Academic Singles anmeldelse (2023) | Hvad du bør vide

Kort fortalt

Academic Singles er en relativt god datingtjeneste. Hovedformålet er at matche veluddannede mennesker via en personlighedstest. Vi oplever, at tjenesten fungerer godt i Danmark, og at der er relativt mange brugere. Ulempen er, at du ikke har adgang til særligt mange funktioner på gratisversionen, og at du derfor hurtigt kommer til at skulle betale for at få det fulde udbytte af tjenesten.

Fordele
  • Mange medlemmer i Danmark
  • God matching-funktion
  • Retter sig mod veluddannede singler
Ulemper
  • Få muligheder er gratis

Introduktion

Her ser du hovedmenuen på Academic Singles.

Academic Singles er en datingtjeneste, der har til formål at matche singler med en videregående uddannelse. Det kan derfor betragtes som en slags nichetjeneste inden for onlinedating. Datingtjenesten er baseret i Luxembourg, men alt indhold på den danske version af tjenesten er på dansk. Vi har testet Academic Singles og kigget på alt fra matching og personlighedstests til vilkår og persondatapolitik. Læs videre for at lære mere om, hvad vi fandt ud af om Academic Singles.

Registrering

Det første trin registreringsprocessen er at oplyse, hvad du leder efter på datingtjeneste. Er du en mand, der søger en kvinde, en kvinde, der søger en mand (eller noget andet). Derefter skal du indtaste din e-mailadresse og fastsætte en adgangskode. Når dette trin er udført, skal du gennemgå en personlighedstest for at matche dig med relevante partnere. Vi vil nu se nærmere på denne personlighedstest.

Personlighedstest

I begyndelsen af personlighedstesten får du en række forskellige spørgsmål, som fx: hvordan ser du på opgavedelingen mellem et par, og hvordan mærker du, at du er forelsket. Men der er ikke mange sådanne spørgsmål, før man går videre til at skulle rangere forskellige træk ved sig selv og ved en potentiel partner.

Rangeringen er baseret på, at man fx bliver spurgt, hvad man er på udkig efter hos en partner, og så skal man rangere forskellige personlighedstræk på en skala. For eksempel kan du få spørgsmålet: “Jeg ønsker en partner, der er beslutsom”, og så skal man vælge på en skala, der går fra 1 til 6, hvor 1 betyder, at det ikke betyder noget som helst, om partneren er beslutsom, mens 6 betyder, at det betyder rigtig meget. Derefter skal man gøre det samme for en selv.

For eksempel kan man få spørgsmålet: “Hvad appellerer mest til dig?”, og så er man præsenteret med en række forskellige begreber, der skal rangeres. Er det fx sådan, at reflektion betyder rigtig meget for dig, mens det at lytte kun til dels er vigtigt? Så er du nødt til at angive dette på de forskellige skalaer. Svarene skal bruges til at matche dig med partnere, som Academic Singles mener, du kan passe godt sammen med.

Når du er færdig med rangeringsdelen af personlighedstesten, skal du udfylde nogle grundlæggende oplysninger om dig selv. Disse omfatter dit fornavn, fødselsdato, hvor du bor, og om du har børn. Derudover skal du beskrive dit udseende (øjenfarve, hårfarve osv.), og du skal oplyse, hvilket job du har og din årsindkomst. Bemærk, at ikke alle disse spørgsmål skal besvares.

Endelig vil du fortælle lidt om dit forhold til tobak og alkohol. Du kan også lægge en personlig besked ind allersidst, hvor spørgsmålet er følgende: “Hvad vil du højst sandsynligt bruge hele natten til at tale om?”

Før du er færdig med personlighedstesten, bliver du bedt om at afkrydse to felter. Ved at afkrydse det første felt aktiverer du Academic Singles’ personlige beskedtjeneste. Dette er en funktion, der gør din profil mere synlig, da dine matches konstant opdateres om din sideaktivitet, og hvad du ellers foretager dig.

