7 ting du ikke skal gøre på første date

Den første date er noget, der for mange kan føles meget ubehagelig. Uanset om du mødes med en du kender en lille smule fra tidligere, eller en du har mødt gennem en datingtjeneste, kan det være nemt at overtænke situationen.

I mange tilfælde kan nervøsitet føre til, at du gør ting, du normalt ikke ville have gjort. I denne artikel vil vi gennemgå nogle af de ting, du absolut bør undgå på den første date.

De bedste datingsider
Match
Match
Single.dk
Single.dk
Singles50
Singles50
AcademicSingles
AcademicSingles

1) Det skal du IKKE lave på første date

Når du inviterer en person på den første date, er det vigtigt at vælge nogle omgivelser, der skaber så lidt pres som muligt. Det kan for eksempel være en kop kaffe på en café eller en drink på en bar. Det drejer sig altså skabe en situation, hvor der er få krav, og som man nemt kan forlade, hvis det er det, man ønsker. Desuden er disse steder også en god måde at lære hinanden at kende på, uden man er helt alene i rummet.

Steder du bør undgå, er steder, hvor det ikke er muligt at tale sammen. Biografer, koncerter og teater er typiske eksempler på dårlige valg af steder. Det er simpelthen, fordi det er umuligt at tale og lære hinanden at kende. Det samme gælder udendørs spillesteder, hvor musikken er alt for høj.

Der er også mange, der ikke bryder sig om at tage hjem til nogen på den første date. Du kan risikerer at sende de forkerte signaler, hvis du inviterer nogen hjem til dig med det samme. Dette gælder også, selvom du for eksempel inviterer på middag.

2) Undgå at tale om din eks

Hvis du har behov for at gøre dette, bør du måske spørge dig selv, om du overhovedet er klar til at date. Din date er der for at lære dig at kende – ikke for at høre om din tidligere partner.

Under alle omstændigheder vil dette give din date et dårligere indtryk af dig. Hvis du taler negativt om din eks, sætter du dig selv i et dårligt lys. Og – på den anden side – hvis, du taler positivt om din eks, kan det virke som om, du ikke er kommet dig over bruddet med vedkommende. Så det er en god idé at bare holde sig fra emnet i det hele taget.

3) Undgå at drikke for meget

Det er fint med et glas vin eller en drink, når du er på date. Problemet opstår først når man drikker for meget. Det er meget ucharmerende at drikke sig fuld, når man er på den første date. Det er også nemt at sige og gøre ting, du ellers ikke ville gøre, når du har fået et par glas for meget indenbords. Hold dig til nogle få omgange for at være på den sikre side.

4) Undgå at tale for meget – især om dig selv

Hvis du bare plaprer løs om alt mellem himmel og jord, kan du være sikker på at du ikke får en anden date. Monologer er sjældent charmerende for den anden part. Det er også i din egen interesse at faktisk lære din date at kende. Hvis du stiller spørgsmål og faktisk viser interesse, vil din date faktisk synes bedre om dig. Træk vejret og prøv at slappe af, hvis det er nervøsitet, der gør, at du taler hele tiden. Her kan du læse flere tips, der gør dig klar til en god date.

5) Læg mobilen væk

Det er ingen hemmelighed, at det er blevet meget almindeligt at være afhængig af sin mobil. Der er også stor sandsynlighed for, at du har mødt din date ved hjælp af din mobil. Når det er sagt, er der et tidspunkt og et sted for alt. Og at bruge din mobil på din første date er hverken det rigtige tidspunkt eller et sted.

For det første signalerer du til din date, at det, der foregår på din telefon, er vigtigere end vedkommende. For det andet kan du også fremstå som meget overfladisk, hvis du hele tiden har brug for at tjekke din telefon. Det er ucharmerende at være afhængig af konstant at tjekke beskeder og sociale medier.

6) Undgå at lyve eller benægte sandheden

Når man møder en ny person, er det normalt ønskeligt at vise sig fra sin bedste side. Dette gælder især, hvis du er interesseret i den person, du møder. For mange kan det være let at fortælle hvide løgne eller undgå at dele oplysninger om forskellige emner. Dette kan skyldes en frygt for, at den anden person vil dømme dig.

Sandheden er, at hvis vedkommende faktisk dømmer dig for, at du er den du er, så bør du vel ikke være interesseret i vedkommende alligevel. Det er også sådan, at hvis du indleder et forhold med nogen, vil sandheden alligevel komme frem i den sidste ende. Det er derfor, det er vigtigt at være ærlig fra starten. Dette giver dig også en indre ro, da du ikke behøver at bekymre dig om, hvad du har sagt tidligere.

7) Undgå at prale

Det kan være let at tro, at du kan imponere andre ved at fortælle om alt det, du har og har opnået i livet. Men det er faktisk sådan, at dette normalt kun vil skubbe den person, du er på en date med, væk. Tror du virkelig, at vedkommende er interesseret i at vide, hvor meget du har været på ferie, eller hvor meget du tjener? Det er nu engang sådan, at din date vil dømme dig ud fra, hvordan du får vedkommende til at føle sig. Så du kommer meget længere ved at fokusere på at have det sjovt og lære din date at kende. Det er naturligvis tilladt at besvare spørgsmål, men gør det kort.