Tinder anmeldelse og test (2023) – Er Tinder virkelig en god datingside?

Kort fortalt

Alt i alt er Tinder en ganske god datingside. Mange medlemmer og en jævn fordeling på køn trækker op, og der er heller ingen falske medlemmer. Vær opmærksom på, at konkurrencen kan være hård, stemningen overfladisk, og at du nemt kan blive afvist. Derfor kan andre datingsider være mere relevante, hvis du leder efter noget lidt mere seriøst.

Fordele
  • Meget populær app
  • Få meget ud af betalingsabonnement
Ulemper
  • Swipe-funktionen kan være irriterende

Alternativer til Tinder

De bedste datingsider
PartnerMedNiveau
Match
Singles50
AcademicSingles

Introduktion

Tinder er måske den mest berømte dating app i Danmark i dag. Dette gælder især i den yngre generation, hvor der nærmest bliver skelet skævt til dig, hvis du ikke er eller har været på Tinder. Men også den ældre garde er, det er i hvert fald vores indtryk, mere og mere til stede på Tinder.

I vores vennekreds er der flere ældre, der er på Tinder, og som ser underligt på os, hvis vi spørger dem, om ikke Tinder app for de yngre. Mange par i Danmark er i dag sammen på grund af denne app, og endnu flere kan takke Tinder for mere eller mindre vellykket dating.

Vi ønskede at teste denne app ind og ud. Er den nemt at bruge? Er det nemt at holde en samtale i gang? Er det nemt at komme på date? Det var nogle af de spørgsmål, vi stillede os selv, da vi begyndte at teste, og vi kan allerede nu give dig de korte svar på disse spørgsmål: Ja, ja og ja.

Læs videre for at høre begrundelsen, og måske kan du også hente et par tips til din egen Tinder-flirten.

Download og brugerprofil

Tinder kan nemt downloades via Google play eller iTunes. Download går hurtigt, og før du ved af det, skal du udvælge nogle fancy godbidder, der kan gøre indtryk på det modsatte køn.

Ud over billeder af dig selv, bliver du bedt om at oplyse, hvor du studerer/arbejder, og du opfordres til at skrive en lille bio/vittig tekst (vi kommer ind på, hvad der kan stå i denne tekst senere).

Bortset fra billeder, er det valgfrit, hvad du ønsker at medtage i din profil. Dette var en fleksibilitet, som vi satte pris på, og vi er nødt til at give kredit til Tinders udviklere for dette.

Swiping og matching

Tinder bruger en såkaldt “swipe-teknologi”, hvor du bogstaveligt talt swiper fra profil til profil. Swipes til venstre angiver, at du “liker” personen, og muligheden for matching er en realitet. Swipe til højre betyder det modsatte, og muligheden for matchning er afskåret. Ikke alene er denne swipe-funktion effektiv, men den er også meget sjov. Det føles næsten som at spille et spil, når du for alvor går i gang med at swipe.

Nogle brugere swiper altid til venstre for at maksimere muligheden for et match. Ideen bag denne strategi er nok, at man kan gennemgå sine matches på et senere tidspunkt og luge ud blandt dem, man ikke ønsker at date. Så slipper man for arbejdet med at vurdere en hel bunke af brugere, der måske aldrig ville være blevet et match alligevel.

På denne måde kan man måske sige, at dette er en smart taktik, men som vi lærte af vores mødre, da vi var unge: Hvis noget lyder for godt til at være sandt, er det ofte det! Og uden at vi er i stand til at bekræfte, om følgende er korrekt, har vi hørt rygter om, at Tinder har skabt en algoritme, der bliver negativ for dem, der bare swiper i en retning uden at tænke over det. Hvis dette er sandt, kan det ses som Tinders forsøg på at belønne dem, der bruger swipe-funktionen, som den er beregnet til at blive brugt. I så fald synes vi, at det er et smart træk fra Tinder.

Med hensyn til hvor mange matches man får, det er noget, der varierer meget fra person til person. Vi kender personer, der har fået over 1.000 matches inden for en relativt kort periode, og vi kender dem, der siger, at det går utroligt langsomt. Hvorvidt du får mange matches, afhænger sandsynligvis af flere forskellige ting. Vi tror, at bl.a. billeder, bio, alder kan være afgørende. Derudover betyder det noget, om du har købt betalingsversionen af Tinder, og om du har benyttet dig af et såkaldt “boost”. Med et boost sørger du for, at din profil er ekstra synlig for andre brugere under swipe-processen.

Forskellige abonnementer

Du kan vælge mellem tre forskellige abonnementer: gratis, plus og guld. Gratisabonnementet tilbyder et begrænset antal swipes om dagen, og du kan kun swipe i det omkringliggende område.

Med plus og guld kan du swipe over hele verden, og du kan swipe så meget, du har lyst til. Dette kan være meget nyttigt, hvis du skal ud at rejse i den nærmeste fremtid. En ting, vi har forsøgt at gøre, er at sætte Tinder på f.eks. London, hvis vi har tænkt os at tage dertil inden for den nærmeste fremtid. På denne måde kan du have dates linet op, når du ankommer til storbyen, og du behøver ikke først at starte Tinder-arbejdet, når du er kommet på plads.