Ved at sætte kryds i feltet accepterer du Academic Singles’ vilkår og betingelser samt deres persondatapolitik. Vi vil se på disse vilkår og persondatapolitikken til sidst i denne anmeldelse.

Medlemsbase

Da Academic Singles er til singler med en videregående uddannelse, er gennemsnitsalderen naturligvis højere på denne datingtjeneste end andre. Ifølge statistikken er størstedelen af medlemmerne i aldersgruppen 35 – 54 år.

Med hensyn til kønsfordeling er der 51 % mænd og 49 % kvinder, jf. statistik fra datingscout.com. Da vi testede datingtjenesten, var der mange medlemmer, der var interesserede i (måske ikke så overraskende) bøger, historie, videnskab osv.

På Academic singles websted oplyser de, at de får omkring 24.000 nye medlemmer hver dag, og at 41% finder den rette partner via denne datingtjeneste.

Startside

Når du er færdig med registreringen, kommer du ind på Academic Singles’ startside. Du vil derefter blive spurgt, om du ønsker at sende et udfordrende spørgsmål til udvalgte medlemmer. Eksempler på disse spørgsmål er:

 Hej! Hvad sker der, hvis vi mødes på en bar?

 Hej, jeg er nysgerrig! Hvad svarer du på dette: “Jeg får mest glæde af…”

 Hej, hvis du kunne vælge en bestemt færdighed, hvilken vælger du og hvorfor?

Når dette er gjort, får du vist “instrumentbrættet” på datingtjenesten. Herfra kan du navigere videre til meddelelser, få vist forslag til kontakter og sende likes til andre brugere. Webdesignet på siden gør det hele overskueligt, og det er nemt at navigere til de forskellige funktioner.

Du kan også se, hvem der er online, og se, hvem der for nylig har besøgt din profil (dette kræver, at du er premium-medlem (mere om premium-medlemskaber nedenfor). Du kan også nemt navigere til din profilside. Vi gennemgår den straks nedenfor.

Profilside

Det er enkelt at registrere sig på Academic Singles.

Når du kommer ind på en anden brugers profilside, vil du se et billede af vedkommende (forudsat at du har betalingsversionen, ellers vil du kun se et sløret billede) og forskellige oplysninger om vedkommende. Blandt andet kan du se, hvor vedkommende kommer fra, nogle grundlæggende oplysninger om personen (alder, uddannelse, udseende), og også hvad vedkommende sætter pris på.

Vi gik ind på en tilfældig profil, hvor vi blandt andet så, at vedkommende værdsatte intimitet i relationer, kreativitet, pålidelighed og punktlighed. Ud over de førnævnte ting, vil matchmaking-systemet også vise en slags graf, der angiver, hvor godt du matcher med den person, du ser på. Hvis du trykker under denne graf, får du specificeret, hvorfor matchmaking-systemet har vurderet, at I passer/ikke passer sammen. Her kan det fx ses, eks. at hvor du har tendens til at træffe rationelle beslutninger, har den pågældende bruger tendens til at træffe beslutninger baseret på følelser.

Dette kan tale imod et godt match mellem jer. Andre ting, der kan fremhæves, er, om I deler opfattelse med hensyn til vigtigheden af nærhed i relationer, om du værdsætter traditioner eller innovation mest, og om du baserer dig på observation eller intuition.

Gratis vs. betalt medlemskab

Du kan vælge, om du vil bruge den gratis version af Academic Singles, eller om du ønsker at erhverve et såkaldt “premium-medlemskab”. Vi vil nu se lidt på forskellene mellem gratis og betalte medlemskaberne, og derefter gennemgå priserne på de forskellige premium-medlemskaber.

En meget vigtig forskel mellem gratis og betalingsversioner er, at billederne er slørede (blurry) på gratisversionen. Man kan se, om vedkommende er en mand eller en kvinde, men det er sådan cirka det eneste, man får ud af billedet. For mange er dette sandsynligvis en dealbreaker, der gør, at de anskaffer sig premium-versionen.

