Tinder guide

Onlinedating er udfordrende og noget, de fleste helst vil undgå. Det kan synes meget lidt fristende at starte på onlinedating. Du er nødt til at lægge billeder af dig selv på en eller flere datingsider, tale med fremmede, som du ikke ved, om du har noget til fælles med, møde en totalt fremmed ofte et helt nyt sted og lignende.

De bedste datingsider
Match
Match
Single.dk
Single.dk
Singles50
Singles50
AcademicSingles
AcademicSingles

Mange er også i vildrede om, hvordan de skal gå til det at date online, og derfor kniber det måske med heldet på Tinder og lignende datingapps. Hvis du ikke har haft noget held på Tinder, er det ikke noget at fortvivle over. Det skyldes ikke, at pigerne eller drengene finder dig frastødende.

Oftest er dine billeder ganske enkelt for dårlige, du har skrevet noget mærkeligt i din bio, eller også er det, du skriver, kedeligt. Der er ekstremt mange, som er i vildrede på dette område, hvilket er grunden til vi har besluttet at skrive denne artikel om forskellige tips til en god Tinder-profil.

Heldigvis er det muligt at gøre noget ved alt dette.

Det behøver ikke at være perfekt

Det første, der er vigtigt at påpege, er, at intet skal være perfekt, og derfor behøver du ikke at vente med at starte med Tinder og andre datingsider, til du har fået taget perfekte billeder eller ved præcis, hvad det er bedst at skrive. Ingen er perfekt på dette område, og du slipper afsted med en hel del fejl.

Husk, at den person, der er i den anden ende, også ønsker at finde en at gå på en date med, så det er ikke sådan, at det ikke er tilladt at begå fejl. Så længe du gør de vigtigste ting rigtig, er det meste gjort.

Vi vil først skrive om, hvilke billeder du skal have, og derefter skriver vi kort om, hvad du skal skrive i din bio, før vi kommer ind på, hvordan du bør gå til udfordringen, og hvordan du skal gå til selve samtalen.

Tinder-billederne

De billeder, du har på Tinder, er ekstremt vigtige. Dette gælder for al onlinedating i almindelighed. Det er umuligt at komme uden om det faktum, at billederne sandsynligvis er omkring 70 % af grunden til, at du enten lykkes eller mislykkes på Tinder. Man ved så lidt om den anden person i forhold til onlinedating, så billederne vil være det eneste, man har til at forholde sig til for at danne et første indtryk.

Det er her, at mange træder forkert, og det er bare om at tage et hurtigt kig på ens egen Tinder-profil eller låne en Tinder-profil fra det modsatte køn for at se dette.

Når det gælder billederne, er det indlysende, at vi alle har forskellige udgangspunkter. Nogle ligner guder fra fødslen, og disse vil også få meget flere matches end os andre på Tinder. Sådan er det bare.

Vi, der ser mere normale ud, må bare arbejde lidt mere med vores billeder, men det er nu også muligt at få utroligt gode billeder, der får mange likes.

Dette bør du undgå

Så hvordan bør du tage billeder? Det første, vi kan starte med, er, hvilke billeder du bør undgå. Her kan man nævne rigtig meget – lige fra det indlysende til det mere komplicerede.

Det første, vi kan starte med, er, at det som en klar hovedregel altid er forbudt at bruge selfies. Især selfies, der er taget i dit hjem, er no go, fx er selfies på badeværelset noget af det værste, du kan gøre brug af.

Nogle selfies kan være smarte og undtagelsesvis være velegnede som Tinder-billeder, men det er nok sikrest helt at lade være.

De fleste mener, at du helt bør undgå at tage billeder sammen med nogen af det modsatte køn, især hvis det fx er et billede af dig og en anden fyr/pige. Så er det nemt at tro, at de enten er de, du allerede ser eller lignende. Så det er bare om helt at undgå dette, uanset om du synes, at det burde have været anderledes.

Selvfølgelig er det okay at have billeder med andre, men undgå et billede med kun en person af det modsatte køn. Hvis du har et billede, hvor du foretager dig noget sjovt med flere personer, er dette naturligvis ofte et plus, især hvis du er i midten af billedet.

