Senior.dk anmeldelse (2023) | Bedst til seniorer?

Kort fortalt

For dem over 50 er datingsider noget, der er blevet meget populært i de seneste år. Når du har travlt med en hektisk hverdag og er til færre sociale arrangementer end tidligere, kan det være svært at møde nye mennesker. Dette er en af grundene til, at flere og flere seniorer har fået øjnene op for onlinedating.

I denne artikel gennemgår vi en side, der er oprettet til danskere over 50 år og søger kærlighed eller nye bekendtskaber. Vi vil se på alt fra, hvor brugervenligt webstedet er til, hvordan matching-systemet fungerer. Vi vil også sammenligne nogle af funktionerne med andre populære datingsider, før vi konkluderer.

Fordele
  • God til ældre brugere
  • Enkel registreringloremloremlorem
  • Tilpasset Danmark
Ulemper
  • Lidt færre medlemmer

Registrering

Når du kommer ind på Senior.dk, har du mulighed for at registrere dig og oprette en brugerprofil. Det første, du skal oplyse, er, om du er på udkig efter mænd, kvinder eller venner. Derudover skal du indtaste dit postnummer. Når dette er gjort, skal du oprette et brugernavn og en adgangskode. Indtast desuden din fødselsdag og en e-mailadresse. Herefter får du mulighed for at uploade et billede. Vi anbefaler, at du gør dette, da der er meget få brugere, der ønsker at svare på beskeder fra brugere uden foto.

Når du har oprettet en brugerprofil, har du også mulighed for at udfylde din profil med flere oplysninger. Vi anbefaler, at du gør dette, før du starter søgningen efter nye bekendtskaber. Først skal du tilføje flere billeder af dig selv. Her kan du for eksempel vælge et par billeder af dig selv og nogle, hvor du foretager dig ting, du synes om. De fleste brugere ser på billeder før, for eksempel, de læser gennem din profiltekst.

Når billederne er på plads, skal du oprette en profiltekst. Her skriver du lidt kort om dig selv. Udfyld desuden dine profiloplysninger. Dette er generelle oplysninger såsom højde, vægt, hårfarve, øjenfarve og kropstype. Derudover kan du lægge oplysninger ind om uddannelse, arbejde, om du har børn, fritidsinteresser, om du ryger og så videre. Bemærk, at alle profiloplysninger er valgfrie, så du behøver for eksempel ikke at angive vægt.

Startsiden

På startsiden kan du se en række forskellige brugere. Du kan filtrere brugere ud fra på deres bopæl, alder og om de har et billede eller ej. Øverst på siden kan du også se opslag, som andre brugere har slået op. Disse minder meget om statusopdateringer på Facebook eller “tweets” på Twitter. Derudover har du øverst på siden også adgang til meddelelser, besøg og nye personer, der er interesserede i dig.

Når det kommer til selve designet af siden, er det noget, vi mener trækker lidt ned. Siden ser meget gammeldags ud, nærmest som om den ikke er blevet opdateret i årevis. Det skal siges, at dette er rent æstetisk, men her mener vi, at en opdatering vil være på sin plads. Når det kommer til brugervenlighed, rangerer dette lidt over middel. Webstedet er brugervenligt, men der er stadig et par punkter, der kunne være lettere at finde.

VIP-medlemskab

For at få adgang til alle funktionerne i Senior.dk skal du købe et VIP-medlemskab. Du får adgang til en række funktioner, og nogle af dem er du afhængig for at kunne bruge tjenesten ordentligt. For det første får du adgang til et par funktioner, der er meget ligetil og gode at have adgang til. Dette omfatter blandt andet, hvem der har set på din profil, og hvem som har vist interesse for dig. Begge disse funktioner er en fantastisk måde at finde nye potentielle matches, da disse giver dig et “forspring”, da du allerede har fået opmærksomhed. Et VIP-medlemskab på Senior.dk giver dig også mulighed for at se alle billederne på de profiler, du besøger.

Men den vigtigste funktion, du får adgang til, er muligheden for at se og besvare meddelelser fra andre brugere. Dette er faktisk en funktion, som du er helt afhængig af til at komme til at lære nye mennesker at kende. Det er meget almindeligt på datingsider, men det er noget, der kan føles lidt mærkeligt. Når det er sagt, har du mulighed for at oprette en gratisprofil, så du kan afprøve tjenesten, før du beslutter dig for, om du vil møde andre mennesker på Senior.dk.

Derudover får du mulighed for at bruge chatten, fora, arrangementer og lignende. Vi vender tilbage til disse funktioner senere i artiklen.

Priserne for et VIP-medlemskab varierer afhængigt af, hvor længe du vil være medlem. En måned koster 125 kroner. Hvis du vælger tre måneder, betaler du 83 kroner om måneden, mens seks måneder kun koster 69 kroner om måneden. Det er gratis, og du kan afmelde dig til hver en tid.

Matching

Senior.dk har ikke sit eget matching-system, som mange andre datingsider har. På den anden side har du mulighed for at søge efter brugere under “søg” øverst på siden. Her kan du indstille din søgning, så dem, der vises, passer til dine krav. For det første kan du indstille alder, køn, maksimal afstand, område, og om brugeren har et billede. Alt dette gør processen med at finde andre, der er velegnede til dig meget lettere.

Derudover kan du vælge krav baseret på udseende og “flere kriterier”. Ud over udseende er dette nogle af de samme punkter, som du forholdt dig til, da du oprettede din egen profil. Disse faktorer er højde, vægt, øjenfarve, hårfarve og kropstype. Filtrene under “flere kriterier” omfatter postnummer, rygning, børn, uddannelse, stjernetegn, fritidsinteresser og arbejde.

