Gratis datingsider

Online dating stiger stadig i popularitet, og i løbet af de sidste par år er der dukket en række forskellige datingsider op. Dette har givet et stort udvalg af datingsider, hvor selv dem, der ikke gør sig i denne form for dating, alligevel kender mange af aktørerne. Junglen af forskellige muligheder er således meget stor, og vi har derfor skabt et overblik for at gøre valget lettere.

De bedste datingsider
Match
Match
Single.dk
Single.dk
Singles50
Singles50
AcademicSingles
AcademicSingles

Gratis datingsider er noget, som mange er på udkig efter, da man kan se, om en datingside faktisk er god, før du bruger penge på den. Det er muligt at bruge mange gratis datingsider til enkle formål og med få funktioner, men i sidste ende betaler det sig at opgradere til et betalt abonnement for at få den fulde effekt ud af en datingside.

I denne artikel vil vi se på gratis datingsider, men vi vil også overveje, hvilke faktorer der er gode og ikke så gode ved de forskellige sider, så du kan vurdere, om du skal opgradere. Der er en masse store datingsider derude, og måske særligt positivt er det brede udvalg af såkaldte nichesider. Dette er sider, der er specifikt rettet mod unge, ældre, seksualitet, religion og meget mere.

I vores anmeldelse har vi valgt at hente oplysninger og statistikker fra datingsiderne selv. Det betyder fx, at antallet af medlemmer og kønsfordelingen ikke nødvendigvis er helt rigtig, og tallene kan være lidt tvivlsomme. Ikke desto stoler vi på, at tallene er nogenlunde retvisende, så du ikke skal bekymre dig om for disse, når du foretager dine valg.


PARTNERMEDNIVEAU fokuserer på dating for højtuddannede og intelligente mennesker. Dette er en ny form for dating, der er blevet meget populær i løbet af de seneste år. Når alt kommer til alt, er der mange, der ønsker en partner, de er på bølgelængde med, og med over 150.000 aktive medlemmer i Danmark er PARTNERMEDNIVEAU et godt valg for dem, der søger en intelligent partner.

Derudover er kønsfordelingen her lige. Den udgør i øjeblikket 52 % mænd og 48 % kvinder, hvilket er omtrent så godt, som du kan få det. Det er værd at nævne, at alderen på de fleste medlemmer er 28 år og derover, men det er trods alt vanskeligt at få mange yngre medlemmer, når man tænker på kravet om en videregående uddannelse.

Intelligente mennesker kræver intelligente funktioner, og dem har PARTNERMEDNIVEAU mange af, men du er nødt til at betale lidt for at bruge dem. Registrering, personlighedstest og søgning på andre profiler er gratis. Men for bedst at bruge deres datingside, og for eksempel være i stand til at sende beskeder til andre brugere på siden, så er det en god idé at investere i et betalt abonnement.


Academic Singles er meget lig PARTNERMEDNIVEAU. Også her er målet at nå ud til højtuddannede mennesker, der søger en intelligent partner. Forskellen er dog, at Academic Singles har omkring 200.000 danske brugere, hvilket trods alt er lidt højere. Kønsbalancen er også lidt mere gunstig end PARTNERMEDNIVEAUs med 55 % kvinder og 45 % mænd.

Her skal det nævnes, at der helt sikkert er en masse medlemmer, der er medlemmer på begge datingsider. Mange vælger at bruge begge sider, hvilket øger deres chancer for at møde den rette. Det er også helt gratis at registrere sig på begge sider, og Academic Singles giver dig også en gratis personlighedstest, og så er der naturligvis også muligheden for at gennemgå andre brugeres profiler på datingsiden.

Men hvis du vil sende beskeder til disse brugere eller benytte andre nyttige funktioner, skal du også have et betalt abonnement her. Det er muligt at bruge Academic Singles som en gratis datingside, men kun til et vist punkt. Men investeringen kan helt sikkert være det hele værd, hvis du er på udkig efter noget så specifikt som en partner med en videregående uddannelse.