En fejl, mange begår, når det gælder billeder, er at have billeder, hvor det egentlig ikke er så let at se, hvordan du ser ud. Man har gerne nogle billeder, hvor man tror, at man ser godt ud, og ofte er disse i en lidt dårlig kvalitet, eller det er simpelthen ikke muligt at se hele dit ansigt eller lignende.

Det er ekstremt vigtigt at have billeder i god kvalitet, hvor det også er nemt at se, hvordan du ser ud. Hvis det ikke er tydeligt at se, hvordan du ser ud på dine billeder, vil mange tro, at du mangler selvtillid og/eller forsøger at skjule noget. Dette gør det naturligvis nemmere at vælge at swipe dig bort. Af en eller anden grund har mange kun billeder af halvdelen af deres ansigt.

Så du skal ikke have selfies, billeder af dig alene sammen med en person af det modsatte køn eller slørede billeder, hvor det er svært at se, hvordan du virkelig ser ud.

Det æstetiske er vigtigt

Det vigtigste i billedet i forhold til det æstetiske er, hvordan du fysisk ser ud, altså hår, ansigt, tøj og lignende. Det er utrolig, hvor forskellig den samme person kan se ud på et billede, alt efter om de er velplejede eller ej. Her er der meget at tænke over, og vi kan nævne et par spørgsmål nedenfor.

Ser dit hår så godt ud, som det kan? Er det længe siden, du blev klippet sidst? Hvis du er en fyr, er dit skæg velplejet? Hvis du er en pige, har du så for meget makeup eller lignende på? Sidder dit tøj perfekt? Passer farverne på dit tøj til dine ansigtsfarver? Undgår du dumme logoer og lignende, der flytter fokus væk fra dit ansigt?

Her er det vigtigt ikke at forsøge at tage genveje. Der er ikke meget konkurrence på Tinder, men konkurrencen er så hård, at du ikke kommer til at gøre det godt, hvis du ikke har optimeret disse ting. Hvis du ser meget godt ud fra fødslen, kan der være en lille undtagelse, men selv da vil det være dumt ikke at gøre en lille indsats her.

Undervurder ikke kropssprog og ansigtsudtryk

Næst efter det æstetiske undervurderer de fleste også den betydning, som ansigtsudtryk, kropssprog har.

Kropssprog er langt vigtigere, end de fleste tror. Hvis du er en mand og står eller sidder i kropspositioner, hvor du ser usikker, bange, eller lignende ud, udviser dette lav maskulinitet, og det er sjældent tiltrækkende for kvinder. Hvis du er en kvinde og vise stoneface eller fremstår som utilgængelig på dine billeder, kan dette vise lidt varme og dermed også være utiltrækkende.

Ansigtsudtrykket er også ekstremt vigtigt. En god idé her kan være at sørge for variation i, hvordan dine ansigtsudtryk ser ud, fx at du smiler på nogle af dine billeder og ser mere seriøs ud på andre. Men dette er ikke en nødvendighed. Det vigtigste er nok, at du ikke ser sur på alle dine billeder. Hvis du smiler på alle de billeder, du har, er dette ikke nødvendigvis negativt. Det er svært at sige generelt.

Med hensyn til ansigtsudtryk og kropssprog i almindelighed, er det nok for mændenes vedkommende vigtigst at vise en blanding af styrke og varme. Dette betyder ikke, at du skal løfte vægte på billedet, men at du viser, at du er en mand ved at have et godt kropssprog, men samtidig viser varme med et klogt smil eller lignende. Dette gælder fotolinjen som helhed, så der er intet i vejen for, at du viser mere varme på et billede og mere styrke på et andet billede.

Prøv også at undgå såkaldte “må-jeg-ikke-nok-være-med”-kropssprog. Dette er ofte tilfælde, hvor du læner dig ind imod kameraet eller har et ansigtsudtryk, der ser lidt bedende ud. Det er hverken attraktivt for piger eller fyre.

Undervurder ikke baggrunden

Baggrunden er også en faktor, som det modsatte køn lægger vægt på. Dine billeder kan også bruges til at vise noget af din personlighed, og hvis alle billederne er hjemme i din egen lejlighed, så er det ikke meget, billederne fortæller om din personlighed.