Denne funktion, mente vi, var ret smart. For sjov testede vi vores Tinder ved at sætte den til nogle fjerntliggende egne, og ja – vi kan bekræfte, at de bruger Tinder også på fx Færøerne.

Chatting

Chatting foregår privat, og du kan chatte, så længe du vil. Der er, så vidt vi ved, ingen begrænsninger på, hvor længe chats kan vare, eller hvor længe du vil vente, før du svarer. Dette er rart, da der kan være hektiske perioder, hvor mulighederne for at sidde og taste på Tinder er mere eller mindre begrænsede.

Det store spørgsmål er, hvad man skal skrive i disse chat-samtaler. Skal man prøve at være lidt “casual” og cool, eller skal man bare holde samtalerne helt ægte og almindelige? Vi har prøvet en masse forskellige strategier, og vi vil her sige noget om, hvad der fungerede bedst for os.

Det første, vi bemærkede, er, at åbningsreplikken skal være meget solid. Lidt ligesom i det virkelige liv kan man sige, at det første indtryk tæller rigtig meget, og måske gælder det mere på Tinder end i det virkelige liv. Grunden til, at det første indtryk tæller så meget på Tinder, er, at man risikerer at ende i en situation, hvor den person, man har sendt en besked til, slet ikke reagerer.

Så hvis man begynder at skrive flere beskeder, uden at få svar, kan det virke lidt desperat eller underligt. Og hvis der er én ting, vi har bemærket, så er det, at desperat og underlig sjældent gør et positivt indtryk i online datingverdenen. Her handler det om at være en normal person, helt blottet for desperation. Desuden handler det om at komme på med den person, du taler med. Se om du forstår, hvad de forsøger at sige med det, de skriver, og kalibrer dit svar ud på det.

Det er vigtigt at huske, at mænd og kvinder har tendens til at kommunikere på lidt forskellige måder. Mens mænd har tendens til at være mere ligetil eller direkte, har kvinder tendens til at være mere subtile og indirekte. Et godt eksempel på dette kan være, at en kvinde udtrykker sig i generelle vendinger, mens hun virkelig taler om den specifikke person.

En mand ser sjældent nogen grund til at tale i generelle vendinger og vil hellere udtrykke sig direkte om den specifikke person. Man kan måske sige, at mænd har tendens til at kalde en spade for en spade, mens det for kvinder kan være mere kompliceret.

Vi er ikke helt sikre, men vi har en teori om, at kvinder er lidt mere indirekte og subtile på grund af to ting. Den første er, at det tilføjer lidt “krydderi” til kommunikationen. Det bliver måske lidt mere spændende at chatte, når du er nødt til at reflektere lidt over, hvad der virkelig bliver sagt, og du er nødt til at vride din hjerne en lille smule. Den anden grund er, at kvinder måske afprøver mænd lidt, enten ubevidst eller bevidst.

Det skal siges, at dette ikke nødvendigvis er sandt, vi kan være helt forkerte på den her, og der kan også være store individuelle forskelle mellem, hvordan forskellige kvinder kommunikerer. Men vores opfattelse er, at kvinder lejlighedsvis smider en lille smule madding ud, for at se om du bider. Hvis du bider, kan du være gået direkte ind i en fælde, som du ikke skulle have gået ind, og samtalen kan være forbi.

Det, vi taler om her, kan måske ses som en lidt kompliceret og “spilagtigt” for nogen. Vi har set flere eksempler på samtaler, der har været ret så hverdagsagtige, hvilket har ført til gode dates. Klassiske samtaler, der handlede om, hvad man arbejder med, hvor man bor, og hvor gammel man er.

Måske er det sådan, at den ældre garde har tendens til at have samtaler i denne genre, mens den yngre generation foretrækker lidt mere “spilagtige” samtaler. Men dette er kun spekulationer, og det kan meget vel være, at vi er på skovtur her.

Opsætning af dates

Det er vores indtryk, at det er relativt nemt at arrangere en date på Tinder. Folk er jo åbenbart på denne app for at tjekke andre ud, og en naturlig forlængelse af dette er at mødes på en date i det virkelige liv.

En typisk date kan være at tage et glas vin, gå en lille tur eller måske tage en tur i biografen. Hvad der er en ideel date, kan vi ikke give et svar på, men det er jo bare om at prøve sig frem, indtil man har fundet det, man mener, er bedst.

Selve aftalen om en date aftale kan nemt sættes op gennem chatten på Tinder. Det kan dog være en god ide at flytte til en anden platform for at konfigurere din date, fx din telefon.

Der kan jo nogle gange være ting, der bedst kan forklares over telefonen, og ikke gennem skriftlige beskeder. Vi anbefaler derfor, at dates sættes op over telefonen.

