Happn anmeldelse og test (2023) – Alt du behøver at vide om Happn

Kort fortalt

Happn er en ganske god datingapp, og den har meget til fælles med Tinder. Konceptet er, at du kan matche med folk, du er gået forbi på gaden. Happn har mange medlemmer og få falske brugere. Men hvis du vil drage fordel af alle funktionerne, bliver du imidlertid nødt til at betale en del, og dette trækker lidt ned. Alt i alt anbefaler vi dog appen.

Fordele
  • Brugervenlig app
  • Mange danske medlemmer
  • Ingen falske profiler
Ulemper
  • Meget hård konkurrence

Alternativer til Happn

De bedste datingsider
PartnerMedNiveau
Match
Singles50
AcademicSingles

Introduktion

Happn er en mobil datingapp, hvor essensen er, at du skal være i stand til at finde personer, du er gået forbi. Appen fungerer, så når du er tæt på en anden bruger, der også bruger appen, vises den pågældende person i din app.

Derfra kan du vælge, om du vil synes godt om eller skjule personen. Hvis du har liket en person, der også har liket dig tilbage, kan du begynde at chatte med dem. Vi ønskede at foretage en grundig test af Happn, hvor vi kiggede på alt fra brugervenlighed og priser til muligheden for at blive forbundet med folk, der kan være et godt match for netop dig!

Om Happn

Happns hovedkontor er i Paris, mens web-hosting er placeret i Irland. Happns skaberen og direktør er Didier Rappaport, der også har startet en række andre virksomheder, herunder Dailymotion og Nomao.

Vi er ikke sikker på, hvor mange brugere der er, men vi har brugt appen i et par uger herhjemme i Danmark, og nye brugere dukker konstant op. Vores indtryk indtil nu er, at der er brugere i alle aldersgrupper, og desuden er der kun få eller ingen falske brugere. Hvis du ønsker at komme i kontakt med Happns kundesupport, kan dette enten ske via deres web-/mobilsider, eller du kan sende dem en e-mail.

Du kan også chatte med Happns boot, der finder relevante artikler til dig på baggrund af de søgeord, du indtaster på chatten. Happns app er tilgængelig på Apples, Googles og Microsofts platforme og kan hentes gratis på de respektive app-platforme.

Registrering

Registrering sker enten via Facebook eller mobil. Hvis du gør det via mobil, skal du indtaste dit telefonnummer, og derefter modtager du en kode på din telefon, som du skal indtaste i appen for at bekræfte, at du er dig.

Desuden skal du uploade et billede og angive køn. Du skal også angive, om du ønsker at møde mænd eller kvinder. Når du tilmelder dig, accepterer du Happns vilkår for anvendelse, og vi vil straks gennemgå nogle af de vilkår for anvendelse, vi anser for de mest centrale.

Vilkår for anvendelse

I vilkårene for anvendelse, kan man læse, at Happn ikke er ansvarlig for ting, der kan ske ved “real life meet ups”. Derved understreges det, at man selv må tjekke identiteten på en person, som man kunne tænke sig møde i det virkelige liv.

Det fremgår også, at Happn ikke bør anvendes til at oprette gruppeaktiviteter som fx en demonstration eller et offentligt optog. Når det kommer til at chatte, står der i vilkårene, at man forpligter sig til at være ærlig og oprigtig i det, man skriver, og at man skal undgå at dele indhold, som andre brugere skriver til en i chatten.

Med hensyn til billeder fremgår det, at stødende og pornografiske billeder er forbudt. Så der er ellers nogle standardvilkår for brug, der synes at gå igen i forskellige typer af datingapps.

Min konto

Inde på “Min konto” finder du fem forskellige indstillinger, som vi nu vil gennemgå.

For det første finder du indstillinger. Her vælger du blandt andet, hvilke brugere du ønsker t komme i kontakt med efter at have krydset veje med dem. Du kan fx angive, at du kun ønsker at se kvinder i alderen 20 – 30 år på din app – og ingen andre.

Derudover kan du fastsætte, at du vil være usynlig i en periode, og desuden kan du skjule alder, afstand og dato for seneste aktivitet for andre brugere.

De næste to indstillinger, du finder, er “favoritter” og “hverv venner”. Favoritindstillinger er blot, at du kan gemme brugere, du har mødt i en separat favoritmappe. Funktionen Hverv venner giver dig mulighed for at indsamle “Hej”.

“Hej” betyder blot evnen til at kontakte folk uden at have betalingsversionen af Happn. For hver ven, du hverver modtager du fem “Hej”.