Du kan også bruge billeder, hvor du gør ting, du synes om. Uanset om det er et billede af dig, der rejser i Brasilien eller London, bestiger et bjerg eller er på skovtur, i byen med venner, på stranden om sommeren, på ski ned af bjergsiden eller lignende. Det vigtigste er, at du får kommunikeret, at du er en aktiv person, der lever et interessant og spændende liv.

Hvis du kun har billeder af dig selv fra stuen, drengeværelset eller kælderen, giver du indtryk af, at du ikke foretager dig noget spændende, og det er nærmest som at bede om at blive swipet væk.

Det var alt, hvad vi havde tænkt os at skrive om billeder. Der er meget at skrive, og det er umuligt at få det hele med. Vi vil dog lige tilføje noget om Instagram.

Tilknyt Instagram

Dette er nok et af de mest effektive træk, du kan tage, især hvis du er en mand. På den anden side er det også det, der kræver mest arbejde. På Tinder kan du oprette forbindelse til Instagram, så folk, der ser din Tinder-profil, samt ser dine Tinder-billeder, også kan gå ind og se din Instagram-profil.

Hvis du har brugt en masse tid på at opbygge en omfattende Instagram-profil, der har gode billeder af dig og samtidig viser, at du lever et fantastisk liv og har en masse venner, likes og tilhængere, vil dette være en ekstra bonus, der kan gøre, at du bliver swipet den rigtige vej. Hvis du ikke allerede har en Instagram-profil, er det dog noget, der kan tage op til et år eller mere at få, så det er ikke noget for alle. Fortvil ikke, hvis du ikke har en god Instagram-profil – det er ikke en nødvendighed.

Skal man have en bio?

En bio er det, du skriver i feltet under dine billeder. Ifølge nogle undersøgelser kan dette kan hjælpe dine match resultater drastisk på Tinder, men det er stadig vigtigt at påpege, at det nok er nemmere at gøre noget forkert, end det er at få et utroligt boost. Det er ikke sådan, at du vil få mange flere likes, hvis du har en god bio, hvis du har dårlige billeder, eller at du ikke får likes, hvis du har gode billeder uden en bio.

Hvis du vil skrive noget, skal du skrive noget kort og sjovt. I øjeblikket er der ingen norm om, at man skal skrive seriøse oplysninger om dig selv i sin bio, og hvis du gør dette, vil du sandsynligvis fremstå som desperat og lidt for påtrængende. Vi anbefaler derfor kun at skrive noget vagt, hvis du vil skrive noget, eller også droppe at skrive noget i bio i det hele taget.

Hvad skal jeg skrive?

Når det gælder, hvad du skal skrive, kan dette være meget vanskeligt. Ofte kan det synes lidt tilfældigt, hvilken taktik der fungerer, og som ikke fungerer. Skal man bare skrive seriøst, eller skal man bare være sjov? Svaret for de fleste er sandsynligvis et sted midt imellem.

Med hensyn til, hvad man skal skrive, er dette også område, hvor det er svært at give konkrete råd. Noget fungerer for godt for nogle, mens noget andet kan fungere godt på andre. Du bør også huske, hvordan dine billeder ser ud, og at det, du skriver, skal være i overensstemmelse med billederne. Hvis du har billeder, hvor du ser meget venlig ud, kan det ofte være mærkeligt, hvis du forsøger at fremstå mere nonchalant i samtalen.

Det første, du skriver, er måske det vigtigste, da dette vil afgøre, om samtalen har nogen fremtid. Hvis du er en fyr, bør du normalt skrive noget mere end bare “Hej” eller “Du så spændende ud.” Dette kan gå an, men det, der virker bedst, er normalt at skrive noget og stille et opfølgende spørgsmål.

Du kan kommentere et af vedkommendes billeder eller kommentere noget om ham eller hende. Alle kan lide at tale om sig selv, og det kan være en god taktik.

I det store og hele handler det bare om at fremstå normalt og ikke være desperat. Hvis samtalen bliver kedelig, er der heller ikke noget initiativ for den anden at svare. Du er på Tinder for at have det sjovt, og så er det ikke så interessant at besvare spørgsmål om, hvad du studerer, hvilken farve din lejlighed har, eller hvilken slags tandpasta du bruger.

