Dating i Esbjerg: Tips og datingmuligheder i Esbjerg

Der er ingen præcise tal for, hvor mange mennesker der både er single og bosiddende i Esbjerg, men hvis vi skal tro på datingsiderne, er der flere tusinde mennesker, der leder efter en date. I oliebyen er der utallige muligheder for dem, der jagter kærlighed – eller en hurtig flirt.

De bedste datingsider
Match
Match
Single.dk
Single.dk
Singles50
Singles50
AcademicSingles
AcademicSingles

Internationalt miljø

Esbjerg er kendt for at være Danmarks olie- eller energi-by. Langt de fleste af de mennesker, der bor her, er på en eller anden måde forbundet med olie- og gasindustrien gennem deres arbejde. Med andre ord finder du her højt kvalificerede og uddannede mennesker, og det internationale miljø her er også kendetegnende. Alle disse faktorer har sat deres præg på byen ved vestkysten.

Varieret og frodigt bybillede

Esbjerg ligger smukt ved Nordsøen. Esbjerg har udviklet sig fra at være en fiskerby til et knudepunkt for olie- og gas, vindenergiproduktion og it-industrien – det er Danmarks energimetropol.

Området byder på en fantastisk mangfoldighed. Inden for kun 30 minutter fra dynamiske Esbjerg – som er en ung by efter dansk standard – finder du dens modsætning, den charmerende og historiske Ribe, som faktisk er Skandinaviens ældste by.

Eller hvis du har brug for et at slappe af i naturen, kan du besøge Fanø, en ø rig på kultur og natur, hvor du blandt andet kan tage på sælsafari, ravsafari og blocartkørsel.

Esbjerg og omgivelserne byder på en varieret by med naturen i nærheden. Mulighederne er der for alle!

Men før du kan tage på en date, skal du først møde en, du kan invitere med dig ud.

Her kan du møde andre singler i Esbjerg

Det vigtigste, du gør for at møde andre singler i Esbjerg, er simpelthen at gå ud. Tip nummer et er at udvide dit netværk så meget som muligt, og dette kan gøres på flere måder.

Det er blevet mere almindeligt at møde andre singler online, ofte ved hjælp af en datingside eller app.

Tinder

Tinder er en dating-app, som du nemt downloader på din mobil og opretter en profil med. Her vil du se en række forslag til potentielle matches, der passer til din profil og præferencer. Hvis du kan lide en, og personen igen kan lide dig, kan du oprette kontakt.

PartnerMedNiveau

PartnerMedNiveau er et fantastisk sted for dem, der ønsker at møde seriøse voksne. Denne datingside er specifikt rettet mod voksne med videregående uddannelse. Så her er det muligt at møde andre voksne med de samme interesser og mål som dig.

Match.com

Dette er en amerikansk ejet tjeneste, som nu opererer i mange lande, også Danmark. De oplyser selv, at de har mere end 100.000 danske profiler, så her er det muligt at møde andre singler, uanset om du er på udkig efter venskab, en sommerflirt eller et seriøst forhold.

Gode mødesteder ude i byen

Hvis du hellere vil møde andre singler ude i byen, har du flere muligheder. Hvis du elsker at danse, drikke og lytte til musik, er natklubber en god mulighed. Her møder du også andre festelskende single mænd og kvinder, og derfor kan du hurtigt møde nogen, du deler interesser med.

Dronning Louise, der ligger på Torvet 19, er helt sikkert den bedste natklub i Esbjerg. Her kan du nyde en god atmosfære, gode drinks og småflirte ud på de tidligere timer. Andre natklubber i Esbjerg omfatter Rustik og Nr. 31. Alle natklubber ligger centralt i byen.

Tag ud og oplev naturen

Tag på vandretur ved Vadehavet. Naturen ved Esbjerg, Ribe og Fanø byder på mange smukke oplevelser. Gå en tur på diget ved Kammerslusen, følg Kongeåen fra Vadehavet ind i landet, eller besøg det smukke Marbæk ved Ho bugt. Du kan også tage færgen til Fanø og tage på vandretur og se “The Big Five”.