Det tredje, du kan finde her, er “Appindstillinger”. Her kan du vælge, hvornår du vil modtage notifikationer fra appen, fx om du kun vil have en notifikation, når du modtager beskeder, eller om du også vil have en notifikation, når nogen “liker” dig.

Med din kan også vælge, om du vil modtage en meddelelse med din daglige opsummering, og om du vil modtage andre notifikationer fra appen. Det bemærkes, at man på de fleste mobiltelefoner også kan administrere notifikationsindstillinger inde i telefonens eget system. Så hvis man ønsker at undgå hver eneste notifikation fra Happn, kan det være smart også at ændre indstillingerne der. Under “Appindstillinger” kan man også oprette forbindelse eller fra andre apps/konti som fx Instagram og Spotify.

Man kan også vælge, om man vil se afstande i kilometer eller miles, hvilket kan hænge sammen med ens nationalitet. Ud over ovennævnte er der nogle juridiske meddelelser under “appindstillinger”, herunder kan man navigere over til vilkår for anvendelse og persondatapolitik. Endelig kan du under “Appindstillinger” sætte din konto på pause på eller logge af.

Happn premium

Hvis du er ivrig efter at benytte alle funktionerne på Happn, skal du anskaffe dig Happn premium. Vi vil nu tage et kig på, hvad der er inkluderet i et premium-abonnement.

For det første kan du se, hvem der har “liket” dig, så du slipper for hemmelighedskræmmeriet med, at du får en notifikation om, at nogen har liket dig, men du kan ikke se hvem, som det er i gratisversionen. At kunne se, hvem der har liket dig, er, efter vores mening, en temmelig central funktion, da chancen vil være størst for, at han/hun vil at reagere positivt, når du liker tilbage/kontakter vedkommende.

Desuden kan du sende op til 10 “Hej” hver dag. At være i stand til at sende en masse “Hej”-beskeder er ganske vigtigt, da du får matches (crushes) ved at sende enten et “Hej” eller et hjerte til en person, og denne person har gjort det samme tilbage til dig.

Med Happn premium kan du også gøre dig selv usynlig, lige når du vil. Det betyder, at du kan gå forbi andre, der bruger appen, uden at blive set i appen. Dette kan være meget rart, hvis du for eksempel ved, at du skal møde en person, som du ikke burde matche med, eller hvis du er midt imellem at være single og i et forhold, eller hvis du bare ønsker en lille pause fra hele datingvirakken (uden at skulle deaktivere din Happn-konto, eller slette appen helt).

Premium-abonnementet giver dig også mulighed for at skjule oplysninger for andre brugere. Du vælger selv, hvilke oplysninger du vil holde skjult, og det er selvfølgelig noget, du kan ændre undervejs. Ved at holde oplysninger skjult, kan du endda, som Happn selv formulerer det: bevare mystikken. Det er ikke helt dumt. da nogle undersøgelser har vist, at mystik er det vigtigste element, når det kommer til tiltrækning.

En sidste fordel ved at få et premium-abonnement er, at du slipper alle reklamer. Vi synes selv, at reklamerne kan være meget irriterende, når du er på en app, og der konstant dukker reklamer op om både den ene og den anden.

Priser på de forskellige premium-abonnementer

Der er tre forskellige premium-abonnementer at vælge imellem på Happn. Det første og dyreste abonnement har en bindingsperiode på en måned og koster 269 kr.

Dette anbefales til alle, der kun har lyst for at teste premium-versionen, og som er usikre på, om premium er noget for dem. Med dette abonnement sparer man 93 % i månedlige udgifter i forhold til de dyreste. Det billigste abonnement har en 12-måneders bindingsperiode, men og det koster kun 107,50 kr. om måneden.

Dette abonnement giver en besparelse på hele 60 % i månedlige udgifter i forhold til det billigste, men så skal du også forpligte sig til at have det i et helt år. Vi anbefaler det billigste abonnement til dem, der ved, at de vil bruge Happn over en lang periode, og det er måske smart at afprøve et af de billigere abonnementer, før man køber det.

Forskellige funktioner på Happn

Vi har tidligere nævnt, at man kan gøre to forskellige ting for at komme i kontakt med andre på Happn. Dette er henholdsvis at sende en “like” eller at sende et “Hej”. Nogle vil måske spørge sig selv, hvad er meningen med at skelne mellem to forskellige måder at tage kontakt på.

Men et “Hej” og et like er ikke identiske. Mens liket er skjult, er et “Hej” på den anden side er synligt for den person, du har sendt det til. For at få kontakt med nogen ved at sende et like, forudsætter det, at den person, du har liket, også har liket dig tilbage.