Prøv at gøre samtalen til mere legende og spændende med iørefaldende temaer. Her er du simpelthen nødt til at forsøge dig frem – og måske også fejle – og bare tage den tid, det tager.

Samtidig skal du sørge for, at du ikke bliver for pjattet. Hvis det hele bare er tant og fjas, bliver det svært for den anden part at tage dig alvorligt.

Det er også vigtigt at påpege, at man skal forvente at skulle vente lidt på at få et svar. Nogle svarer dig med det samme, men det kan også tage lidt længere tid – op til et par dage. Sørg derfor for at være tålmodig og undgå at skrive flere ting, hvis han eller hun ikke har skrevet noget, du ikke har svaret på. Det betyder ikke, at han eller hun ikke er interesseret, men at vedkommende har en masse om ørerne og vil svare dig senere. Hvis du skriver mere, så vil du ofte blot fremstå som desperat.

Det gælder også for dit vedkommende. Du behøver ikke altid at stresse, hvis du ikke har nået at svare, selv om det er en god idé at reagere relativt hurtigt i starten af samtalen, så I etablere en eller anden form for kontakt indledningsvis.

Hvornår skal jeg tage initiativ til at mødes?

Det, der kan være udfordrende, er naturligvis, hvornår man begynder at tale om at mødes. Som en klar hovedregel, bør man ikke vente alt for længe med at gøre dette, men samtidig må man ikke komme til at virke for desperat. Den anden part er jo på Tinder for at finde en at mødes med, men vedkommende forventer at vide lidt om dig, før hun eller han ønsker at møde dig.

For de fleste, vil det være nok at have hyggesnakket lidt, før de beslutter sig for at mødes med dig. Du behøver altså ikke at have talt i dage- eller ugevis, før du spørger den anden part, om I skal mødes.

Det er nok at skrive noget i retning af “Du virker spændende. Det kunne være hyggeligt at mødes til en øl eller en kop kaffe,” eller for eksempel, “Måske kan måske finde på noget sjovt en dag? Jeg tror, vi kunne få sjovt.” Det enkleste er ofte det bedste i dette tilfælde, og oftest har modparten allerede besluttet, om han eller hun vil møde dig.

Hvis vedkommende ikke reagerer, betyder det ikke nødvendigvis, at han eller hun ikke er interesseret. Det kan også betyde, at de enten har en masse, de skal nå, har aftalt at møde en anden fra Tinder, kun er på Tinder for at chatte og/eller blive bekræftet, eller lignende. Uanset hvad, vil der ikke være en date for jer i første omgang, men der er stadig flere fisk i havet.

Hvis vedkommende ønsker at mødes, er det bedst at foreslå noget muntert, uanset om det er en kop kaffe på en café, en tur et eller andet sted hen, eller en øl på en bar eller lignende.

Slutips

Dette er, hvad vi havde tænkt at skrive af Tinder-tips i første omgang. Der er ekstremt meget at skrive, og vi vil skrive mere om emnet senere.

To vigtige tips, der kan være vigtige at afslutte med, er følgende: vigtigheden af at booste og vigtigheden af at have gå-på-mod.

Der er hård konkurrence på Tinder og for at få så mange likes som muligt, hjælper det meget at booste. Dette koster penge, men kan stadig være pengene værd, da du sandsynligvis vil få flere likes og dermed en større chance for at finde nogle attraktive mennesker til at gå på date med. Du behøver ikke at bruge mange penge, men et boost om ugen om aftenen hjælper meget.

Det er også vigtigt at præcisere, at du er nødt til at forvente, at Tinder kan være et hårdt marked. De andre på Tinder kender dig ikke og har ingen interesse i, at du morer dig. Derfor vil du ofte ikke få nogen svar, og nogle vil også være kolde og afvisende, hvis de reagerer. Mange vil stoppe med at svare midt i samtalen, og mange vil også annullere daten lige før I skulle mødes. Sådan er Tinder bare, og hvis du ikke kan klare dette, har du ikke noget at gøre på Tinder desværre. Men det er afslutningsvis vigtigt at påpege, at du ikke kan forvente at komme på på en date, hvis du kun matcher med og taler med en person ad gangen. Det er ligesom mange kalder det, selv om mange ikke kan lide at indrømme det, et såkaldt “numbers game.”