Netdating

Netdating lyder frygtindgydende for mange. Du er nødt til at oprette en profil, hvor du afslører personlige oplysninger for ukendte mennesker, vælger blandt et utal af valgmuligheder, finde de rigtige billeder, finder nogen at tale med og ikke mindst formår at få nogen ud på en date.

De bedste datingsider
Match
Match
Single.dk
Single.dk
Singles50
Singles50
AcademicSingles
AcademicSingles

Ofte læser man også, at onlinedating enten er umuligt, eller at ingen bruger onlinedating. Dette er dog langt fra sandheden. Netdating er hottere end nogensinde, og der er ikke noget bedre tidspunkt at starte med onlinedating end lige nu.

I denne artikel vil vi først forklare, hvorfor du burde begynde at onlinedate, hvis du er single og leder efter en kæreste eller en kort flirt. Dernæst vil vi forklare, hvad man ikke skal gøre, når man dater online. Herefter vil vi bruge tid på at forklare, hvordan du kan blive god til onlinedating – mere præcist vil vi forklare, hvilke billeder du bør tage, og hvad du skal skrive til den anden person.

Derfor bør du begynde at date online nu

Der er flere grunde til, at du bør begynde at date online i dag, hvis du er single og ønsker en partner på kort eller lang sigt.

For det første har onlinedating aldrig været mere populært. Op til en million danskere er registreret på en datingside, hvilket betyder, at der er et utroligt stort antal muligheder at vælge imellem. Det er ikke ligesom det plejede at være, at onlinedating kun var et meget lille marked, hvor du næsten ikke kunne finde nogen reelle brugerprofiler. I dag benytter hele befolkningen muligheden for onlinedating – både unge og gamle.

I takt med at onlinedating er blevet mere populært, er en række forskellige datingsider dukket op, hvilket er positivt for dig. For det første er der større konkurrence, hvilket indebærer, at datingsider forbedres yderligere, og at priserne for betalingstjenester bliver lavere. Desuden giver dette dig mulighed for at afprøve en række datingsider, hvilket naturligvis øger dine chancer for at finde den partner, du ønsker.

I dag er der også en række forskellige datingsider for forskellige ønsker. Blandt andet kan man nævne datingsider til casual dating, datingsider til noget mere seriøst, datingsider for unge, datingsider for dem over 50, datingsider for kristne, datingsider for dem, der ønsker et sidespring og lignende. Der er i det hele taget et utroligt stort udvalg med mange valgmuligheder.

Desuden er onlinedating ikke længere noget, der anses for at være tabu eller dumt. Efterhånden som brugerbasen er blevet ved ed at vokse, er accepten af onlinedating også steget. Ingen er længere flov over at sige, at de fandt deres kæreste på Tinder eller Match.com. Det betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om, om nogen vil dømme dig, fordi du er begyndt på onlinedating.

Måske er den vigtigste grund til at begynde med onlinedating, at onlinedating rent faktisk virker. Tallene fra de forskellige datingtjenester viser, at rigtig mange danskere går på date hver uge via onlinedating. Og det er ikke sjældent, at man møder par, der har mødt hinanden på forskellige datingsider. Dette viser kun én ting: onlinedating virker rent faktisk.

I dagens samfund har mange en travl arbejdsdag og en fast vennekreds, der gør det vanskeligt at finde nye partnere. I sådanne tider er det meget godt at have en sådan mulighed.

Dette skal du undgå

Før du begynder at date, er der visse ting, du bør undgå. Dette er primært relateret til din onlinesikkerhed.

For det første må du aldrig overføre penge til nogen eller give dem personlige bankkortoplysninger, bankoplysninger og lignende. Man ved aldrig, hvem den anden person er, og det kunne være, at Maria på 22 fra Odense rent faktisk svindleren Julian på 45 fra England. Det er utroligt nemt at få falske billeder og komme med en falsk historie, og det er vigtigt at være opmærksom på dette. Ligegyldigt hvor troværdig den anden persons historie om grunden til, at vedkommende har brug for penge, må du aldrig overføre penge eller give private oplysninger om dig selv. Du kan læse om, hvor udbredt denne type svindel har været på datingsider tidligere i denne artikel på e24.  

Næst efter regel nummer et, er regel nummer 2, at du aldrig må sende billeder af dig selv, hvor du er letpåklædt eller nøgen. Årsagen til dette er den samme som ovenfor, at det er langt fra sikkert, at personen virkelig er den person, som vedkommende giver sig ud for at være. Der er masser af eksempler på mennesker, der har sendt nøgenbilleder til andre online, for så blot at opdage en uge senere, at billederne ligger på en pornoside, eller efterfølgende blive afpresset for penge, så gerningsmanden ikke sender billederne til venner og bekendte.