I og omkring Esbjerg er der masser af smukke vandrestier, og nok af mennesker, der elsker at bruge dem.

Arbejds- og fitnesscenter er gode mødesteder

Hvor du kan møde andre singler i Esbjerg, det afhænger også af, hvem du er, og hvad du kan lide at tage dig til. Der er mange muligheder for dem, der er på udkig efter en date og et romantisk forhold. Måske har du en kollega på arbejde, som du flirter med; psykologien viser, at jo mere vi mødes, jo større er chancen for at vi kan lide hinanden.

Begivenheder for singler

På Facebook kan du søge om arrangementer i Esbjerg. Hold øje med lokale sider for at se, hvad der sker, og om der er spændende begivenheder, som du kan tilmelde dig. Især om sommeren er der meget at lave i Esbjerg, og så har du mulighed for at møde mange sommerglade singler.

Hvor kan du tage hen på en date i Esbjerg?

Esbjerg er en meget charmerende by. Esbjerg byder på et stort udvalg af restauranter- og caféer, så der er noget for enhver smag. På gågaden Kongensgade finder man flere cafeer og restauranter. Der er ofte aktiviteter på byens torv. I vintermånederne kan du tage skøjterne med under armen, og få nogle skønne timer på torvets skøjtebane.

Esbjerg tilbyder gode spisesteder

Det er generelt meget populært at tage en date med på restaurant. Mad og drikke er trods alt en vigtig del af vores sociale kultur, og det er nemt at lade få en hyggelig snak over et varmt måltid og noget forfriskende i glasset. I Esbjerg kan du næsten vælge og vrage mellem gode restauranter, men en, der virkelig er værd at besøge, er Restaurant Loftet. Restauranten ligger på Torvet 20, som er i centrum af byen. Loftet er kendt for sin hyggelige atmosfære og forfriskende menu med lokale råvarer.

Picnic med mad fra Esbjerg Street Foods

Hvis du vil gøre det lidt lettere, men samtidig hyggeligt, kan du stoppe ved Esbjerg Street Foods. Her er der flere små madboder, der sælger alt fra kød, grøntsager og brød, der er lavet og indkøbt fra lokale gårde. Det er muligt at spise i Esbjerg Street Foods, men det er måske mere romantisk er at tage noget med til Byparken og nyde det dejlige vejr sammen.

Den perfekte date for naturelskere

Esbjerg er rig på forskelligartet natur, og hvis du og din date er til noget udendørs, kan I planlægge mange romantiske getaways sammen. For hvad er bedre end en date i det fri?

Ved stranden lidt mod nord finder I kæmpeskulpturen Mennesket ved Havet åbner Danmarks port mod vest sig mod verden og byder velkommen til Esbjerg. Svend Wiig Hansens monumentalskulptur blev rejst i anledning af, at Esbjerg i 1994 kunne fejre 100-års jubilæum som selvstændig kommune. Her kunne I nyde en bid medbragt mad.

I nærheden af Mennesket ved Havet finder I Fiskeri og Søfartsmuseet, hvor her er meget at opleve og endnu mere at kigge på, sæler, spændende udstillinger om offshore, maritime miljøer, bunker, legeplads og meget mere.

En date på Fanø?

Kun 12 minutters sejlads med enten Menja eller Fenja tager jer til Fanø, hvor du finder de to historiske og smukke søfartsbyer Nordby og Sønderho, som emmer af stemning, nostalgi og romantik. Fanø har også en fantastisk natur og en 15 km lang sandstrand, spændende museer og masser af liv.

Nærheden til naturen, den friske luft og roen gør ferie på Fanø til en helt speciel oplevelse.

En længere date?

Hvis I allerede har været på et par dates sammen, er tiden måske inde til at være lidt længere væk sammen? Hvad med at strække din date over en hel weekend? I Esbjerg er der trods alt masser at gøre og gøre.

For maksimal afslapning, tag på Esbjerg Spa & Wellness sammen eller besøg Gemmers Wellness. Her kan I nyde behandlinger sammen eller hver for sig. Så kan I efterfølgende slappe af sammen og måske tage ud og få en bid mad på en af byens mange gode restauranter.