landsby og Odense Domkirke.

Dette er især oplagt, hvis din date ikke er fra Odense. Men idéen kan også bruges, selvom I begge er fra Odense, for uanset hvad er det hyggeligt at se, hvad Odense har at byde på.

Det er også muligt at tage en romantisk tur på vandcykler i åen. Så kan I benytte den date til at finde ud af, om I kan samarbejde om at komme rundt i åen.

I kan måske pakke en lille kurv med en flaske vin og nogle snacks, så er I klar til at prøve jeres samarbejdsevner. Der er mange steder i Odense, der tilbyder takeaway, eller måske kan du imponere med dine egne madlavningsevner?

Tag din date på restaurant

Det er altid populært at spise på en date, og i Odense er der ingen mangel på restauranter eller caféer. Der er så mange spisesteder, at det er næsten svært at vælge. Storms Pakhus byder på 24 forskellige madboder, så der er helt sikkert noget, der falder i smag. Daten kan afsluttes på en af Odenses barer, hvor I kan tage et glas vin eller en kold øl.

En date for de seje?

Elsker du fysisk aktivitet? Odense Boulders er en ny, lækker klatrehal med klatrevægge både til begyndere og letøvede samt lidt mere proffe træningsfaciliteter til de øvede og eliteklatrerne. Hver uge bliver der konstrueret nye boulderproblemer i forskellige sværhedsgrader rundt omkring i hallen. Odense Boulders har fine omklædningsrum, og i cafeen kan du og din date både leje udstyr og få jer en kop økologisk kaffe, noget koldt at drikke samt snacks. Det er da en alternativ date!

Efter den første date

Når den første date er fuldført, skal I så på flere dates fremover? Måske vil du gerne imponere lidt ekstra, eller give din date en mulighed for at lære dig bedre at kende og måske også føle nogle sommerfugle i maven?

Så skal du invitere på et flødebollekursus! Et flødebollekursus er en genial oplevelse for alle, der elsker søde sager. Odense Chokoladehus tilbyder kurser, hvor I lærer at lave og dekorere jeres egne flødeboller. I lærer om sprøjteteknikker og om at temperere chokoladen perfekt, og I får selvfølgelig både opskrifter og jeres egne flødeboller med hjem bagefter.