Tinder plus og guld

Vi har allerede været inde over nogle af fordelene ved Tinder plus og guld vs. gratisversionen. Dette var som sagt, at man kan swipe, så meget som du ønsker, og Tinder kan indstilles til et andet land.

Plus får også fem superlikes om måneden, et boost om måneden, og du kan fortryde det seneste swipe (hvis du fortryder). Med Tinder guld får du alle disse ting, og du kan herudover se, hvem der liker dig.

Dette er naturligvis en stor fordel, fordi så kan du få en lille fornemmelse af, hvor god din profil faktisk er. Hvis der er en horde af brugere, der har “liket” dig, tyder det på, at din profil er stærk.

Bio

Vi nævnte tidligere, at man kan tilføje en lille bio eller sjov tekst. Vores indtryk er, at dette slet ikke er nødvendigt for at få dates, men det kan være noget, der giver dig lidt mere kant.

Vi har testet dette ved at skrive en masse forskellige ting i denne del, hvoraf noget af det, vi skrev, gav bedre resultater end andet. Generelt kan vi se, at “less is more “. En lille kommentar, eller et sjovt spørgsmål, kan være bedre end en fristil. Men der er ingen facitsvar her.

Brugergrænseflade

Med brugergrænseflade taler vi om selve layoutet på datingtjenesten. Tinder kan bruges på mobil, computer og tablet, og layoutet på alle disse brugerværktøjer ser godt ud. Det har været nemt at navigere rundt, og vi har altid følt, at tingene er sat op på en nem at bruge måde.

Swipe-funktionen fungerer problemfrit, og det er nemt at ændre billeder, billedrækkefølgen, tekst og grundlæggende oplysninger som fx hvilket universitet du har studeret på, eller hvor man arbejder.

Tinder i forhold til andre datingsider

Der er over 20 tunge datingaktører, der alle er rettet mod det danske marked. Derfor er en test af Tinder ikke meget værd, hvis man ikke sammenligner Tinder med andre datingtjenester.

Heldigvis har vi testet de fleste andre datingsider, der findes i Danmark, så vi er velkvalificerede til at kommentere på forskellene mellem Tinder og andre datingsider; hvad der er godt, hvad der er dårligt og lignende.

Det, vi kan sige om Tinder, er, at Tinder virkelig adskiller sig meget fra de fleste andre datingsider. Den eneste datingapp, der minder om Tinder, er Happn. Disse to tjenester er ens på mange måder. For det første er de relativt nye, og har begge taget markedet med storm. For det andet har begge fået ekstremt mange brugere på kort tid.

Dette er den store fordel ved Tinder i forhold til andre datingsider. Tjenesten har ekstremt mange brugere. Tinder må siges at være en såkaldt generel datingside, og dermed konkurrerer den med andre datingsider såsom Match, PARTNERMEDNIVEAU, Academic Singles, Happn, Sukker.no, Møteplassen og lignende. Sammenlignet med alle disse tjenester, har Tinder langt de fleste brugere. Dette er naturligvis meget positivt for Tinder.

Alt er dog ikke rosenrødt og Tinder scorer også negativt i forhold til andre datingsider i mange af vores tests. En vigtig pointe er, at mange på Tinder synes at være der primært for at få opmærksomhed eller bare chatte – i nogle tilfælde bare at få flere Instagram-følgere. Således kan du opleve, at du spilder en masse tid.

Vi har ikke oplevet dette på datingsider som Match, Møteplassen, Zoosk, PARTNERMEDNIVEAU og lignende. De mennesker, der er på disse sider, er der primært for at mødes.

Tinders brugerfunktion er heller ikke særlig god, da du er nødt til at swipe en og én person og kan ikke se flere på én gang. Tinder er primært en app, og den egner sig ikke særligt godt til pc. Vi mener, at funktionerne i for eksempel Match, PARTNERMEDNIVEAU, Zoosk og lignende var bedre. På mange af disse tjenester, får du rent faktisk reelle matchende forslag, der er baseret på en personlighedstest.

Sammenlignet med andre datingsider, vil vi afslutte med at sige, at Tinder skiller sig ud både positivt og negativt. Det vigtigste, i forhold til hvilken side du vælger, er nok, hvad der er vigtigst for dig.

Samlet bedømmelse

Tinder er sjovt. Du kan swipe rundt, du kan springe fra land til land, og du kan eksperimentere med forskellige chat-stile. Men disse muligheder forudsætter imidlertid, at du har betalingsversionen af Tinder, og vi anbefaler derfor alle, der overvejer at downloade denne app at gå direkte til en betalingsversion.

Den eneste ulempe er, at Tinder kan virke lidt overfladisk, og det lader til, at mange er på appen for at blive bekræftet og lignende. Derfor må du nok forberede dig på at skrive til mange, før du finder nogen, der rent faktisk ønsker at gå på date.

Det er klart, at man kan prøve gratisversionen først, men vi tror, at du kun kommer til at smage halvdelen af kagen. Til alle singler derude anbefaler vi, at de kommer på Tinder og gå på dates. Husk ordsproget: “livet begynder, der hvor komfortzonen slutter.”