Seniordating for 60+

I dag findes der mange forskellige datingsider. Nogle sider er såkaldte generelle sider, hvor alle kan tilmelde sig. Der er også nichesider, der fokuserer på mindre grupper af mennesker. For eksempel er der særlige sider for religiøse eller dem, der elsker at gå en tur. Det er også sådan, at nogle sider automatisk domineres af visse typer af mennesker. Et eksempel på dette er datingsider, der primært bruges på mobil. Her er det næsten udelukkende unge mennesker, der præger billedet.

Der er også særlige sider for seniordating, og i denne artikel vil vi se på de bedste datingsider for dem over 60. Blandt andet vil vi lægge vægt på antallet af medlemmer, brugervenlighed og om webstedet faktisk har rigtige brugere. Dette er for at se, om de sider, der er lavet til seniordating, er bedst, eller hvis du har bedre held på en af de generelle sider.

De bedste datingsider
Match
Match
Single.dk
Single.dk
Singles50
Singles50
AcademicSingles
AcademicSingles

Dette er en datingside designet til folk med en videregående uddannelse. Tjenesten er ikke rettet mod en særlig aldersgruppe, men over 25 % af brugerne er over 45 år. Og i betragtning af, at der er over 120.000 danske brugere, er det altså et meget godt udvalg.

For mange er en uddannelse også meget vigtig. På denne side skal du også tage en personlighedstest, når du tilmelder dig. Testen tager omkring en halv time at fuldføre, så den er relativt lang. Det er noget, vi rigtig godt kunne lide, da det gør siden mindre overfladisk.

Når du har tilmeldt dig, får du adgang til PartnerMedNiveaus eget matchmaking-system. Du kan også søge efter brugere manuelt, hvis du foretrækker det. Prisen for tjenesten varierer afhængigt af, hvor længe du ønsker at være medlem. Tilmelder man sig et år, koster tjenesten 329 kroner om måneden. Dette er en meget god pris i forhold til 749 kr. om måneden for et medlemskab i tre måneder.


Denne side er en nicheside, og målgruppen er mennesker, der er 50 og opefter. Med sine 60.000 brugere har tjenesten noget færre brugere end mange andre sider. På den anden side er det en dårlig sammenligning, da alle medlemmer er over 50 år. Hertil kommer, at webstedet er aldersspecifikt, det målrettet mod dem, der er på udkig efter et seriøst forhold.

Også på denne side er der en meget god personlighedstest. Denne består af over 30 spørgsmål og er udformet til at skabe de bedst mulige matches. Ud fra dine svar kan du se en række forskellige matchforslag. Det skal nævnes, at du er afhængig af et betalt medlemskab for at sende og læse beskeder.

Prisen for medlemskabet varierer afhængigt af varigheden. Hvis du for eksempel vil have et tre måneders medlemskab, koster det dig 499 kr. om måneden. Denne pris går ned til 299 kr. om måneden, hvis du vælger et medlemskab over et helt år.


Match er en såkaldt generel datingside, og det er den største i Danmark. Tjenesten har over 300.000 brugere, så der er ikke mangel på potentielle matches. Dette er på trods af, at de fleste brugere er under 60 år. Hvis du også er interesseret i international dating, har webstedet over 20 millioner brugere på tværs af alle de lande, hvor tjenesten er til stede.

Match har et af de mest avancerede matchsystemer på markedet. Ligesom på de fleste andre datingsider, tager du en personlighedstest. Resultatet af denne personlighedstest udgør grundlaget for det udvalg af personer, du får foreslået som matches. Selvfølgelig kan du også kigge efter matches selv, hvis du ønsker det.

På denne side er det også sådan, at nu er nødt til at have et betalt medlemskab for at kunne sende beskeder til og modtage fra andre brugere. Prisen på Match er meget god i forhold til mange af deres konkurrenter. Man kan betale en måned ad gangen for 379 kroner om måneden eller vælge et medlemskab på seks 6 måneder for 199 kroner om måneden.


