De bedste senior datingsider i Danmark

I de seneste år er der kommet flere og flere nye datingsider på markedet. Der er en række sider, der er for alle, mens andre er mere rettede mod bestemte målgrupper. I denne artikel vil vi se på de bedste datingsider for seniorer.

De bedste datingsider
Match
Match
Single.dk
Single.dk
Singles50
Singles50
AcademicSingles
AcademicSingles


Faktisk er datingsider blevet meget populære for folk på 40 og derover. Det skyldes blandt andet, at man ikke længere har de samme muligheder for at møde nye mennesker, som når man er ung. For eksempel er der ikke et studiemiljø eller et natteliv, som man er en del af på samme måde. Desuden er det ofte sådan, at man i en hektisk hverdag ikke har så meget tid til at lede efter en partner. 

Så en online datingtjeneste er en god mulighed. Der er en række forskellige sider med forskellige funktioner. Nogle sider bruger matching-teknologier, der er baseret på gennemførte personlighedstest. Andre sider giver dig mulighed for at angive filtre for det, du søger efter ved en partner.

Som nævnt er der forskelle på enkelte datingsider, men vi vil præsentere seks forskellige tjenester i denne artikel. Vi har testet næsten alle datingsider på det danske marked, og det er dem, der er udvalgt som de bedste for seniorer.

Singles50

Singles50 er en datingside for dem over 50 år, men det betyder ikke, at alle medlemmer er omkring 50. Denne side har etableret sig som en af favoritterne for dem, der er i denne aldersgruppe, og det er ikke uden grund. Siden er både for dem, der er på udkig efter længerevarende forhold, eller blot en flirt.

Når du opretter en brugerprofil på siden, skal du først give nogle generelle oplysninger om dig selv. Derefter har de også en test, det tager omkring 15-20 minutter at udfylde. Dette er en test med en række spørgsmål om blandt andet holdninger og livsstil. Denne test er skabt til at hjælpe dig med at matche med personer, der er de rigtige for dig. Testen har 34 spørgsmål, og når du har besvaret dem, er registreringen overstået.
 
Matchningen fungerer ved, at du får en række forskellige forslag baseret på begge parters svar på personlighedstesten. Du kan også søge blandt andre brugere manuelt, hvis du foretrækker det. Medlemsantallet er også meget højt på denne side. Der er over 60.000 aktive brugere, hvilket betyder, at du sandsynligvis vil finde flere potentielle partnere. 

Det skal nævnes, at du er afhængig af et betalt medlemskab, hvis du er interesseret i at bruge Singles50. Et betalt medlemskab giver blandt andet adgang til funktioner som at sende meddelelser til andre brugere. Selve registreringen er helt gratis, men du skal betale for og faktisk være i stand til at bruge datingsiden. Dette er også noget, der er meget almindeligt på datingsider. Priserne varierer afhængigt af, hvor længe du ønsker at være medlem. Det dyreste medlemskab er op tre måneder, og det koster 499 kroner om måneden. Du kan også vælge seks måneder til 399 kroner om måneden eller 12 måneder for 299 kroner om måneden.

50PlusMatch

Dette er også, som navnet antyder, en datingside for personer over 50 år. Siden er beregnet på folk, der er på udkig efter et seriøst forhold. Dette afspejles ved, at tjenesten foretager en grundig kontrol af alle profiler. Så du er nødt til at være på udkig efter noget mere end en kortvarig flirt, hvis du vil bruge denne side.

Registreringen på denne side er ganske almindelig. Du skal først udfylde nogle oplysninger om dig selv, og hvad du er på udkig efter. Når dette er gjort, besvarer du også spørgsmål om interesser, og hvad du leder efter hos en partner. Når dette er gjort, skal du indsende et profilbillede, og så er din brugerprofil færdig.

Nogle funktioner er tilgængelige på denne side, selvom du kun er gratisbruger. Du kan for eksempel læse meddelelser fra andre brugere, hvilket er sjældent på datingsider. Webstedet har også en nogenlunde ligelig kønsfordeling med 53 % kvinder og 47 % mænd.

