Dating i Aarhus: Tips og datingmuligheder i Aarhus

Aarhus er en smuk by med ca. 350.000 indbyggere. Hvis du er single og leder efter en date, vil dine chancer for at møde nogen ret gode. I Aarhus er ca. 35-40 % af dem over 18 singler.

De bedste datingsider
Match
Match
Single.dk
Single.dk
Singles50
Singles50
AcademicSingles
AcademicSingles

En by fuld af smilende, attraktive singler

Aarhus er en historisk by fuld af attraktive enlige mænd og kvinder. Byen kaldes også ”Smilets by”, så mon ikke det skulle være muligt at finde et sødt smil til dig, hvis du er på udkig efter en date. Hvis du skal på date i Aarhus, er der rigtig mange muligheder at vælge imellem, og det er vel virkelig kun positivt.

Aarhus er rig på historie, kultur og natur. I Danmarks næststørste by bør det ikke være noget problem at planlægger en romantisk første date, eller den anden og tredje. Men først og fremmest skal du møde nogle andre singler i Aarhus, og i denne artikel får du de bedste tip til, hvordan du gør det.

Hvordan finder man andre singler i Aarhus?

Der er flere måder at finde andre singler i Aarhus, og hvor du tager hen, det afhænger af, hvad du er interesseret i. Det vigtigste er, at du kommer ud og er social, så du dermed får udvidet din omgangskreds og dit netværk.

Generelt behøver det ikke at være svært at møde en, du kan invitere ud på en date. Måske har du en dejlig arbejdskollega, du har flirtet med i lang tid, eller du har et godt øje for en person, som er i den samme organisation som dig? Måske har du bemærket lidt ekstra opmærksomhed eller varme fra en fra fitnesscentret?

Natklubber og barer er gode mødesteder

Natklubber og barer er altid et populært sted at møde andre singler. Det er nemt at falde i snak, invitere op til dans og afslutte med noget godt i glasset ved baren. Aarhus har et ekstremt godt natteliv, som tiltrækker mange forskellige mennesker. ZenZa er et besøg værd. Det er både en restaurant og en natklub, der ligger på Åboulevarden. ZenZa har noget for alle, du kan sidde roligt og nyde en lækker cocktail, eller danse til langt ud på natten på ZenZas storslåede dansegulv med udsigt over Åen. anbefaler bestemt. Ud over de sædvanlige weekendarrangementer har klubben også torsdagsfester, hvor gæsterne kan feste natten lang. Hvis du vil danse med andre singler, er ZenZa et godt sted at begynde.

Hvis natklubber ikke lige er dig, kan du møde folk i jordnære og charmerende barer i Aarhus by. Fætter Eskil i Skolegade byder på masser af livearrangementer. Faktisk er det, hvad stedet er kendt for, og beliggenheden er også central i forhold til andre gode steder at tage på dates. I skal dog spise et andet sted, da de ikke serverer mad her – kun musik, drikkevarer og godt humør.

Meetup.com

Hvis du føler, at det er lidt svært at komme i kontakt med nogen på natklubber og barer, kan du se nærmere på et websted ved navn Meetup.com. Her kan du møde andre mennesker, der bor i Aarhus, men vær opmærksom på, at ikke alle er singler. Rigtig mange mennesker bruger Meetup.com netop at lære nye mennesker at kende, og her er der også lagt lokale og netværksarrangementer ud. Du kan tilmelde dig begivenheder, du finder interessante, og fordelen er, at du vil møde andre mennesker med samme interesse som dig. Så har du allerede meget at tale med de andre om.

PartnerMedNiveau

Hvis du er mere interesseret i direkte datingsider og -apps, anbefales PartnerMedNiveau. Du kan teste datingsiden først, og du udfylder din profil, så du får potentielle partnere, der matcher med dig på flere områder. PartnerMedNiveau er specielt beregnet til alle i alderen 30 og derover, og er også beregnet til dem med et højt uddannelsesniveau og høje karrieremål.

Tinder

Tinder er en mobilapp, der passer til absolut alle. Denne app gør det nemt at finde andre singler i nærheden af dig, og den bruges af mange, der ønsker at gå på en date. Tinder fungerer ved, at dem, du synes, ser interessante ud, swiper du til højre, mens dem, der ikke er interessante, dem swiper du til venstre. Det er da ret lige til. Hvis I begge kan lide hinanden, kan I begynde at tale sammen. Hvis samtalerne er gode, står intet i vejen for at invitere til at mødes.