Match anses af mange for at være verdens største datingside, hvis man ser bort fra Tinder-appen. Lige siden 2002 har Match været en af verdens mest populære datingsider, og i dag har de lidt over 300.000 medlemmer herhjemme i Danmark. Kønsfordelingen på 55 % mænd og 45 % kvinder er også lovende for en datingside med så mange medlemmer.

De mange funktioner, som Match tilbyder, er en fordel, men der er måske endnu mere at hente her, på grund af alt det der sker uden for selve siden. De er gode til blandt andet at arrangere mødeaftener, hvor brugerne kan komme ud af hjemmet og ind i en atmosfære, hvor de kan mødes med andre. Onlinedating er stort, men det er også en fordel at komme ud en gang imellem.

Match giver dig mulighed for at gennemgå registrering, profilopbygning, personlighedstest og søge efter andre. Her stoppe den gratis version imidlertid, så man kun får en lille forsmag gratis, hvilket trods alt er fælles for datingsider. Det anbefales, at du opgraderer til et betalt abonnement, hvis du kan lide Match, hvilket langt de fleste rent faktisk ender med at gøre, hvilket medlemstallet indikerer.


Singles50 er endnu større inden for dating for ældre i Danmark. I skrivende stund tæller de lidt over 60.000 aktive medlemmer. Selvfølgelig kan dette tal ikke sammenligne med antallet af medlemmer på de største datingsider, men det er et spørgsmål om relevante medlemmer for dem, der ønsker at date andre over 50 år.

Ud over selve målgruppen er siden generelt tilpasset dem over 50 år. Det omfatter blandt andet de forskellige funktioner, og hvordan man navigerer på datingsiden. Det eneste, man skal gøre her, er at finde en man synes interessant, og derefter sende en besked til denne person.

Du kan gennemføre registrering, personlighedstest og ikke mindst se på andre profiler uden at betale. Men hvis du vil sende beskeder til andre brugere, skal du opgradere til et betalt abonnement. Betalte abonnementer fås til en rimelig pris på Singles50.


C-Date er faktisk en endnu mere populær datingside end Match, og tjenesten tæller i øjeblikket lidt over 475.000 medlemmer. Dette afspejler sandsynligvis primært det faktum, at danskerne er glade for uforpligtende dating, som C-Date tilbyder. Navnet er en forkortelse, der står for ”casual dating”, som løst kan oversættes til uforpligtende dating på dansk.

48 % af brugerne på siden er mænd, mens 52 % af brugerne er kvinder. Der er således en god kønsbalance, hvor der for en gangs skyld er lidt flere kvinder end mænd. Dette er ikke helt almindeligt på datingsider. Leder du efter et uforpligtende forhold, så gør de mange brugere og kønsfordeling, at chancerne her er høje for, at du kan finde den rette.

Alligevel skal det understreges, at C-Date ikke er forbeholdt uforpligtende dating. Det er selvfølgelig helt ok, hvis du opretter en gratisprofil, men derefter får et seriøst forhold til den person, du taler med. Hvis du vil tale med nogen som helst på C-Date, bliver du nødt til at få et betalt abonnement. Alt i introduktionen er gratis, så du får et godt indtryk af siden først.


Be2 er kendt af mange danskere. Datingsiden hævder at have 766.000 danske medlemmer i Danmark, hvilket sandsynligvis ikke er nuværende medlemmer. Dette er ikke klart ud fra deres netsteder, men vi antager, at Be2 snarere oplyser deres medlemsantal siden starten. Uanset hvad, er det helt klart, at der er mange aktive medlemmer på denne populære side.

Blandt de aktive medlemmer i dag er 57 % kvinder, og 43 % er mænd. På den lidt mere negative side har Be2 fået en del kritik i medierne. Deres fremgangsmåde ved opsigelse, har fået ikke særlig positiv kritik. Selv om de har vilkårene på deres netsteder, er fremgangsmåden ikke optimal.

Alligevel kan du selvfølgelig tage et kig på Be2 som en gratis datingside, før du beslutter dig for at tilmelde dig et betalt abonnement. Du kan gennemføre personlighedstest og se på andre brugeres profiler. Men så snart du vil kontakte andre, skal du opgradere dit abonnement.