For at låse op for alle funktionerne på 50plusmatch skal du have et betalt medlemskab. Dette koster lidt mindre end gennemsnittet, men også her varierer priserne. Hvis du kun ønsker et medlemskab i en måned, koster det 249 kroner. Du kan også vælge tre måneder for 199 kroner om måneden eller seks måneder for 149 kroner om måneden. Det er også en mulighed, at man tilmelder sig i 12 måneder for så lidt som 99 kroner om måneden.

PARTNERMEDNIVEAU

PartnerMedNiveau fokuserer på brugere, der har en videregående uddannelse. Mens dette for nogle kan lyde en smule overfladisk, er det dog en side, vi har bedømt til 5 ud af 5 stjerner i vores anmeldelse. Siden fokuserer på at matche brugere på den bedst mulige måde. Selv om siden ikke er særligt beregnet på personer over 50 år, er 90 % af brugerne er over 30. Dette er en god mulighed for seniorer, da webstedet har en masse danske brugere med over 120.000 medlemmer.

Noget vi virkelig godt lide ved denne side er deres personlighedstest. Denne test er virkelig skabt til at optimere matchning. Du får en række udsagn, som du rangerer fra 1-7. Derudover har de spørgsmål, der er meget usædvanlige, såsom dine kunstneriske præferencer. For nogle kan dette føles unødvendigt, men testen er ikke udviklet tilfældigt. Der er også en række forskellige spørgsmål, så du kan være sikker på, at dette er en test, der er god nok til at matche dig med en person, der er det rigtige for dig.

Når du har taget personlighedstesten, vil en matematisk algoritme analysere denne og matche dig med andre brugere. Det faktum, at testen er så lang og god, mener vi, vil afspejle sig i kvaliteten af matches på denne side. Matchningen er baseret på besvarelserne af alle spørgsmålene i testen, selv demografi.

Ud over at matching baseret på profiler har du også mulighed for selv at søge efter andre brugere. Dette er en funktion, der minder meget om at swipe på Tinder, hvor du vælger, om du vil vise interesse for personen eller ej. Siden er også meget brugervenlig, og der er ingen reklamer, der forstyrrer dig.

Også på denne datingside skal du betale for tjenesten for at bruge det ordentligt. Du kan for eksempel ikke sende beskeder med et gratis abonnement. De tilbyder flere forskellige priser på medlemskab, og som ovenstående, er prisen baseret på, hvor længe du ønsker at være medlem. Her er forskellen mellem medlemskaberne meget større end hos konkurrenterne. Du kan vælge at tilmelde dig inden for tre, seks eller 12 måneder. Medlemskabet koster i så fald henholdsvis 449, 269 eller 159 kroner om måneden.

Academic Singles

Academic Singles er et websted, der minder en del om PARTNERMEDNIVEAU. Hovedformålet er at matche mennesker med en videregående uddannelse, og også her er dette baseret på en personlighedstest. Du kan oprette en bruger gratis, så du kan tjekke siden ud, ligesom du kan med de fleste andre datingsider. Du skal derefter udfylde nogle generelle oplysninger om dig selv for at oprette en brugerprofil.

Når du har oprettet en brugerprofil, har siden også en personlighedstest, du skal udfylde. Denne test forudsætter, at du besvarer en række spørgsmål om blandt andet, hvad du leder efter hos en partner, hvordan du mener, at opgavefordelingen i forholdet skal være og lignende. Desuden besvarer du en række spørgsmål om dig selv. Dette er for eksempel arbejde, uddannelse, udseende, dit forhold til alkohol og så videre.

De fleste brugere er mellem 35 og 54 år, og kønsfordelingen er næsten 50/50. Når du er på forsiden, får du vist udvalgte profiler, og du har mulighed for at sende beskeder til dem, du ønsker. Siden er generelt overskuelig, og du kan nemt finde, det du leder efter.