Som navnet antyder, er dette en side for dem over 50. Når det er sagt, stiller siden ikke noget krav til alder, så der er nogle brugere, der er yngre end 50 år på siden. Webstedet har lidt færre brugere end ovenstående, men der er dog stadig 25.000 aktive brugere. Så det er absolut ikke få brugere på trods af, at det er færre end, hvad konkurrenterne har.

Noget, der gør denne side meget forskellig fra sine konkurrenter, er manglen på en personlighedstest. Vi mener, at detaljerede personlighedstests er en god måde at møde nye matches på. Dette skyldes til dels, at det er svært manuelt at gennemse tusindvis af profiler. Når det er sagt, har du selvfølgelig mulighed for at bortfiltrere profiler, som du måtte ønske det.

Du kan til en vis grad bruge siden uden et betalt medlemskab. Når det er sagt, er du ligesom hos de andre udbydere nødt til at have et betalt medlemskab, hvis du vil sende og modtage beskeder. Der er fire forskellige medlemskaber, hvor det billigste koster så lidt som 99 kr. om måneden, hvis du tilmelder dig i et år. De øvrige medlemskaber varer henholdsvis en, tre eller seks måneder ad gangen, hvor de dyreste koster 249 kr. om måneden.

Sådan laver man en god datingprofil

For at øge sandsynligheden for at matche med andre mennesker, er du helt og aldeles afhængig af en god profil. Det er meget vigtigt, at du bruger tid og gennemfører processen med profiloprettelse ordentligt. For det første er det meget vigtigt, at du har gode billeder af dig selv. Sørg for, at du har billeder i høj kvalitet, og at du har flere billeder. Undgå billeder, hvor du er uden tøj, og hvor man ikke kan se, hvem der er dig, eller hvor kvaliteten er dårlig kvalitet.

Det er også meget vigtigt, at du udfører personlighedstesten korrekt. Det er sjældent, at det tager længere tid end 30 minutter, og det er bestemt tiden værd. Overraskende mange er ikke særligt omhyggelige, og det eneste, det fører til, er, at du får færre matches. Vi anbefaler også, at du udfylder alt, hvad der kan udfyldes med oplysninger på din profil.

Det bør måske sige sig selv, men vi anbefaler også, at du er 100 % ærlig i din profil. Lyv ikke om hverken dine fysiske træk eller din personlighed. Husk, at datingprofilen er skabt til at møde de personer, du matcher med i virkeligheden.

Råd om seniordating

Det er ingen hemmelighed, at jo ældre man bliver, jo sværere kan det være at lære nye mennesker at kende. Dette skyldes blandt andet det faktum, at du ikke længere er ude i byen eller møder folk gennem en studenterforening og lignende. Selvfølgelig er der undtagelser såsom mennesker, der er unormalt ekstroverte.

Men dette er ikke tilfældet for de fleste mennesker, og det gør processen med at finde en partner meget vanskeligere. Det er på den anden side derfor, at onlinedating har åbnet nye døre, der ikke fandtes tidligere. I dag bliver der ikke længere set ned på dem, der har en datingprofil eller har mødt deres partner online.

Faktisk er det sådan, at man med en online datingtjeneste har større sandsynlighed for at finde en partner, man virkelig holder af. Dette skyldes dels, at de fleste sider får dig til at svare på omfattende tests, der matcher dig med de bedst mulige partnere. I disse tests besvarer man ikke kun overfladiske spørgsmål om, f.eks. hvor høj man er, arbejde og så videre – de er meget mere omfattende. Disse personlighedstest er udformet til at matche mennesker, der passer sammen på et dybere niveau.

Du kan forestille dig, hvor lang tid det normalt tager at finde en person, der for alvor passer sammen med dine egne værdier. Du er nødt til først at møde en masse mennesker og derefter lære dem at kende på et dybere niveau. Denne proces slipper du for med onlinedating, hvilket også er grunden til, at sandsynligheden for succes er så stor.

Vores råd til dem over 60 er, at det er absolut værd at afprøve onlinedating. Der er et hav af muligheder derude, og du har mulighed for at møde andre mennesker på en helt ny måde end før.