Guide til Dating

Hvis du nævner ordet dating til en gruppe af mennesker, du vil højst sandsynligt få flere forskellige reaktioner. Nogle finder dating sjovt og er ikke bange for at kaste sig ud i alt det, denne verden har at tilbyde. For andre er sagen imidlertid noget helt andet. Alene ordet kan forårsage lette mavesmerter og dårlige minder.

De bedste datingsider
Match
Match
Single.dk
Single.dk
Singles50
Singles50
AcademicSingles
AcademicSingles

Men at møde en partner til at dele et liv med er noget, de fleste mennesker ønsker. Derfor må man på et tidspunkt i livet kaste sig ud i det og gøre en indsats. Hvis man ikke er typen, der kan tale med enhver på ethvert tidspunkt, er der meget man kan gøre. For det første er det en række perspektiver, du selv har, der gør, at det kan føles skræmmende at tale med en, du er interesseret i.

Dette er til dels en af grundene til, at online dating er blevet mere og mere populært i de seneste år. Det er faktisk blevet så populært, at onlinedating nu er helt normaliseret i samfundet. Dette har da også ført til, at der et hav af mennesker, der benytter datingsider, hvilket gør, at det er endnu mere sandsynligt, at du kan finde et godt match til dig.

I denne artikel vil vi skrive om, hvordan du kan lykkes med dating og online dating. Derudover vil vi skrive lidt om de bedste datingsider i øjeblikket.

Problemet med dating

Selv om der er mennesker, der nemt kan gå op til nogen og tale med vedkommende, som om de havde kendt hinanden hele deres liv, er det en egenskab, der er meget sjælden. Dette er et scenario, der kan være meget ubehageligt. Det spørgsmål, man er nødt til at spørge dig selv, er, hvorfor man føler denne frygt. Dine instinkter fortæller dig, at du skal indlede en samtale, men du overbeviser dig selv om, at det er en dårlig idé.

For de fleste sker dette for to forskellige årsager. Det er overtænkning og perspektiver. Overtænkning er noget alle oplever, men det er, i hvilket omfang du lader dette påvirke dig, der afgør, om det bliver et problem eller ej. Selvfølgelig er det lettere sagt end gjort at stoppe med at overtænke ting, men der er stadig et par ting, du kan gøre. For det første skal du ikke give dig selv tid til at overtænke. Hvis du for eksempel ser en person, du vil tale med, skal du gøre det med det samme. Det betyder, at du ikke får tid til at tænke over alle de skrækscenarier, der alligevel aldrig var opstået. Du kan også prøve at forstå, hvorfor overtænkning sker. Når du gør det, vil det naturligvis blive et mindre problem. Det er selvfølgelig noget, man skal arbejde på, men det er noget, der er meget muligt uanset udgangspunktet.

Den anden ting, der sætter en kæp i hjulet for mange, når det kommer til dating, er perspektiver. Det er sådan, at alle har forskellige holdninger til alt, selv om det sjældent er rationelt. Du tror måske, at det er skræmmende at møde nye mennesker. Det er i så fald noget, du har lært via forskellige oplevelser i livet. Hvis du virkelig sætter dig ned og forsøger at forstå, hvorfor du tænker, som du gør, vil det over tid ikke være et problem længere. Disse perspektiver opstår til dels, fordi du sammenligner dig selv med andre mennesker, der er vidt forskellige fra dig selv.

Så hvis du oplever angst for dating og det at møde nye mennesker, er der ingen grund til at opgive håbet. Der er en række forskellige trin, du kan tage for at møde en potentiel partner. Vi vil også senere i artiklen skrive mere om, hvad du kan gøre for at lykkes med dating.