Men det er vigtigt, at du ikke lader disse forholdsregler gøre dig bange for onlinedating. Onlinedating er helt sikkert, hvis du kun undgå disse store fejl. De personer, der misbruger andres tillid på den beskrevne måde, udgør også en utrolig lille mængde af alle dem, der bruger onlinedating, så der er ringe sandsynlighed for, at du vil støde på dem overhovedet.

Sådan bliver du god til onlinedating

Onlinedating er ikke helt let. For det første kræver det selvfølgelig noget at få en helt fremmed person til at møde dig online. For det andet er der også relativt stor konkurrence, så både mænd og kvinder har meget at vælge imellem. Det betyder, at de fleste er nødt til at bruge lidt tid på at forsøge og at mislykkes, før de virkelig bliver gode til onlinedating.

Selv om onlinedating er ikke let, er det dermed ikke sagt, at det er meget vanskeligt heller. Det er bare et spørgsmål om at forstå, hvad der er vigtigt. Det vigtige i onlinedating er selvfølgelig billederne, og hvad du skriver til den anden person.

Det er ikke sådan, at du bare kan lægge nogle tilfældige billeder op, skrive den første og bedste, og derefter få et utroligt antal datingmuligheder. Intet i livet er så let, og der er heller ingen grund til, at onlinedating skal være det.

Men hvis du bruger tid på at finde ud af, hvilke billeder som ofte anses for at være attraktive, og bruger tid på at tage gode billeder, og derudover via ”trial and error” lærer, hvad du skal skrive og ikke skrive for at charmere den anden person, er der gode muligheder for, at du kan revolutionere dit liv gennem onlinedating.

Vi vil nu give dig nogle generelle tips til, hvilke billeder du bør have på din datingprofil, og hvad du bør skrive, så din proces med at blive god til onlinedating kan gå så hurtigt som muligt. Vi starter først med billederne, før vi skriver lidt om, hvad du bør skrive.

Disse billeder bør du have

I forhold til billeder er det normalt visse universelle faktorer, der er vigtige. Dette gælder både for, hvilke billeder du bør have, og hvilke billeder du ikke bør have.

Det handler generelt om at kommunikere, at du er en selvsikker, attraktiv person, der har en sund og spændende livsstil med mange venner. Du kan selvfølgelig tro, at dette kan være svært at kommunikere via blot et par billeder, men det er faktisk ikke så svært. Ligeledes bør du undgå at kommunikere, at du har lavt selvværd, er ensom, er ressourcesvag, har få venner og lignende.

I ethvert billede, du vil bruge til onlinedating, der er visse faktorer, der er meget vigtige.

Ansigtsudtryk, stil og generelt udseende

For det første er det vigtigt, at du kommunikerer gennem dit ansigtsudtryk og kropsholdning, at du er en selvsikker og ressourcestærk person, der ikke er bange for noget. Du kan kommunikere dette ved at have et bredt smil, mens du står med en lige ryg og afslappede skuldre eller lignende. Et afslappet ansigtsudtryk, hvor du roligt læner dig mod en væg, kan naturligvis også fungere. Det behøver ikke at være voldsomt.

På den anden side bør du undgå ansigtsudtryk eller kropsholdninger, der får dig til at fremstå som nervøs, tøvende, bange, dvask eller lignende. Dette er især noget, der kommunikeres gennem din kropsholdning. Billeder med deres hænder foldet sammen på tværs af brystet, høje skuldre eller en generelt slap kropsholdning.

Ud over at kommunikere de rigtige ting med ansigtsudtryk og kropsholdning, er det vigtigt, at du ser pæn ud rent fysisk. Vi kan alle være heldige og uheldige med vores billeder, og det handler om at vælge dem, hvor du er så smuk som muligt.

Hvor pæn og nydelig du er, har utvivlsomt indflydelse på din succes med onlinedating, så det er bedst at optimere dette så meget som muligt. Det er ofte svært at se det selv, så man bør forhøre sig blandt venner og bekendte om, hvordan de mener, du ser ud, og mere generelt om det er et godt billede.

Hvor velplejet og hvordan du er klædt har også meget at sige. Sørg for, at du generelt har en velklippet frisure og eventuelt et veltrimmet skæg. Billeder om sommeren er oftest de bedste, fordi så har du en jævn og nydelig farve i huden, som oftest gør, at du både ser mere attraktiv og sundere ud. Herudover bør du gøre noget ud af din påklædning, da dette har meget at sige for dit overordnede udseende. Pas på, at du ikke er iført for stort tøj. Ensfarvet tøj uden mærker eller logoer, der sidder bedst på kroppen, er normalt det bedste.

Billedkvalitet og omgivelser

Indtil videre har vi skrevet om, hvordan du ser ud, og hvad du kommunikerer. Det er det absolut vigtigste, men det er stadig ikke det eneste, der er vigtigt. Du bør også fokusere på omgivelserne og den billedets overordnede kvalitet.