En funktion, som vi anser for vigtigt på enhver datingapp og datingtjeneste, er muligheden for at slette ting. På Happn kan man slette en chatsamtale på to måder. Enten ved at trække den til venstre, når man er inde på meddelelseslisten, eller ved at trykke på de tre prikker i øverste venstre hjørne, når man er i gang med en samtale.

En ting, man ikke kan slette på Happn, er dog personer, man har tilføjet som favoritter. På Happns hjælpesider står der, at det er en funktion, de arbejder på at lave, men den er endnu ikke på plads. Men hvis du vil slippe af med en person, som du har på din favoritliste, kan du blokere vedkommende.

Lagring af data

Det fremgår af vilkårene for anvendelse af Happn, at de gemmer blandt andet følgende oplysninger om dig: aktivitetsoplysninger (din aktivitet inde i appen), placeringsoplysninger, enhedsdata (den enhedstype, du bruger, når du bruger appen) og søgeindstillinger. De bruger disse oplysninger på fem forskellige måder: 1. Til at oprette og bruge din medlemskonto. 2. Til at du kan matche med andre brugere, som du måtte passere. 3. Udførelse og opbevaring af beskedkorrespondancer mellem dig og andre brugere. 4. Sende nyhedsbreve. 4. Til at Happn kan sende informationsbeskeder til dig om beskeder, som du sender til andre brugere.

Happn sammenlignet med andre datingsider

Happn er en forholdsvis ny datingapp, der har taget markedet med storm. Happns nærmeste konkurrent er i øjeblikket er nok Tinder. Ligesom Happn er Tinder ret ny, og de har begge formået at få ekstremt mange medlemmer på kort tid.

Men, brugsmæssigt er Happn ikke så stor som Tinder eller Badoo, og derfor vil mange nok anbefale Tinder, hvis du leder efter en app med mange medlemmer. Happn har et unikt koncept – hvor du kan matche med andre, du går forbi på gaden – men radius er sat på så ekstremt lang afstand, at tjenesten virkelig ender med at blive som enhver anden datingside.

Ligesom Tinder, mener vi, at Happn kan blive lidt overfladisk. Selv om der er mange, der er interesseret i at møde en anden, ser det også ud til, at mange bare er der for at promovere sig selv og få flere tilhængere på Instagram og lignende.

Derfor kan brugen af tjenesten godt blive noget frustrerende, og hvis du ønsker at slippe for dette, vil vi hellere anbefale andre datingsider som fx PARTNERMEDNIVEAU, C-Date, Match, Dating.dk,  Zoosk og lignende.

Men hvis du er ung, vil vi helt klart anbefale Happn fremfor mange af disse tjenester, da Happn skiller sig ud med en meget yngre kundekreds end i forhold til mange af de datingsider, der er nævnt ovenfor, ligesom Tinder også kan være et aktuelt alternativ. Hvis du er over 30, kan vi anbefale at afprøve en lidt mere rendyrket datingside.

Samlet bedømmelse

Lad os starte med at sige, at vi syntes godt om Happn. Appen er nem at downloade, nem at bruge, og det er sjovt at matche med personer, man er gået forbi. Ved et par lejligheder, har nogen fra vores team har en tur i byen og set en person, som de har tænkt på som en potentiel partner (uden at sige hej til vedkommende). De er så senere blevet matchet på Happn. I den forstand må man sige, at Happn kan være nyttigt.

Med hensyn til gratisversionen af Happn vi var lidt skuffet over denne, da der er mange meget centrale funktioner, der ikke er til stede. Desuden er der reklamer, der dukker op i tide og utide, hvilket kan være ret så irriterende. Betalingsversionerne fjerne alle de mangler, der kendetegner gratisversionen og gøre appen meget bedre at bruge.

Vi vil nok gå så langt som til at sige, at du er afhængig af betalingsversionen for at få det sjovt på Happn. Desuden er vi ikke stødt på nogen falske profiler på Happn, og de samtaler, vi har haft med andre brugere, har været meget reelle. Vi har testet nogle datingapps og -tjenester, hvor andre har haft en tendens til at være en smule overfladiske og næsten nedladende ved enkelte lejligheder, men dette har ikke været tilfældet på Happn.

Desuden mener vi, at Happns hjælpesider online er meget gode, og vi har endnu ikke lagt mærke til, at appen ”hænger” eller lignende. I betragtning af den relativt lave pris på premium-abonnementer, anbefaler vi alle singler derude for at komme på Happn og investere i et af premium-abonnementerne.