Match.com

På Match.com finder du tusindvis af andre singler. Oprettelse af en profil er let, og den eneste ulempe er, at du skal betale for brugen. Til gengæld kan du drage fordel af en række indstillinger, f.eks. meget gode søgemuligheder. Match.com hjælper dig med at finde den rigtige. Du kan også deltage i forskellige arrangementer.

Hvor skal man gå på en date i Aarhus?

Hvis du er en udendørs entusiast og går på en date med en anden person, der også elsker at færdes udendørs, er Latinerkvarteret en oplagt mulighed. Kvarteret er det ældste i den jyske hovedstad, og skæve brostensbelagte gader og kringlede kroge med mageløse caféer, indbydende restauranter og andre skjulte skatte er perfekte til en romantisk slentretur.

I kan også vælge en gåtur i Den Gamle By tynd. Her er også ret stemningsfuldt, så I burde bestemt kunne få jer en god snak, når I slentrer rundt gennem gaderne fra 1864, 1927 eller 1974. I kan så passende gøre stop på en af de charmerende caféer eller få en pose (nye) gamle bolsjer med til turen. 

Hvis vejret ikke lige er til gåture

Du danske sommer, jeg elsker dig… Ja, sangen handler ikke kun om Aarhus, og det hænder jo, at vejret ikke lige er til udendørsaktiviteter. Aarhus har stadig meget at byde på, når det sker. Langs åen i Aarhus er der mange hyggelige barer og caféer. Et perfekt sted at tage din første date med hen efter en romantisk middag, stearinlys og en mulig regnvejr, der gør det hele mere varmt. LouLou og London er begge glimrende steder til at tage en drink og kigge hinanden dybt i øjnene. I forhold til spisesteder kan Aarhus Street Food og Restaurant Gastromé anbefales, men der er et væld af spisesteder for enhver smag og pengepung i Aarhus.

East of Eden, Slagtehus 3 eller den mere traditionelle Nordisk Film Cinema er alle også steder, hvor du kan tilbringe en date. Det kan virke lidt for klassisk til at gå i biografen, men der er noget ved at sidde i et mørkt teater sammen og se en spændende film. De to førstnævnte har også en formidabel beliggenhed i forhold til at få en bid at spise før eller efter filmen.

Noget ekstra specielt til date nummer to?

Den første date er altid speciel, men date nummer to er mindst lige så vigtig. Flere dates betyder flere chancer for, at I virkelig kan lære hinanden at kende og lade forelskelsen blomstre. Hvis den første date gik godt, og skal I ud på en anden date, er der flere steder i Aarhus, der er perfekte til dette.

Lad romantikken blomstre

Væksthusene og botaniske have er en smuk, grøn oase midt i Aarhus. De fire klimazoner giver mulighed til en lang gåtur, hvor I kan udforske de mange spændende blomster og planter – og hinanden.

På Caféen i Væksthusene kan i runde daten af med lækker mad i de smukke grønne omgivelser. I kan naturligvis også fortsætte daten og gå en tur i Den Gamle By, der også emmer af romantik.

Hvis vejret tillader det, og daten skal være en picnic, kan I tage turen til Marselisborg Mindepark, hvor der er masser af muligheder og smukke omgivelser. Det er en smuk oase med tilhørende strand på den anden side af Strandvejen, hvis I trænger til at blive kølet af.

Nogle datingtips til årstiderne

Dates skal tilpasses efter årstiderne. Om foråret er en picnic en god tid ude i naturen. Det er smukt at se naturen komme til live og høre fuglene synge. Derudover er insekterne endnu ikke kommet på banen, og vejret er heller ikke for varmt, så det er meget mere behageligt med en picnic i flere timer.

Om sommeren er det nattelivet, det gælder, og så kan du svømme, spise ude og gå til koncert. Ture er også velegnede til om efteråret, men der er også flere indendørsaktiviteter, der kan friste. Pub quiz er et godt eksempel på dette. Om vinteren er det selvfølgelig varme måltider på en restaurant og en tur i biografen, der er det bedste.