Badoo anmeldelse og test (2023) – Er Badoo et fupnummer?

Kort fortalt

Badoo er en virkelig god datingside. Her kan du tale med mange mennesker, og der er en hel del danske medlemmer. Men hvis du ønsker en seriøs datingside, hvor brugerne kun er der for at date, kan det betale sig at også prøve andre datingsider. Badoo er en særlig datingside, men den er værd at afprøve.

Fordele
  • Mange gratis funktioner
  • Tilgængelig over hele verden
  • Stort community
Ulemper
  • Anklaget for en del falske brugere

Alternativer til Badoo

De bedste datingsider
PartnerMedNiveau
Match
Singles50
AcademicSingles

Introduktion

Badoo er en datingplatform, som vi ikke har hørt så meget om. Mens der bliver talt om datingtjenester som Tinder, Dating.dk og Match både i formelle og uformelle sammenhænge, er Badoo mere “undercover”.

Men lad dig ikke narre af det. Badoo er en kæmpe inden for dating. Ifølge deres eget websted har de hele 418 millioner personer registreret som brugere af denne datingtjeneste. Og det mest imponerende af alt er, at dette antal angiveligt bliver ved med at stige! Med få forudfattede meninger om tjenesten, ud over det faktum at Badoo har ekstremt mange brugere, gik vi i gang med at teste denne datingtjeneste.

Vi ønskede at forstå, hvordan Badoo havde fået så mange medlemmer, og om det var en datingtjeneste, som vi selv syntes om. Læs videre for at se, hvad vi fandt ud af.

Websted og tilmelding

Når man kommer ind på Badoos websted, bemærker man hurtigt, at startsiden skiller sig ud fra mange andre datingsider. Indholdet er sparsomt, og der er ingen billeder.

Udviklerne af dette websted har ønsket at holde det “low-key.” Med en farveblanding bestående af hvid og lilla, ligner Badoo virkelig noget andet end en datingside – i hvert fald ud fra vores vestlige perspektiv, der er vant til store billeder af attraktive mænd og kvinder på forsiden at forskellige datingplatforme. Men der er noget tiltalende ved Badoo; ikke mindst er det spændende, at så mange mennesker angiveligt har tilmeldt sig.

Det virker næsten som Badoo ikke er nødt til at gøre noget – de har allerede nok medlemmer, og de holder sig for gode til udspekuleret markedsføring. Dette giver Badoo en eller anden form for eksklusivitet, på trods for at designet på webstedet på mange måder faktisk ser lidt billigt ud.

For at registrere sig, skal man besvare nogle spørgsmål. Det første spørgsmål er, om du er mand eller kvinde. Derefter skal du indtaste dit fornavn, fødselsdato, placering, e-mailadresse, og så skal du angive en adgangskode. Vi anbefaler, at du fastsætter en stærk adgangskode.

Det kan typisk være en adgangskode, der fx. Kombinerer store og små bogstaver, tal og tegn og heller ikke er et rigtigt ord. Efter hvad vi har læst på internettet, vil det være meget sværere for hackere at hacke en adgangskode, der er fastsat i overensstemmelse med disse tips.

Vi vil bestemt ikke have, at andre skal have mulighed for at komme ind i vores private datingprofiler på forskellige datingsider, og derfor fastsætter vi altid stærke adgangskoder, når vi tilmelder os. Vi anbefaler, at du gør det samme.

Det næste trin er, at du skal uploade et billede. Vi startede med at uploade et klart og tydeligt ansigtsbillede, da vi har set, at dette har en god indvirkning på antallet af matches på andre datingsider. Når dette blev uploadet, fik vi at vide, at det var en god start, men at profiler med mindst seks billeder er de mest populære.

Dette giver for så vidt mening, da andre gerne vil danne et reelt billede af, hvordan du virkelig ser ud, før de ønsker at møde dig på en dato. Desuden kan det være en styrke at have billeder fra forskellige dele af dit liv. For eksempel kan du have et billede fra en arbejdskontekst, et fra en social sammenhæng, et fra en familiesammenhæng, og et billede, hvor du deltager i en form for aktivitet.

Aktiviteten kan fx være en sportsaktivitet, eller noget andet som du elsker at foretage dig, eller måske endda ekstremsport – hvis du altså dyrker det. Vi synes, det er vigtigt at huske ordsproget: et billede siger mere end tusind ord. Med gode billeder kan du faktisk fortælle ganske meget om det liv, du lever. Derfor anbefaler vi alle, der kæmper for at få matches, at sørge for at have gode billeder.

Det er værd at betale en tudse eller to til at øge antallet af matches betragteligt. Hvis man ikke lige har midlerne til rådighed, kan man også sætte en god kammerat eller familiemedlem på sagen. Det kræver ikke meget at få tage nogle billeder.

