5 utiltrækkende personlighedstræk

Vi tiltrækkes alle af noget forskelligt, og hvad der er attraktive personlighedstræk eller egenskaber er subjektivt. På trods af det er der ofte stor enighed om, hvilke personlighedstræk der er utiltrækkende.

Læs med herunder hvor vi dykker ned i 5 af de mindst attraktive personlighedstræk i en potentiel partner … eller dig selv, gisp!

De bedste datingsider
Match
Match
Single.dk
Single.dk
Singles50
Singles50
AcademicSingles
AcademicSingles

1) Selvoptagethed

Der er ikke meget, der er mere trættende end at være omgivet af mennesker, der er selvoptagede. Der er ikke noget i vejen for, at du en gang imellem har brug for noget opmærksomhed og følelsen af at blive hørt. På den anden side er det noget, der kan skubbe andre mennesker væk, hvis det er noget, der gør sig gældende hele tiden. Hvis alle de samtaler, du har, for eksempel handler om dig selv, er det noget, du måske må forsøge at ændre. Et tip er at holde øje med dig selv og se, hvor mange gange du bruger ordet “jeg” i løbet af en samtale.

Som mennesker kan vi godt lide at føle os som noget særligt, og at andre mennesker ser os. Sørg for at vise personerne omkring dig, at du holder af dem. Dette gælder ikke kun for potentielle romantiske partnere, men også for alle, der er en del af dit liv. Hvis dette er et problem for dig, vil du hurtigt bemærke, at du vil blive mere populær, hvis du flytter dit fokus fra dig selv til andre mennesker.

2) Narcissisme

På mange måder er dette relateret til selvoptagethed, men det er dog i en mere alvorlig grad. For det første har narcisister en opfattelse af, at de er vigtigere end andre mennesker. Desuden er det også mennesker, der er meget arrogante. Men det mest centrale træk er en mangel på empati. Hvis du er på udkig efter en partner, du kan have et længerevarende forhold til, vil deres manglende empati i sidste ende afslutte forholdet.

Narcissisme er i sin værste form en psykisk lidelse, men det er meget almindeligt, at man kan have et eller flere træk, uden at man har en egentlig lidelse. Disse træk kan være meget svært at genkende i sig selv.

3) Uselvstændighed

Man siger, at et sundt forhold er et forhold, hvor parterne bor side om side og ikke sammen med hinanden. Det betyder, at det er vigtigt, at du har dine egne hobbyer og dit eget liv ved siden af forholdet. Relationer, hvor begge parter minder mere om en og samme person, anses ofte for at være giftige. Hvis du er en person, der søger sikkerhed i en kæreste, er det en idé at spørge dig selv, om du er klar til et forhold. Det kan også blive et stort problem i et forhold, hvis en af parterne er meget selvstændig, mens den anden part er det modsatte.

For mange kan dette måske betyde, at man må komme ud af komfortzonen, men det er noget, der giver meget stor værdi. Som nævnt er de bedste forhold dem, hvor to parter bor og vokser side om side.

4) Negativitet

Ingen ønsker at blive beskrevet som “den negative” i gruppen. Det kan for nogle være svært at genkende i sig selv, men negativitet kan komme til udtryk på mange forskellige måder.

Et eksempel er, at du ser problemer i stedet for at lægge mærke til, hvad der er godt ved situationen. Især for andre mennesker er det vigtigt, at du forsøger at være positiv. Det betyder blandt andet, at du ikke taler ned til, kritiserer eller latterliggør andre, når de vælger at fortælle dig noget, de er stolte af. Prøv at lade være med at klage.

Faktisk er det meget lettere at være negativ end at være positiv. Dette kan være en af grundene til, at negativitet er noget, man er meget mere modtagelige overfor, end man måske selv er klar over. Det skal også nævnes, at negativitet er noget af det mest smitsomme, der findes.

5) Usikkerhed

Alle mennesker er til en vis grad usikre på sig selv, og det er helt normalt at føle sig usikker fra tid til anden. Det er ikke sådan, at andre vil synes, du er mindre attraktiv, fordi du er usikker; det væsentlige er, hvordan usikkerheden påvirker dig. Sandheden er, at der er visse ting, der får os til at føle os utilpasse, eller som er skræmmende. Det eneste, du kan gøre, er at prøve. Usikkerhed er ikke særligt tiltrækkende, fordi det fører til en livsstil, som de færreste er tiltrukket af. Hvis dette er noget, der påvirker dit liv, anbefaler vi, at du udfordrer dig selv. Dette kan gøres gradvist.

Hvordan man kan vide, om man har negative personlighedstræk?

Det, at erkende, at man for eksempel kan være negativ eller selvoptaget, er meget vanskeligt. Men hvis du er i stand til det, vil det tilføje stor værdi til dit liv. Det er indlysende, at selvbevidsthed er noget, du er afhængig af for at kunne løse disse problemer, men hvordan kan du forbedre denne?

Først bør du stille dig selv nogle spørgsmål. Når du for eksempel har været til et socialt arrangement, kan du spørge dig selv: “hvordan føler dem, jeg har været sammen med nu ud fra mine ord og handlinger”? Du kan også gøre det, når du for eksempel går på toilettet. Forestil dig, hvordan du ville have reageret, hvis du havde været den anden person. Faktisk er det sådan, at vi mennesker synes godt om andre mennesker, der får os til at føle os godt tilpas – det er ikke nok, at de siger de rigtige ting. Så dette er, hvad der bør være dit primære fokus, uanset hvilken situation du er i. Du vil også bemærke, at virkningerne af denne adfærd vil have meget positive konsekvenser i alle dele af dit liv. Det kan være svært at vende mønstre, du har lært dig selv, men med en tilstrækkelig indsats er det helt sikkert muligt.