Onlinedating kan også være sjovt for dem over 50. Der er de ældre, der bestemt ikke er interesserede i at skulle gennemse mange yngre og irrelevante profiler, og derfor er datingsider som 50PlusMatch et frisk pust. Denne datingside giver dem over 50 en mulighed, hvor de ikke behøver at kigge gennem de mange profiler, der ikke passer dem alligevel.

50PlusMatch har 43 % mænd og 57 % kvinder, hvilket er en god kønsfordeling for deres brugerbase. Det er bemærkelsesværdigt, at der her en fordel for mændene, da langt de fleste datingsider altid er i kvindernes favør. I øvrigt gør et stort medlemsantal, at kønsbalancen i sidste ende ikke er så vigtig, så længe den er nogenlunde afbalanceret.

Hvis du ønsker at afprøve 50PlusMatch, kan du tilmelde dig gratis. Det er også muligt at gennemføre personlighedstesten og gennemgå flere profiler uden at skulle betale. Hvis du er tilfreds med det, du ser, kan det betale sig at opgradere til et betalt abonnement. Dette giver dig adgang til funktioner som fx at kunne sende beskeder til andre brugere.


Victoria Milan er kendt som Danmarks bedste datingside for gifte personer. Hvor de fleste datingsiders målgruppe er singler, har Victoria Milan andre formål. Men dette er virkelig slået igennem i Danmark, og med over 170.000 brugere er der ingen tvivl om, at datingsiden er populær. Kønsfordelingen her er 75 % mænd og 25 %, hvilket naturligvis ikke er særligt velafbalanceret.

Men der er nok rigeligt med kvinder blandt disse 170.000 brugere til, at man kan finde en partner. Selve søgningen er også sikker, da Victoria Milan ikke beder om navne, telefonnumre, e-mailadresser eller andre følsomme oplysninger. Du kan også holde dine betalingsoplysninger sikre og krypterede på siden.

I det hele taget er Victoria Milan helt igennem anonymiseret. Dette gælder lige fra gratis registrering, til du vælger at sende din første besked. Hvis du vil kontakte andre, skal du opgradere til et betalt abonnement. Men det kan helt sikkert være det hele værd, hvis du ønsker at tilføje en affære til din hverdag.


Tinder har over 500.000 medlemmer i Danmark, hvilket gør det til den største datingtjeneste i Danmark. Meget af dette skyldes det faktum, at Tinder er en international succes, og at tjenesten er særligt god til mobil. Selvom du også kan bruge datingsiden online, er det primært på mobil, at Tinder er blevet meget populær.

Den app giver dig mulighed for at springe direkte ind i datingverdenen uden nogen form for test eller algoritmer. Her skal du bare swipe frem og tilbage, hvis du vil, men du kan også læse brugernes profiler og se flere billeder. Tinder er præcis, hvad du gør det til, og hvis du leder efter et seriøst forhold, kan du faktisk også bruge denne app.

Det er fuldt ud muligt at bruge Tinder til at møde et utal af personer uden at betale. Men her, er det som med mange andre gratis datingsider, at det trods alt er bedst at opgradere. Konkret tilbyder Tinder et såkaldt ”boost”, som skiller gør, at man sig ud fra andre abonnementer. Disse giver dig mulighed for at få flere likes og dermed også opmærksomhed.


Happn er et unikt koncept, der giver dig mulighed for fx at finde den søde pige, du så på bussen. Det vil sige, at hun også skal have Happn downloadet, og så kan du finde hinanden og chatten der. Når alt kommer til alt, kan det være akavet og skræmmende at skulle tale med en helt fremmed på bussen.

Den app anvender unik teknologi, og det har gjort den meget populært her i Danmark. Desværre er der lidt mange brugere, der bare bruger denne app til at chatte i stedet for rent faktisk at lede efter et seriøst forhold. Men det er som med mange andre apps helt op til dig, hvordan du benytter dig af mulighederne her.

Happn er den eneste app på vores liste, der udelukkende er gratis. Der er således intet, du kan opgradere her eller noget abonnement, du kan vælge. Så du får gratis adgang til det fulde udbud af tjenester på Happn, så du kan finde den tiltrækkende person, du så tidligere på dagen.