Desuden er der grænser for, hvor mange beskeder man kan sende og modtage på gratisversionen, og man kan heller ikke se, hvem der har besøgt ens profil. Dette er en skam, da de, der har besøgt ens profil, måske også er dem, det vil være lettest at komme i kontakt med, når man skal begynde at chatte med andre. Den sidste funktion, du går glip af med gratisversionen, er muligheden for at tilføje andre brugere til en favoritmappe.

Enkelte funktioner kan bruges, uanset om du har gratis- eller betalingsversionen. Du kan blandt andet gennemføre personlighedstesten, uploade et billede og have en separat profilside. Efter vores mening bliver det lidt tyndt – for du går glip af nogle essentielle funktioner for at møde et potentielt match.

Selvfølgelig kan man gå ind og kigge rundt på siderne, før man skifter til et premium medlemskab, men vi anbefaler at købe et premium-medlemskab, hvis man ønsker at gøre et reelt forsøg på at benytte denne datingtjeneste.

Priser

Man kan vælge mellem tre forskellige abonnementsplaner for premium abonnementer på Academic Singles. Det mest populære koster 399 kr. om måneden, og det har en bindingsperiode på seks måneder.

Hvis man kun ønsker at forpligte sig i en kortere periode, kan man vælge abonnementspakken, hvor man er medlem i tre måneder, hvilket koster 479 kr. om måneden. Hvis du vælger at forpligte dig til et helt år (12 måneder), betaler du 319 kr. om måneden.

Academic Singles på mobil

I Apples app store kan du finde Academic singles som en app. Men vi blev lidt skuffede, da vi ikke kunne finde Academic Singles som en app på Google Play (Android-versionen af Apple App Store). Men vi besluttede alligevel at teste mobilversionen på en Android-telefon, og kan allerede nu afsløre, at vi blev positivt overrasket.

Når du går ind på Academic Singles på din mobil, kan du tydeligt se, at skaberne af datingtjenesten har fokuseret på at skabe en mobilspecifik side, hvor alt er overskueligt, og navigationen er enkelt. Startsiden minder lidt om en Facebook-side med beskeder, venneanmodninger og navigationsmenu på en værktøjslinje øverst.

Hvis man scroller ned, kan du se, hvem der er online, og der kommer en række forslag til kontakter. Kontaktforslagene er baseret på, hvor godt man matcher på baggrund af matchingstesten. Med sådan en gennemført mobilversion af Academic Singles, er det ikke en nødvendighed med en app, men til hyppig brug ville en app være at foretrække. Det er meget nemmere at komme ind i en app, end det er at skulle benytte en webbrowser.

Vilkår og persondatapolitik

En første betingelse for at bruge Academic Singles er, at man er fyldt 18 år. Dette synes at være en forudsætning for at bruge en række forskellige datingtjenester, ikke kun Academic Singles.

Den næste betingelse, man accepterer ved at registrere som bruger, er, at Academic Singles kan blokere din adgang til datingtjeneste. Dette sker, hvis man overtræder reglerne for brug af tjenesten, fx hvis du sender meddelelser til andre brugere med et andet formål end personlig kommunikation.

Dette kunne fx være, at man forsøgte at sælge sine egne produkter via datingtjenesten. Det er heller ikke tilladt på Academic Singles at udbrede fx stødende eller pornografisk materiale, der er i strid med lovgivningen.

Hvad angår Academic Singles’ privatlivspolitik, overholder datingtjenesten GDPR-reglerne. Desuden antages det, at Tjenesten gemmer nogle oplysninger om dig, der er nødvendige for, at tjenesten kan levere den tjeneste, de leverer.

Det påpeges også, at alle oplysninger, du giver til Academic Singles, behandles fortroligt, og at de ikke videregives, medmindre du har givet dit samtykke hertil, eller Academic Singles er juridisk forpligtet/har ret til at gøre det.

Nogle eksempler på oplysninger, som datingtjenesten kan have ret til/pligt til at dele, er oplysninger til fx skattemyndighederne. Det fremgår af persondatapolitikken, at oplysningerne kun gemmes, indtil de ikke længere har noget formål. Det vil typisk være (antager vi), når du sletter din profil.