Et premium-abonnement giver dig adgang til alle de forskellige funktioner, som tjenesten tilbyder. Dette omfatter muligheden for at se andre brugeres billeder, modtage og sende et ubegrænset antal beskeder, se, hvem der har set på din profil og meget mere. Det er altså sådan, at du er nødt til at have et betalt medlemskab for at kunne bruge tjenesten ordentligt. For eksempel er det lidt ærgerligt, at du ikke kan se, hvordan den person, du taler med, ser ud, uden at du betaler.
 
Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at priserne på et betalt medlemskab er forskellige afhængigt af varigheden af abonnementet. Du kan få tre måneder til 479 kroner om måneden, seks måneder for 399 kroner om måneden eller 12 måneder for 319 kroner om måneden. 

Match

I modsætning til de andre datingsider, der er nævnt i denne artikel, er Match ikke en side, der er beregnet til en bestemt gruppe af mennesker. Dette er ganske enkelt en datingside for folk i alle aldre. Men selv om det ikke er en niche-specifik datingside, dette er en af de største datingsider på markedet. Dette er naturligvis ikke uden grund, og Match tilbyder en solid tjeneste.

Registrering er helt almindelig, når du opretter en bruger. Du udfylder oplysninger om alder, bopæl, køn og lignende. Når dette er gjort, har du oprettet en brugerprofil, og du er klar til trin to af registreringen. Du bliver spurgt, om du er klar til et seriøst forhold. Her kan du svare ja, nej eller “ja, hvis alt går vel”. Derudover besvarer du også forskellige spørgsmål om for eksempel religion, uddannelse osv. Alt dette bruges senere til at præsentere dig for andre brugere og finde matches, der passer til dig.

Når du får vist nye profiler, har du mulighed for at foretage forskellige handlinger for at vise interesse. Du kan sende en “flirt”, hvilket betyder, at du viser interesse. Du kan også sende beskeder eller tilføje dem, du er interesseret i, som din favorit. På listen over favoritter kan du se, hvem du har tilføjet, men også hvem der har tilføjet dig som din favorit. Disse funktioner, vi synes vi rigtig godt om, selv om det at sende en flirt er begrænset til en om dagen, og at du skal være et betalende medlem til at sende beskeder.

Andre funktioner, siden tilbyder, omfatter boost og inkognito-tilstand. Boost giver dig mulighed for at fremhæve din profil for at gøre den mere synlig for andre brugere i en periode. Dette er en meget smart funktion, især hvis du er ny på siden. Inkognito-tilstand betyder, at du kan “snige sig rundt” på siden. Derefter kan du besøge andre profiler, uden at de får besked om det, og du kan skjule dig fra søgeresultaterne i en ønsket periode.

Match er også Danmarks største datingside med over 300.000 medlemmer. Kønsfordelingen er 55 % mænd og 45 % kvinder. Igen har du valget mellem tre forskellige medlemskaber med forskellige prisniveauer. En måned hos Match koster 379 kroner om måneden. Det bliver billigere med længere medlemskaber, og du kan vælge enten tre eller seks måneder for henholdsvis 249 eller 189 kroner om måneden.

Senior.dk

Denne side er, som du måske har gættet, lavet for folk over 40 år. Siden er kun for danske brugere og ejes af en dansk virksomhed. Der er over 5.000 aktive brugere på siden, hvilket ikke er mange, men det er heller ikke få. Dette er også en side, der er meget seriøs, og som tilbyder en række forskellige funktioner.

Du tager også en personlighedstest på denne side, ud over at du udfylder oplysninger om dig selv. Siden har ikke et matching-system som ovenstående, men siden tilbyder en række forskellige måder at møde nye mennesker på. for eksempel kan du tale med andre personer i chatten, og selvfølgelig har du også mulighed for at søge efter andre medlemmer op. De har også fora og en blog, hvor du kan tale med andre brugere.

Senior.dk er ikke en gratis tjeneste, men medlemskabet er meget billigere end mange andre tjenester. Du kan faktisk få et medlemskab på denne side for så lidt som 49 kroner om måneden. Det er også muligt at betale for et helt år på én gang, så koster medlemskabet 499 kroner. Du kan også vælge at betale via SMS, men så bliver det lidt dyrere. Så betaler du enten 99 eller 199 kroner om måneden for enten en eller tre måneders binding.