For det første er det vigtigt at præcisere, at billedet skal være i meget god kvalitet/opløsning. Det er vigtigt at undgå at bruge billeder med lav opløsning eller billeder, hvor det er svært at se, hvordan du ser ud. Dette kan indikere, at du enten kun har få gode billeder af dig selv, eller at du forsøger at skjule, hvordan du ser ud. Uanset hvad er begge disse forklaringer utroligt negative i forhold til en god onlinedatingprofil. Billederne skal være i høj opløsning, og det skal være nemt at se, hvordan du ser ud.

Ud over det faktum, at billederne skal være i god kvalitet, er belysningen også relativt vigtig. Oftest er det bedst at tage billeder, hvor det er overskyet, da dette giver det bedste lys. Du bør især undgå billeder, hvor du får solen i øjnene, da dette ofte får dig til at knibe øjnene sammen, lave andre grimasser, eller at solen får dig til at se mindre tiltrækkende ud, end du rent faktisk er.

Omgivelserne billedet er taget i har også noget at sige. Gennem dine omgivelser får du mulighed for at fortælle dig noget om dit liv. Hvis du kun har selfies alene hjemme i lejligheden, giver du indtryk af, at du har få venner og lever et kedeligt liv. Hvis du fx har et billede, hvor du er på en cafe, et andet billede, hvor du går en tur i skoven, et tredje billede, hvor du er med din hund, og et fjerde billede, hvor du rejser på Rivieraen i Frankrig, viser du, at du er en social og aktiv person, der lever et spændende liv. Der er ingen regler for, hvilke billeder du kan have, og det gælder bare om at undgå de rigtige brølere – det værste er selfie alene i et mørkt badeværelse eller et knivskarpt billede, der er taget foran din pc i et mørkt rum.

Afsluttende om billeder

Disse var de vigtigste ting i forhold til billeder til onlinedating. Hvis du ikke har sådanne billeder, skal du ikke fortvivle over det. Det vigtigste er imidlertid, at du er proaktiv og tager ansvar. Tal med en ven, der også har brug for billeder, og gå ud sammen for at tage billeder i forskellige omgivelser i forskelligt tøj. Enten kan du bruge en dag på en ordentlig session eller tage billederne over flere omgange over en lidt længere periode.

Alternativt kan du relativt ofte bede venner og familie om at tage billeder af dig, mens du er ude og udføre forskellige aktiviteter. På denne måde får du over tid et stort bibliotek med forskellige billeder til onlinedating. Husk, at de fleste elsker at tage billeder, så du er sjældent til besvær, hvis du spørger om sådanne små tjenester.

Husk, at du ikke får bedre billeder, hvis du ikke tager ansvar og fortsætter med at sidde på sofaen og se tv – og så får du sandsynligvis heller ikke meget held med onlinedating.

Sådan bør du skrive

Med hensyn til, hvad du skal skrive, er dette både det enkleste og det sværeste. Her er du nødt til at lære lidt gennem ”trial and error”, og det kræver lidt erfaring, før du bliver god til at skrive.

Som et generelt råd, er det vigtigt at understrege, at det vigtigste ikke er præcis, hvad du skriver, men hvad du subkommunikerer. Med det du skriver, bør du kommunikere, at du er en rar, selvsikker, sjov og behagelig person. Derudover bør du kommunikere, at du ønsker at mødes med den anden person, når du har lært lidt om hende eller ham, men at det ikke er verdens undergang, hvis I ikke mødes. Du ønsker at kommunikere, at du har flere muligheder på datingmarkedet, og at du ikke er afhængig af at møde en tilfældig person på en datingside.

Det vigtigste er ikke præcis, hvad du skriver, men at du tænker over disse principper i forhold til alt, hvad du skriver.

Som udgangspunkt behøver du ikke at skrive meget i starten. En simpel “Hej, du lignede en spændende person” med et kort opfølgningsspørgsmål virker ofte fint. Oftest vil dine billeder være vigtigst her, og ikke præcis, hvad du skriver.

Når det kommer til den generelle samtale, handler det om at lære noget om den anden person, uden at det virker alt for interviewagtigt. Skriv ikke for seriøst, men sørg dog samtidig for, at du heller ikke er en klovn. Det handler om at finde den gyldne middelvej i forhold til flere faktorer.

Hvis I har talt lidt sammen, og der er en god tone, skal du selvfølgelig også foreslå, at I mødes. Du bør ikke gøre det for tidligt, da du hurtigt kan virke for desperat. Samtidig bør du heller ikke vente for længe, da spændingen i samtalen kan have fortaget sig, og den anden person måske er begyndt at kede sig. Som regel vil du selv kunne mærke det, når tiden er inde, især når du først er blevet lidt mere erfaren.

Den date, du foreslår, skal være enkel og ikke ressourcekrævende, så der er en større sandsynlighed for, at den anden person siger ja. Foreslå gerne en tur på en café eller en kort gåtur i parken. Du skal som regel blot fortælle den anden person, at du synes om vedkommende, og at det kunne være hyggeligt at mødes for at se, om I også passer sammen i det virkelige liv.