Når billederne er blevet uploadet, får man besked på at tjekke sin e-mail for en bekræftelsesmail. Vi kunne godt lide, at Badoo havde taget dette skridt med. Nogle datingsider, vi har besøgt, har ikke taget denne bekræftelsesproces med. Det naturligvis gør tingene meget mere usikre, da der er risiko for, at andre opretter en bruger i dit navn.

Det er naturligvis ulovligt og kan retsforfølges, men man vil gerne sikre sig lidt enklere end at skulle kontakte politiet. Bemærk, at e-mailen fra Badoo hurtigt kan lande uden for den primære indbakke, fx i spam-mappen. Men det er uproblematisk at fiske en e-mail op fra en af disse mapper (eller en anden) og få brugeroprettelsen verificeret.

Startside

Når du er færdig med bekræftelsesprocessen, kommer du ind på selv startsiden. Der vil du se et stort billede af dig selv (det du bruger som profilbillede), og på højre og venstre side af dette billede er der lidt forskellige knapper, du kan trykke på. Blandt andet får du oplysninger om dit popularitetsniveau, og nedenunder er der en knap med “Øg popularitet”

Trykker man på denne knap, får man at vide, at man kan købe forskellige tjenester, der vil øge ens popularitet. Man kan blandt andet komme højere op i søgeresultaterne, eller man kan fortælle andre, at man er logget ind. Man kan også gå til køb af Badoo premium, og der er mange forskellige premium-medlemskaber at vælge imellem.

Man kan vælge mellem at være premium inden for alt fra en dag til ubegrænset. Mens et dagsabonnement koster 17,99 kr., koster det ubegrænsede abonnement 859,99 kr. Du kan foretage betalinger over Paypal, mobil eller med kreditkort.

Man får at vide, at medlemmer med Badoo premium modtager dobbelt så mange beskeder, så man bliver utvivlsomt fristet til at skifte til premium. Uanset om du skifter til premium eller ej, kan du gå i gang og like andre brugere. Man får da vist billeder af forskellige brugere med et lille hjerte i nederste venstre hjørne og et kryds i højre hjørne.

Hvis du trykker på hjertet, betyder det, at du har “liket” denne person, og trykke på krydset betyder det, at du ikke har “liket” vedkommende. Hvis du trykker på like, og vedkommende også trykket like på billedet af dig, så er der et match!

Fra startsiden kan man navigere over til forskellige steder. Man kan blandt andet se “andre i nærheden”, man kan klikke på beskeder, eller man kan få et overblik over alle de matches, man har. Derudover kan man trykke på en knap, der giver en mulighed for at se, hvem der har besøgt ens profil, og desuden kan man også se, hvem man har gemt en som favorit.

Vi syntes, det var meget fint, at Badoo har tilføjet en mulighed for at gemme favoritter. Nogle datingplatforme ikke har denne mulighed, og så kan det være svært at gå tilbage og se på dem, man syntes var attraktive, men som man ikke havde mulighed for at kontakte på det tidspunkt, hvor man så dem.

Det kan tænkes, at man er travlt beskæftiget med noget, fx i færd med at lave mad, og man så går ind på Badoo, og drømmedaten dukker op. Man har dog ikke tid til at tænke på noget smart at skrive lige nu og der, så man vil sætte det hele på pause. I sådanne situationer er denne funktion at gemme en person som en favorit simpelthen en super god mulighed.

Fra startsiden kan man også navigere ind på noget, der hedder fuldtræffere. Herinde vil der være en profil, som Badoo mener, du matcher helt perfekt med. Inde på profilen vil der være nogle oplysninger, som vedkommende har indsendt om, hvorfor han/hun er på Badoo, og om vedkommende er hetro- eller homoseksuel.

Det kan også stå, om personen er single eller i et forhold. Det varierer naturligvis, hvad der er på folks profiler, man vælger lo lidt selv, hvad man ønsker at dele.

Chatting

Som sædvanlig, når vi tester datingplatforme, prøver vi os med at chatte en smule. Det er ganske slående, at forskellige typer for kommunikation synes at fungere på forskellige platforme. Ting, som vi fx har haft stor succes med på Tinder, har vi pludselig ingen succes med på Badoo.

En åbningsreplik, som vi ofte har startet med på Tinder (og som har givet stor respons), er: “Hvad skal vi kalde vores børn?” Dette er naturligvis ment humoristisk ment, og det ligger implicit i spørgsmålet, at “Vi skal have børn sammen, fordi vi er et perfekt match.” Vi har testet den samme åbningsreplik på Badoo, men den gav meget lav respons. Svarprocenten var på et tidspunkt så lav, at vi begyndte at spekulere på, om der var noget galt med chat-funktionen.

Men denne hypotese holdt ikke vand, da der var andre, der reagerede, når vi fx bare skrev ”hej” til dem. Vores anbefaling er at tilpasse, hvad man skriver i chats en lille smule afhængigt af, hvilken platform man er på. Det er nok sådan, at folk vælger lidt forskellige platforme ud fra, hvad de leder efter. Hvis nogen er på sider som Tinder eller Happn, kan det være, at de er på udkig efter en lille useriøs flirt, mens de kan være på udkig efter noget mere seriøst, hvis de er på Dating.dk eller Badoo.