Sådan lykkes du med dating

Mange sidder med en idé om, at den person, der er ment for dig, naturligt vil komme ind i dit liv og tage dig med storm. Dette kan muligvis ske, men den virkelige verden er desværre ikke som på film, og det sker meget sjældent. Sandheden er, at du er nødt til at tage initiativ til at møde en person, du matcher godt med. Dette er noget, er kræver øvelse, også hvor du fejler, og det er vigtigt, at du forstår, at det er sådan, det er.

Som med de fleste andre ting i livet, er du nødt til at turde. Og som med alt andet, bliver det til sidst helt naturligt. Hvis du er villig til at udfordre dig selv, vil du også opnå succes med dating. Det er som regel sådan, at de fleste finder det lige så skræmmende som dig til at tage det første eller næste skridt. Dette gælder især i forhold til den første samtale, når du ser en person, du måske er interesseret i.

Dette er bland andet en af grundene til, at flere og flere har fået øjnene op for onlinedating. Der er en række forskellige datingtjenester online, og dette er en branche, som hele tiden vokser. Forskellige datingsider har forskellige måder, hvorved du kan møde nye mennesker, og mange sider er tilpasset forskellige grupper. For eksempel har du sider for personer over en vis alder eller en separat side for personer, der er bøsser eller lesbiske.

Online dating er en mulighed, der gør det lettere at møde nye mennesker. De fleste sider har deres egne teknologier til at matche dig med en person, der passer til dig, og fordelen ved en sådan teknologi er, at når du bliver matchet med en person, bliver samtalen automatisk mere naturligt. Og da dette er meget lettere end at møde andre fysisk, er det ikke underligt, at onlinedating er blevet så populært.

Sådan lykkes du med online dating

Selv om online dating er nu noget, der bruges af mange, og som ingen ser ned på, er der stadig noget at tænke over, når du tilmelder dig en datingside. Selvfølgelig er du lidt mere skeptisk, når de søger en partner online, hvilket er grunden til, at det er vigtigt at præsentere sig selv på en ordentlig måde.

Hvordan du gør dette på den bedste måde vil variere afhængigt af, hvilken side du vælger at oprette en brugerprofil på. En huskeregel er, at du skal udfylde alle de oplysninger, du kan udfylde på din profil. Det er også vigtigt, at du har nok billeder, så potentielle matches kan se, hvordan du ser ud.

Dit første billede skal være et portrætbillede af høj kvalitet, som er taget forfra. Desuden bør du mindst have to eller tre ekstra billeder. Det kan for eksempel være billeder, der viser noget om, hvordan du er som person. Et billede kan være et, hvor du foretager dig noget, du synes om, som for eksempel et billede fra en tur eller lignende. Du bør også have nogle billeder, der viser noget om din personlighed. Hvis du er en person med en humoristisk sans, bør du også vise dette via mindst et af dine billeder.

Mange sider har også lange og detaljerede personlighedstests. Selv om nogle af disse kan tage en del tid at udfylde, er det bestemt det værd at gøre det ordentligt. Disse tests er ofte udviklet af forskere til at optimere matchning. Det er derfor, du bør tage dette alvorligt, når du begynder at date online.

Derudover er der også nogle generelle oplysninger, du kan indtaste. Her er der to ting at huske på. For det første er det en dårlig idé at lyve om f.eks. højde, livssituation, børn mv. Du får som regel også mulighed for at skrive en tekst om dig selv. Undgå unødvendige detaljer og tekst, der kan opfattes som ulækkert.

Når du er blevet matchet med andre på en datingside, bør du ikke tænke over det alt for meget. Selv om det er kliché, bør du være dig selv. Dette gør også, at en eventuel dat ikke bliver ubehagelig, da din personlighed matcher den på datingsiden. Hvis du ikke helt ved, hvad du skal skrive som din første besked eller har yderligere spørgsmål, har de fleste datingsider har en række artikler om netop disse emner.

Konklusionen er, at det eneste, der stopper din datingliv, er dig selv. Du skal udfordre dig selv lidt, og se hvad der sker. Den sikreste måde at forblive single på er ved at undgå initiativ.