Academic Singles i forhold til andre datingsider

PartnerMedNiveau er så og sige identisk med Academic Singles.

Academic Singles er en datingside, der fokuserer på at matche veluddannede singler med andre veluddannede mennesker.

Dette gør tjenesten ved at kræve, at brugerne skal gennemføre en relativt omfattende personlighedstest. Testen bruges derefter til at matche mennesker med hinanden. Lyder det bekendt? Det er ikke så mærkeligt, fordi det er præcis det samme koncept, som tilhører PARTNERMEDNIVEAU.

Academic Singles og PARTNERMEDNIVEAU er således to relativt identiske datingsider, så det vil være særligt vigtigt at sammenligne disse to, hvis du er på udkig efter et seriøst forhold til en veluddannet person.

Ikke desto mindre er det svært at vælge en vinder, da det næsten er dødt løb mellem de to. Brugermassen er relativt ens med hensyn til størrelse, kønsfordelingen lige, og også layout og matchmaking-funktionerne er meget ens. Vi anbefaler klart, at du bare tester begge to og derefter vurder, hvilken en du bedst kan lide. Personligt kom vi nok til at synes lidt bedre om PARTNERMEDNIVEAU, men det var sandsynligvis mest på grund af personlige præferencer.

Academic Singles er egentlig ikke en helt særlig nicheside, og den kan også sammenlignes med andre aktører som Match, Norske Sukker, Nordiske Møteplassen og lignende. I forhold til disse, kan vi nok sige, at Academic Singles kommer lidt kort i form af antallet af medlemmer. Fordelen er naturligvis, at ved at benytte Academic Singles ved du mere om, hvilken slags klientel du kommer til at møde.

Samlet bedømmelse

Hvis du er ivrig efter at finde en partner med en videregående uddannelse, er du kommet til den rette datingtjeneste. Med over 24.000 nye medlemmer hver dag er der mange muligheder her. Vi vil nu sige noget om, hvad vi troede var ekstra godt ved denne datingtjeneste, og derefter gennemgå nogle ting, som vi mener, trækker lidt ned. Endelig afslutter vi med en samlet vurdering.

For det første er det rart, at skaberne af Academic Singles har udviklet en omfattende personlighedstest og et matchmaking-system. Det kan spare brugerne for alt for mange unødvendige chatsamtaler (og dates), når datingtjeneste gør en del af arbejdet med kortlægning af kompatibilitet med andre brugere for den enkelte bruger.

For det andet kunne vi godt lide datingtjenestens brugervenlighed. Det var nemt at navigere rundt på siderne, og det var nemt at komme i kontakt med andre brugere af Academic Singles. Dette gjaldt for både mobil- og webbrowsere.

For det tredje var der forholdsvis rimelige priser på de forskellige premium-abonnementer.

Vi mener, det trak lidt ned, at man ikke kunne se billeder af andre brugere på gratisversionen. Så efter vores mening er man på mange måder tvunget til at købe et premium-abonnement. Selv om skønhed kommer indefra, mener vi, at for langt de fleste er det en forudsætning for at gå på date med nogen, at man ved, hvordan vedkommende ser ud.

Desuden mener vi, at der burde være en Android-app til Academic Singles – ikke kun en app til iPhones. Dette gælder også, selvom mobilsiden til Android-telefoner var meget god.

En tredje ting, der trak lidt ned, er, at Academic Singles ikke nødvendigvis er for alle. Gennemsnitsalderen er høj, og det er mennesker med en høj uddannelse, der er i fokus.

Alt i alt mener vi dog, at Academic Singles er en meget god datingtjeneste. Matchmaking-systemet er noget, der skiller sig ud fra mange andre datingtjenester, og brugervenligheden var meget god. Hvis du er en af de lidt ældre (30+) og har en videregående uddannelse, bør du helt sikkert afprøve Academic Singles.