Når du har filtreret, som du ønsker det, skal du trykke på “søg”. Så vil du få vist alle de personer, der passer til dine krav. Du vil se deres profilbillede, alder, by, hvad de søger, hvor langt væk de er, og et uddrag af deres profiltekst.

Chat, fora og arrangementer

Øverst på siden finder du tre forskellige sider kaldet chat, fora og arrangementer. For at oprette dine egne arrangementer og forumindlæg, skal du have et VIP-medlemskab på Senior.dk. Dette gælder også for at bruge chatten og kommentere på forummet.

Chat er en fælles chat for brugere på Senior.dk. Her har du adgang til forskellige typer chats, hvor du kan tale med andre brugere. Du kan også se, hvor mange brugere der er aktive i chatten, før du går ind og begynder at chatte.

Forummet er måske den mest sociale del af Senior.dk. Her har du adgang til en række forskellige temaer. Når du vælger et tema, er der også flere indlæg, hvor du kan kommentere og diskutere med andre. For eksempel kan du gå ind i fora om politik, mad, musik, bøger, sundhed og så videre. Hvis du er VIP-medlem, kan du også slå dine egne indlæg op. Hvis du for eksempel ønsker at dele nogle tanker eller har spørgsmål, er dette en god måde at gøre det på.

Arrangementer er, som navnet også antyder, en side for kommende arrangementer. Her kan du oprette et arrangement, hvis du er VIP-bruger. Du skal også være VIP-medlem for at tilmelde dig arrangementer. Dette gøres ved at klikke på arrangementet og trykke på “Tilmeld”. Der er flere arrangementer hver måned, og du kan se både kommende og tidligere arrangementer. Det er for eksempel gåture, besøg i zoologisk have eller dans.

Kundeservice

I modsætning til mange andre datingsider, tilbyder Senior.dk kundeservice over telefon. Dette er altid det bedste, da det går meget hurtigere, og du kan få mere personlig hjælp. Kundeservicenummeret er 71993101. Du kan også vælge at sende en e-mail, hvis du foretrækker det. Det gøres nemt ved at scrolle hele vejen ned på siden og klikke på “skriv til support”. Her kan du også tilføje billeder, hvis det er nødvendigt. De har også en side med spørgsmål og svar. Disse er ofte stillede spørgsmål, hvor du kan finde svar på de fleste spørgsmål, du måtte have. Du kan også søge efter emnet, du leder efter svar om på denne side.

Senior.dk i forhold til andre datingsider

For det første er det vigtigt at nævne, at Senior.dk ikke kun er en side til at finde kærligheden, det er også en side til at få nye bekendtskaber. Når det er sagt, er vores erfaring, at de fleste er på siden for at finde kærligheden. Men det med bekendtskaber ser man virkelig på forummet, hvilket er noget de færreste datingsider har. Dette kan naturligvis fungere fint til at finde en partner, og forummet er noget, vi godt kan lide, da det kan være en mere naturlig måde at finde et match.

Noget, vi savner Senior.dk på den anden side, er en personlighedstest. Da flere sider har lange personlighedstests, der er baseret på forskning, er dette noget, Senior.dk mangler. Som nævnt har man mulighed for at skrive lidt om sig selv og lægge relevante fakta op, men det siger ikke nødvendigvis noget om personligheden.

Disse personlighedstest giver også siderne mulighed for at udvikle et mere komplekst matching-system, hvor potentielle matches er baseret på personlighed. Og det er selvfølgelig noget, der ville have været et stort plus. En separat side til matching er også noget, vi savner, og ikke kun muligheden for at søge. Det er stadig en anstændig måde at møde nye mennesker på, men det er lidt mere indviklet end at lade maskinerne analysere og sammenligne personlighedstest.

På et punkt skiller Senior.dk sig rigtig meget ud, nemlig prisen. Prisen er noget af det laveste, man ellers ser for datingsider. Det er naturligvis noget, der er meget positivt, og det gør det lettere at vælge et VIP-medlemskab. Noget, vi også har bemærket, er, at for at føle sig hjemme på Senior.dk, er du også nødt til at have et betalt medlemskab. Dette vurderer vi dog som hverken som negativt eller positivt, da det er sådan, det er, på næsten alle datingsider.

Desuden får Senior.dk også et plus i bogen for kønsfordelingen. Den er næsten helt lige med 54 % kvinder og 46 % mænd. En sådan fordeling er ganske usædvanligt på mange datingsider. De har herudover også mange medlemmer. Og mens siden kan se lidt gammeldags ud, er den nu engang ganske brugervenlig. Kundeservice er også meget god, og ses sjældent, at det er muligt at ringe for at få support.

Konklusion

Samlet set er Senior.dk er god datingtjeneste for dem over 50 år. De har mange brugere og en side, der er nem at bruge. Selvom de ikke har deres egen matching-funktion, kan du indstille dine søgninger, som du vil have dem. Du får også delt en masse information om dig selv, men efter vores mening mangler der en personlighedstest på siden.

Men for at møde nye mennesker via Senior.dk er du afhængig af et VIP-medlemskab. Dette er ret almindeligt, men det er dog noget, du bør være opmærksom på. Husk også, at dit abonnement er løbende, så du skal selv annullere det, hvis du har fundet en partner. Dette er ikke noget problem, og det kan nemt gøres. Medlemskabet er heller ikke dyrt, hvilket vi også synes om.

I alt er dette en datingside, vi anbefaler, hvis du er over 50 år. Senior.dk har rigeligt med brugere, så du kan nok finde et match, og du kan nemt finde andre, der passer sammen med dig gennem søgefunktionerne. Du kan afprøve tjenesten gratis og se, om den passer dig. Siden kan også bruges til at finde nye venner ved siden af at finde en partner.