Efter åbningsreplikken forsøgte vi at holde os ret seriøse på Badoo. Som regel talte vi i vores chats om emner som mad, rejser og hobbyer. Der var meget lidt pjatteri og flirten. Desuden undgik vi i det hele taget at tale om erotik. Man siger ofte, at voksenchat er “høj indsats, høj belønning” Det kan fungere ekstremt godt, måske bedre end noget andet, hvis det rammer rigtig.

Hvis den erotiske snak på den anden side mislykkes, kan det være helt katastrofalt. Hvis det virker en smule overraskende og beskidt, snarere end sensuelt, legende og sjovt, kan dette være en dræber i forhold til yderligere chat.

Når begge parter viser stor interesse i chatten, er det tid til at gå til “closingen”. Med ”closingen” mener vi, at man skal prøve at få arrangeret en date i det virkelige liv. Nogle samtaler har tendens til aldrig at komme nogen steder, der chattes og chattes, men der bliver aldrig aftalt en date. Dette kan være kedeligt for begge parter, og det er måske grunden til, at ingen tør at trykke på aftrækkeren.

Vi hører måske lidt til den traditionelle skole, men vi mener, at det er mandens rolle at tage initiativ til en date, i det mindste som en klar hovedregel. Spørgsmålet er, hvordan det gøres? En teknik, der har fungeret godt for os på Badoo, er at “seede” daten. I stedet for at gå direkte til spørgsmålet om, hvorvidt de skal mødes, betyder ”seeding”, at man lægger nogle små hints ud om, at man skal mødes, for at se, hvordan den anden part reagerer på dem.

For eksempel kunne man skrive, at “nu havde det været godt med lidt vin”, eller “jeg kan bedre lide at mødes med folk end at sidde og chatte på en online datingplatform.” Afhængigt af det svar, man får, kan man beslutte, hvad det næste træk skal være.

Det kan være en god ide at gennemføre ”closingen” i flere trin. Trin 1 kan seedingen, trin 2 kan være spørgsmål for at finde ud af, om den anden synes om en særlig aktivitet, fx “kan du lide vin?”, og trin 3 kan være en afklaring af, hvor I skal mødes, fx “skal vi mødes kl. 7 og tage et glas vin?”.

Badoo sammenlignet med andre datingsider

Der er et utroligt højt antal datingsider i verden, og der er også mange i Danmark. Således har du ekstremt mange valg, når det gælder, hvilken datingside du skal vælge. For helt at kunne vurdere Badoo, skal du også sammenligne denne tjeneste med andre datingsider på det danske marked. Der trods alt dette, som er afgørende, når du skal beslutte, om du vil bruge Badoo eller vælge en anden datingside.

Badoo er en såkaldt generel datingside, hvor du kan møde alle slags mennesker med en masse forskellige interesser. Derfor kan Badoo sammenlignes med datingsider som Match, Dating.dk, PARTNERMEDNIVEAU, Zoosk, Tinder, Happn og lignende.

Badoo skiller sig ud ved at være et mere socialt netværk efter vores mening, sammenlignet med blot en rendyrket datingside. Dette gør, tjenesten også kan være lidt frustrerende at benytte efter vores mening, fordi det ofte synes svært at faktisk møde nogen på en date og lignende.

Hvis du er på udkig efter en mere fokuseret datingside, der rent faktisk matcher mennesker, vil vi i langt højere grad anbefale elitesiden Academic Singles, PartnerMedNiveau, Dating.dk, klassikeren Zoosk eller lignende.

Badoo synes også at have et forholdsvis ungt klientel, og hvis du er over 30 vil vi nok anbefale dig at prøve andre datingsider, som nogle af dem, vi har testet ovenfor.

Alt i alt mener vi, at Badoo klarer sig fint i forhold til andre datingsider, men personligt er det nok ikke den datingtjeneste, vi ville vælge først, når man nu engang har andre muligheder som Match, PARTNERMEDNIVEAU, Dating.dk, og lignende.

Endelig vurdering

Badoo er relativt god. Vi kunne godt lide, at det er nemt at registrere sig, og også at man ikke er tvunget til at blive betalende medlem for at kunne chatte med andre. Man vil jo gerne afprøve nogle chatter og se, om man får gang i nogle gode samtaler, før man beslutter sig for at betale for en datingtjeneste.

Desuden fandt vi det nemt at navigere rundt på Badoos websted, og det var rart, at der var mange betalingsmåder, hvis man ønsker at blive premium-medlem. For alle de onlinedatere derude, er Badoo er en god mulighed.

Ligesom Be2 er Badoo er blevet beskyldt for at have med falske brugerkonti, hvilket naturligvis trækker lidt ned i vores samlede vurdering.