De bedste datingsider lige nu

PARTNERMEDNIVEAU

PARTNERMEDNIVEAU er et websted, som vi synes er rigtig godt, og det fik 5 ud af 5 stjerner i vores anmeldelse. Denne side er designet til folk med en videregående uddannelse, der er på udkig efter en partner. Hvis du har en videregående uddannelse, er dette en meget god mulighed for dig. Det skal nævnes, at 90 % af brugerne på denne side er over 30 år, så hvis du er meget yngre, er dette måske ikke lige siden for dig.

Når du tilmelder dig denne tjeneste, tager du en personlighedstest. Dette skyldes, at de bruger en matching-teknologi, der er afhængig af en del viden om dig. Du får vist en række udsagn, som du oplyser, hvor enig du er i. Sådanne personlighedstest er gode til at maksimere sandsynligheden for at finde en partner

Som på de fleste datingsider, bliver du nødt til at oprette en premium-bruger for at få adgang til alle de forskellige funktioner. Prisen for medlemskabet varierer fra 449 kr. om måneden til 159 kr. om måneden.

PARTNERMEDNIVEAU er en komplet datingtjeneste til en fantastisk pris. Du får blandt andet et meget godt matching-system og rigtig mange brugere. Faktisk er medlemsantallet på over 14 millioner i 19 lande. Mere end 120.000 af disse er danske, hvilket er rigtig mange.

Hvis du er interesseret i en komplet anmeldelse af PARTNERMEDNIVEAU, kan du læse den her.

Match

Match er en god tjeneste til dem, der søger noget seriøst. Siden har mange danske brugere og får faktisk over 6600 nye danske brugere hver måned. I vores anmeldelse af Match gav vi tjenesten 4,5 stjerner ud af 5. Det eneste, som trækker tjenesten ned, er de mange inaktive brugere. Når det er sagt, scorer tjenesten højt på alle de andre dele.

For eksempel kan vi rigtig godt lide, at der ikke er nogen falske brugerprofiler. Dette er også en side, der er meget seriøs i forhold til visse andre tjenester, der hurtigt kan blive overfladiske. Du har også mulighed for at indtaste nogle oplysninger om dig selv, så det er mere sandsynligt at finde en, der passer til dig.

Match tilbyder også tre forskellige medlemskaber. Priserne varierer også her af, hvor længe du tilmelder dig. De tre forskellige medlemskaber koster 379, 249 eller 289 kr. om måneden. Dette er en tjeneste, der heller ikke er for dyrt, hvis du sammenligner med andre datingsider.

Hvis du ønsker at læse en mere detaljeret anmeldelse af Match, skal du gøre det her.

Singles50

Denne side er, som navnet antyder, skabt for personer over 50 år. Siden har over 60.000 danske medlemmer, hvilket er ret højt i betragtning af, at dette er en niche-side. Hvis du er interesseret i onlinedating og over 50 år, er dette en god mulighed for dig. Det skyldes blandt andet, at man i den alder ikke har helt de samme muligheder som unge for at møde nye mennesker.

De fleste datingsider tilbyder både en gratisversion og betalt version, men dette er ikke tilfældet med Singles50. Her skal du betale for at få adgang til tjenesten. Dette er noget usædvanligt, men det positive er, at du så kan være sikker på, at absolut alle medlemmer på webstedet er seriøse.

Registreringen på Singles50 omfatter blandt andet at tage en personlighedstest. Denne test er god, og der er ingen unødvendige spørgsmål Men regn dog med at bruge et sted mellem 15 og 20 minutter på testen. Denne test gør det nemmere for dig at blive matchet med andre brugere.

Som nævnt bliver du nødt til at betale for at bruge tjenesten, men hvis du er interesseret, kan du læse en anmeldelse her. Der er tre forskellige medlemskaber, der koster 499, 399 eller 299 kr. om måneden afhængigt at, hvor længe du ønsker at være medlem.